Denk niet te moeilijk om een eigen website met domeinnaam te maken

Een dame bekijkt haar laptop meteen pinpas in haar hand

Inhoudsopgave

Het is niet moeilijk om een eigen website met domeinnaam te maken. Ik leg je uit wat je alleen hoeft te kunnen om op het internet gevonden te worden. Iedereen kan het.

Wat je gaat leren

Dat een website maken niet moeilijk is en dat je je gewoon nu kan beginnen. Je kunt het jezelf alleen maar lastig maken.

Kennis van WordPress

WordPress is het systeem waarop je website draait. In WordPress download je plugins waarmee je je website vormgeeft. Deze plugins heten onder meer sitebuilders. Je hebt keuze uit verschillende sitebuilders zoals Elementor en Divi. Ik ben persoonlijk een groot fan van Elementor, omdat je makkelijk begrijpt hoe het werkt om daarna een professionele website te bouwen. Ik hoop daarom dat je ook aan de slag gaat met Elementor.

Lees deze blogs om meer te leren over Elementor

Content creëren

Je moet content gaan creëren om bezoekers te gaan krijgen. De beste manier om content te maken is door te bloggen. Een blog verschijnt vervolgens in Google waarnaar bezoekers je website bezoeken. Dit is een gratis proces, al moet je wel gaan schrijven. Als je schrijven leuk kun je meteen beginnen. Als je schrijven niet leuk vindt, kun je het beter uitbesteden aan een tekstschrijver. Je vindt een tekstschrijver door te googelen op tekstschrijver gezocht of door je aan te melden op een platform als freelancer.nl.

De noemer die hier boven hangt heet SEO. SEO staat voor het optimaliseren van je blogs zodat Google hem vertoont in de zoekresultaten.

SEO is niet moeilijk om te leren. Mensen maken het zelf zich vaak te lastig, waardoor ze eigenlijk de verkeerde dingen doen.

Lees dit gratis e-book om te leren wat je nodig hebt om het maximale uit SEO te halen.

De (tijd)investering betaald zich helemaal uit. Dat blijkt uit de video hieronder.

Maar wat het belangrijkste is voor jou is om meteen blogs te publiceren als je website online staat. Het maakt de kans op bezoekers alleen maar groter

Een eigen domeinnaam is bijna gratis

Je wilt ook een domeinnaam hebben bij je eigen website. Dit kost maar 19,00 per jaar als je je domeinnaam registreert bij een goede hostingprovider. Want dat is ook een dingetje. Je kunt namelijk ook een domeinnaam vastleggen voor een euro per jaar. Ik kan je nu al vertellen dat dat gedoe gaat opleveren. Goedkoop betekent in websiteland dat je website traag zal zijn. En dat wil je toch niet?

Jij wilt een website die lekker snel is.

Het succes komt niet aanvliegen

Het is niet zo dat je vandaag een website opbouwt, gaat bloggen en de mensen komen meteen in grote getallen op je website. Die vlieger gaat helaas niet op. Je moet actie ondernemen en vooral geduld hebben. Want het duurt vaak een paar maanden voordat de eerste bezoekers op je website komen.

Maar in de tussentijd kun je je website zo inrichten dat anderen informatie er vinden, contact met je opnemen of een product kopen.

Kortom: je hebt geen invloed op wanneer je de eerste bezoekers krijgt, maar wel op het zo goed mogelijk helpen van de eerste bezoekers.

Start met het bouwen van een website door een domeinnaam te registeren bij SiteGround.

Onderneem actie

Als ik je een advies moet is dat je vandaag actie moet ondernemen. Registreer die domeinnaam, bedenk hoe je je website vorm wilt geven, Begin, Dat is de eerste stap naar een website met eigen domeinnaam.

Samenvatting

Door de opkomst van WordPress en Elementor kun je in slechts een paar stappen een eigen website bouwen die voor jou geld, nieuwe klanten en bekendheid oplevert.

Hoeveel tijd heb ik nodig om een website te maken?

De basis heb je in een dag gedaan. Wat zeg ik? In een paar uur. Daarna is het zaak om te gaan bloggen – eens in de week is voldoende.

Hoe maak ik van mijn website een succes?

Door steeds door te gaan en je content te verbeteren.

Hoeveel bezoekers kan ik krijgen?

Duizenden per dag. Dat zijn goede cijfers toch?

Verder lezen?

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *