Zelf een professionele website maken: gebruik de beste sitebuilder

Zelf een professionele website maken: gebruik de beste sitebuilder

Inhoudsopgave

Iedereen kan zelf een professionele website maken, Jij ook. Ja echt waar. Je hoeft zelfs geen technische kennis te hebben, want er is een pagebuilder, die in mijn ogen de beste is, waarmee jij je ideeën vertaald naar een eigen website.

Maak kennis met de pagebuilder: Elementor Pro

Elementor Pro is een pagebuilder die miljoenen ondernemers over de gehele wereld gebruiken om zelf een professionele website te maken. Deze mensen hebben geen opleiding gehad om dit te doen. En toch hebben ze een eigen plekje op het internet, waardoor ze een hogere omzet genereren en een dikke winst overhouden.

Elementor Pro is een toegankelijker pagebuilder. Dat betekent dat mensen die ermee beginnen de tools vervolgens makkelijk begrijpen. Dat blijkt uit de cijfers: 5 miljoen mensen gebruiken Elementor Pro. Hiermee kan ik zeggen: zoek niet verder, omdat Elementor jou ook verder helpt om je business te laten groeien. Ik laat je zien hoe je alles goed zet om bezoekers om te vormen tot een klant. Dit kost slechts een paar uur. Waardoor je aan het einde van de dag geld kunt gaan verdienen met je producten en/of diensten.

Beginnen bij het begin

Kort gezegd is Elementor Pro een plugin die je downloadt als je werkt met een WordPress site. Hoogstwaarschijnlijk werk je ook met een WordPress website. Dus dan zit je goed.

Als dit niet zo is, omdat je nog geen website hebt, neem ik straks iedere stap om te beginnen met WordPress met je door. Werk je al met een ander softwaresysteem? Vergelijk dan de prijs van Elementor Pro met de prijzen van je huidige aanbieder, ben benieuwd welke van de twee het voordeligst is.

En je kunt pas bouwen aan een WordPress website als je een domeinnaam hebt geregistreerd. Ik doe dit altijd bij Siteground, omdat dit hostingbedrijf me altijd goed heeft geholpen na een zoektocht langs verschillende bedrijven.

Een domeinnaam registreren kost 15,99 per jaar bij Siteground.

Vervolgens kijk je naar de hostingpakketten. Dit kun je vergelijken met een woonruimte: je huurt een stukje om er je spulletjes in te zetten. Zo huur je voor een website een gedeelte van een server.

SiteGround heeft de volgende hostingpakketten als optie:

De hostingpakketten van SiteGround
De hostingpakketten van SiteGround

Ik ga er nu maar even vanuit dat je een professionele website zelf wilt maken. Dan is SartUp de beste optie voor jou.

StartUp is een hostingpakket dat voor jou de ideale kenmerken heeft, doordat je kan doorgroeien naar 10.000 maandelijkse bezoekers. En als je dit aantal hebt bereikt, zijn er weer nieuwe mogelijkheden.

Je betaalt per jaar 171,81 voor een hostingpakket en een domeinnaam. Dit kan uiteraard goedkoper, maar in mijn ogen bestaat er geen beter Hostingbedrijf dan SiteGround. Je kunt er altijd terecht met je vragen (ook rond een nachtelijk tijdstip), je betaalt gewoon met iDEAL en je website blijft zijn snelheid behouden en is beveiligd tegen bijvoorbeeld virussen.

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvolle website. Alleen SiteGround is nog maar de fundering. Je maakt zelf een professionele website met de tools van Elementor Pro.

Enige nadeel van SiteGround is dat de voertaal Engels is als chat met een medewerker. Maar gelukkig heb je Google translate als je er echt niet meer uitkomt.

Met Elementor Pro maak je binnen een dag met zelf een professionele website.

Wat hier staat klopt echt. Ik laat je zien hoe.

Maar ik kan Elementor toch ook gratis gebruiken?

Zeker, alleen raad ik dit af. Omdat je dan meerdere plugins nodig hebt om een volledige website te bouwen. En meerdere plugins, betekent een volle websitecode en daardoor wordt een website langzaam steeds trager. En dat wil je niet.

Internetgebruikers zijn nu al gewend aan websites die binnen een seconde een pagina kunnen laden. Als jouw website dit niet kan opbrengen, omdat je een karrenvracht aan plugins hebt gedownload, gaan ze weg en loop je omzet mis. Terwijl ik wil dat je een website hebt die dagelijks je omzet en/of nieuwe klanten oplevert.

En wat kost Elementor Pro dan?

Ik ga er nog steeds vanuit dat je de ambitie hebt om een website te maken. Als dit zo is, kost een licentie voor Elementor Pro voor een website 59 dollar per jaar.

En jij kan gewoon met euro’s betalen via PayPal of met een creditcard.

Bij een licentie voor Elementor Pro zit alle benodigdheden om niet meer om hulp te hoeven vragen en zelf aan de slag te kunnen als Bob de Bouwer.

via GIPHY

Anders gezegd: je hoeft niet meer te zoeken naar een websitebouwer die een website voor jou maakt. Want jij kunt alle handelingen straks zelf uitvoeren.

Hoe installeer ik Elementor Pro?

Door een pakket aan te klikken.

Ik zeg voor nu: kies voor 1 Pro Website Activation. Je hebt daar de komende tijd echt voldoende aan.

Daarna vul je je gegevens in en betaal je met je creditcard of via je Paypal account. Als je geen creditcard hebt is betalen met Paypal de enige overgebleven keuze. Dit betekent overigens niet dat het dan een ingewikkeld proces wordt, Paypal is gratis te gebruiken en bovendien zijn je betaalgegevens zo ingevuld. Daarnaast kun je automatisch instellen dat het geld voor de volgende betaalstermijn van je rekening wordt afgeschreven. En dan krijg je een bestandje dat je moet slepen naar het vakje om nieuwe plugins te downloaden.

En dan kun je beginnen.

Je bent nu nog een complete beginner. Maar dat maakt niet uit. Ik was dat ook namelijk en heb alles zelf geleerd.

Je hoeft alleen de basis te kennen om straks van start te gaan.

Zo ziet de basis van Elementor Pro eruit

Alles wat je wil doen, doe je met templates. Dit is het werkmateriaal waarmee je zelf kunt gaan bouwen of een standaardpakket erbij pakt. Ik ga het liefst zelf aan de slag, omdat ik dan mijn eigen wensen kan doorvoeren.

Dit kan bijvoorbeeld met de Over Onspagina.

Dan krijg je eerst dit te zien: een scherm met standaardopties, waar jezelf veel aan moet veranderen om het te lijken op een pagina dat naar jouw wensen is ingericht. Klik maar weg dus.

De standaardvormen van Elementor Pro
De standaardvormen van Elementor Pro

Zo zijn er voor iedere pagina speciale widgets. Zo heb je voor de Over Ons pagina een wigdet om jezelf makkelijk voor te stellen: the autorbox. Ik stel mezelf voor met de Autorbox.

Jezelf voorstellen met Elementor Pro
Jezelf voorstellen met Elementor Pro

En dit geldt voor de homepagina, een blogbericht, eigenlijk alles wat jij wil bouwen.

Een website heeft eigenlijk alleen een hoofdpagina, een blogbericht en aanbod nodig (dit kunnen producten of diensten zijn.

Zo maak je zelf een professionele website met behulp van Elementor Pro.

Wacht niet met beginnen

Je onderneming groeit wanneer er meer klanten jouw producten kopen. Een website is daarvoor de ideale manier, aangezien steeds meer mensen online hun spulletjes kopen. Dus wacht niet meer en schrijf op wat je wilt gaan zetten op je homepagina, Over Ons pagina en contactpagina. Gefeliciteerd, nu kun je direct aan de slag.

Denk eerst uit hoe je website eruit gaat zien voordat je begint. Zo werk je toe naar een eindpunt.

Zet je aanbod online

Nogmaals: je gaat geld verdienen als mensen iets kopen op jouw website. En het is niet moeilijk om daadwerkelijk iets te verkopen. Er zijn talloze manieren om je producten in een webshop te zetten en verkopen te draaien. Daarvoor hoef je alleen een uniek template aan te maken en de rest volgt daarna.

Ditzelfde geldt voor:

  • Een freelancer: je vertelt gemakkelijk wat je doet en waar je kwaliteiten liggen
  • Een kapsalon: makkelijk aangeven wat voor diensten je biedt
Het maakt niet uit op wat voor manier je geld wilt verdienen met je website, het kan.

Doe informatie op door het internet te gebruiken.

De onlinewereld legt eenvoudig aan je uit hoe je maximale resultaten behaald met Elementor Pro.

Hiervoor kun je:

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden om alle informatie op te doen ruim aanwezig. Het is aan jou hoe je ermee omgaat, want met een beetje nieuwsgierigheid weet je in een uurtje voldoende.

Weet je nu nog niks van Elementor? Geen zorgen. Lees een paar blogs, kijk twee uitlegvideo’s en doe de tips op van Elementor om zelf je eigen stijl neer te zetten.

Ga bloggen

Met bloggen word je website ten eerste zichtbaarder in de zoekresultaten van Google en ten tweede zijn er diverse templates waar je uit kunt kiezen. Je blog ziet er daardoor perfect uit, helpt je bezoekers en is erg overzichtelijk. Vind je schrijven niet zo leuk? Schakel dan een tekstschrijver in. De resultaten vanuit het bloggen zijn immers te aantrekkelijk om er niet mee te beginnen.

Plaats een stok achter de deur: koop Elementor Pro

Ik wil je niet opjagen, hoor. Maar wat ik wel wil, is dat je meer uit je online bedrijf haalt en als je Elementor pro koopt, verplicht je jezelf om ermee te starten.

Dit is mijn ogen de beste stap die je kunt zetten, want net zoals ik zijn er miljoenen mensen die een positieve recensie achterlieten en dagelijks verder bouwen aan hun website.

Ik wens je alvast veel plezier met het zelf maken van een professionele website

Jochem

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *