Elementor cursus: de manier om te leren hoe het moet?

iemand schrijft op een notitieblok

Inhoudsopgave

Wanneer je een website wilt maken met Elementor moet je veel leren. Kun je dan het beste zelf je kennis op doen of een Elementor cursus volgen? Ik bekijk de mogelijkheden.

Hier loop je tegenaan als je een website gaat maken

Als je nog niets weet over een website maken, loop je tegen verschillende dingen aan, zoals een sitebuilder uitzoeken, want kies je voor Elementor Pro of bijvoorbeeld Divi, ga je meteen aan de slag en zie je later wat je kunt verbeteren of volg je de lessen van een expert?

via GIPHY

Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

De sitebuilder

Wie mijn blog een beetje leest, weet dat ik een fan ben van Elementor Pro. Je kunt met deze tool de website maken die jezelf wilt maken. Alleen moet je dan wel gemiddeld 50 euro per jaar betalen om de premium functies te gebruiken. Toch zeg ik: kies voor Elementor Pro, want er is geen andere sitebuilder die zo toegankelijk is. Het enige nadeel is wel dat je zelf moet uitzoeken hoe je deze skill gaat leren.

En dat gaat met horten en stoten.

Want je gaat heel veel YouTube video’s kijken, denkt tijdens het kijken aan hoe je eigen site eruit gaat zien en sluit een hostingpakket af bij een hostingbedrijf om je eigen project te starten. En dan gaat het mis: kleuren komen er anders uit te zien, het menu staat door elkaar heen en je blogs zijn lastig te lezen. Zo heb je twee mogelijkheden: Google of YouTube gebruiken om erachter te komen waarom iets niet werkt of een Elementor cursus volgen om te leren hoe je het meteen perfect doet.

Beide opties zijn goed. Ja, echt waar. Alleen duurt de zelfstudie meerdere maanden tot een jaar, en met een cursus kun je binnen korte tijd een prachtige website optuigen.

Ik had het wel geweten toen ik een paar jaar geleden mijn eerste website wilde bouwen.

Een man werkt achter de computer

Waarom het slim is om een Elementor cursus te volgen

Mensen die een website willen maken, hebben eerst een stortvloed aan vragen, want:

 • Hoe kan ik een website bouwen?
 • Moet ik niet een webdesigner inschakelen?
 • Hoe werkt HTML?
 • Is uitbesteden ook niet een slimme keuze?

Allemaal vragen waar je gek van kunt worden en je doen laten besluiten om maar even geen website meer te maken. Maar ik wil dat jij direct actie onderneemt, daardoor leer je:

 • Hoe je een website moet bouwen
 • Dat een webdesigner niet nodig is
 • Dat HTML overbodig is
 • Uitbesteden geldverspilling is

En als je nu denkt: wow, wat zeg je nu. Vraag ik je of ik je mag laten zien wat een Elementor cursus inhoudt, omdat je dan doorkrijgt: ik kan ook gewoon een website maken.

En dan ben ik blij. Omdat je dan actie onderneemt. En met actie ondernemen, krijg je de resultaten waar je nu over droomt.

Maar hoe kom ik erachter wat een goede cursus is?

Dit werk heb ik al voor je gedaan. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat er maar een leermeester is op het gebied van Elementor Pro, en dat is Mathijs. Hij maakt het maken van websites laagdrempelig voor leken. Sorry, ik wil je niet beledigen. 😉

Het doel van Mathijs is om ondernemers een eenvoudige aanpak aan te reiken

Waarom weet je zeker dat dit de beste cursus is?

Omdat Mathijs zijn cursus heeft geplaatst op Soofos (dat is een platform waarop alleen cursussen worden gezet van een hoge kwaliteit), al meer dan 484 mensen zijn Elementor cursus hebben gevolgd, en het ook nog eens hele mooie recensies heeft.

Daarnaast heeft hij ook een YouTube kanaal waarop hij alles uitlegt over de sitebuilder waar ik en velen anderen miljoenen fan van zijn.

Kortom, het is de beste keuze als je je wilt laten scholen in Elementor en zelf een professionele website wilt maken.  

Het is bovendien met 147,00 ook nog eens de goedkoopste. Daarbij zit een gratis cursus die je uitlegt hoe je beter kan scoren in Google.

Wat haal ik uit deze cursus?

De kennis om de website te maken die jezelf wilt.

Dat kan dus zijn een:

 • Een website om je diensten als freelancer op te zetten
 • Een blog
 • Een bedrijfsblog, zoals een website

Dat komt door de lessen waarin je stap voor stap leert hoe je een eigen website bouwt.

Zo ziet de opbouw van de lessen eruit:

 • De introductie: hier bepaal je wat jouw doelgroep is
 • Domeinregistratie en hosting: dit is binnen een minuutje geregeld, maar je moet het wel bij de juiste partij doen
 • De instellingen goed zetten door plugins te installeren en een thema te kiezen
 • Customizer: je website inrichten naar je eigen smaak door een logo toe te voegen en een onnodige zaken op te ruimen. Hiermee leer je de basis kennen.
 • De potentie van Elementor Pro benutten: lettertype veranderen, de homepagina bewerken, blogs toevoegen, je diensten aanbieden door een speciaal onderdeel te gebruiken en een contactformulier plaatsen
 • Blog bouwen: zo bouw je op een makkelijke wijze de motor van je website, die onder meer de effecten kent om bezoekers te verleiden. In deze les legt Mathijs ook nog eens de basis uit van Elementor
 • Laatste onderdelen: De basis voor SEO leggen, een feed maken voor Instagram en Facebook en een footer neerzetten waarin je alles duidelijk maakt.
 • Professioneel portfolio toevoegen: het visitekaartje van je website
 • Zorgen voor het onderhoud: automatische back-ups instellen

via GIPHY

Wat zeggen de 484 eerdere cursisten?

Deze cursus krijgt 4.7 van de 5 sterren, een bijzonder hoog aantal.

Verder zijn dit enkele reviews over de cursus:

Review over de cursus van Mathijsonline
Review over de cursus van Mathijsonline

Volgens sommige cursisten zijn er ook verbeterpunten, zoals het mag wel wat korter. Over het algemeen is deze cursus erg goed ontvangen.

Conclusie

Ik vind dat je deze Elementor cursus moet volgen als je er naar een op zoek bent, want je bouwt aan de hand van de skills een website die jou meer klanten, omzet en bezoekers oplevert.

Bespaar dus tijd en moeite en schrijf je in. Zo leer je meteen hoe makkelijk deze sitebuilder is. Zo niet? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Is er ook een alternatief?

Helaas is de cursus van Mathijs de enige goede die ik heb kunnen vinden. Dit is niet erg, aangezien hij erg goed is.

Lees meer over Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *