Geld verdienen met bloggen: de beste manier

Geld verdienen met bloggen: de beste manier

Geld verdienen met bloggen, daarvoor zijn vele wegen. Volgens is affiliate marketing het beste pad om te bewandelen en hiervoor beschrijven we 17 redenen.

De betekenis van affiliate marketing

Eerst een uitleg over affiliate marketing, waardoor je meteen volledig op de hoogte bent van deze kans om geld te verdienen met bloggen.

In het kort: affiliate marketing is andermans producten promoten inruil voor commissie als iemand op je link drukt, wordt geleid naar de webshop van de samenwerkingspartner en een item besteld. Klinkt makkelijk toch? Dat is het ook. 😊

TTM Communicatie legt dit principe uit aan de hand van voorbeelden in de onderstaande video.

Je leert de beste strategie in een cursus

Gelukkig hoef je niet een week lang het internet uitpluizen om de ideale strategie te vinden voor deze weg om geld te verdienen met bloggen. De beste training op dit gebied is de Affiliate Marketing Revolutie, omdat een expert in verschillende video’s uitlegt wat affiliate links opleveren in blogs en hoe je je inkomsten vergroot door een aantal technieken toe te passen. Daardoor start je meteen met een methode die lijkt op een sneeuwbal: klein van start gaan om groot te eindigen.

Ongekende mogelijkheden

Welk ideeën er nu in je hoofd rondspoken, de uitvoering hiervoor is in handbereik. Dat komt doordat je snel een website optuigt, de eerste blogs schrijft, de geschreven stukken deelt op sociale mediakanalen en daaropvolgend bezoekers ontvangt. Waarschijnlijk denk je daarbij ook aan een bedrag dat je wilt verdienen per maand? Om je een beeld te geven wat de financiële kansen zijn, vertellen we je graag het verhaal van Jacko Meijaard. Aangezien hij eerst € 7.500 per maand wilde genereren. En dat bedrag is gehaald. Sterker nog het is uitgegroeid tot een cijferreeks dat meer dan 10 keer groter is, licht hij toe in dit fragment.

Voor welke mogelijkheden ga je?
Voor welke mogelijkheden ga je?

De toekomst

Geld verdienen met bloggen met affiliate marketing als manier is een vertakking van e-commerce. En de boom waaraan de taak zit, groeit nog jaren door. Dat komt doordat de rek er op onlinebestellingen nog lang niet uit. En ja de koeriers om je boodschappen, avondmalen en toekomstige partner worden steeds prominenter in het straatbeeld. Toch kopen vele mensen hun benodigdheden veelal in fysieke winkels waar dat ook prima online kan. Denk hierbij aan een bril of materialen om te klussen. Nu horen we je zeggen: zulke producten moeten direct in huis. Ook de levertijden gaan met hun tijd mee.

De bekendste webshop

Wist je dat je ook snel aanmeldt als affiliate partner bij Bol.com? Dat is bovendien een uitstekende keuze. Iedereen die binnen 5 dagen iets aanschaft via jouw link, bezorgt je een commissie.

Een voorbeeld.

Je hebt een affiliate website over elektrische tandenborstels en dagelijks klikken tientallen mensen op de CTA-buttons in je artikelen. Daardoor zie je ook dat je verdiensten vergaart uit aankopen uit de schoonheid, honden, interieur en boekengenre. Aangezien mensen ook artikelen voor wimpers, hun hond, een nieuwe bank of de liefde voor boeken kopen op de website uit 1999.

Leer hier meer over het partnerprogramma van bol.  

Alleen schrijven

Als Publisher richt je alleen op het schrijfwerk en dat is toch waarvan je het meeste houdt?

Stel, je had een webshop geïntegreerd in je blog. Hierdoor moest je:

 • Een voorraad inkopen en deze bijhouden
 • Eigen producten in de markt zetten
 • Contact onderhouden met klanten over de retourbestellingen
 • Een betaalsysteem regelen

Daarmee pak je wel grotere percentages, maar in het grotere geheel levert het ook meer werk op. En wat is er leuker dan doen wat je het liefst doet en je daar volledig op richt?

Passief

Als je straks begint met deze manier van geld verdienen met bloggen, krijg je vanzelf meldingen van goedgekeurde commissies.

Vervolgens wordt het bedrag gestort op je rekening en is het proces afgerond. Jouw enige taak was zodanig schrijven over een item dat een lezer dacht: dat moet ik hebben en daarna meteen de bankgegevens opzoekt.

Bovendien herhaalt dit proces zich steeds vaker en daardoor juich je steeds vaker. 😉

Vervolgens creëer je verse content om je project up-to-date te houden en daarmee een hoge plek in de zoekmachines te veroveren. Het enige nadeel is de traagheid, dus geduld is een vereiste.

Hoe bouw je aan een passief inkomen?
Hoe bouw je aan een passief inkomen?

Schaalbaar

Een ander voordeel zijn de lage kosten, waardoor je snel verdiende commissies inzet om je winst te vergroten.

Met een beetje geluk vind je elk onderwerp interessant, waardoor iedere niche een kans vertegenwoordigd.

Want stel je bezit een portfolio van 10 websites die elk 10 euro in het laatje leggen. Dat betekent 100 euro per dag en ongeveer 3100 per maand.

Met een einde van werken voor een baas als gevolg.  Caffeinated Blogger geeft een aantal voorbeelden van niche websites die behoren tot de grote jongens als het gaat over geld verdienen met bloggen.

Creativiteit

Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.

Mary Lou Cook

Ookal doen de affiliates in elke Nederlandse markt min of meer hetzelfde. Je verbreekt deze ongeschreven makkelijk door je creativiteit te volgen. Het is bovendien noodzakelijk om met deze skill succesvol te worden. Je komt er immers niet meer tussen met identieke content als de rest.

Daarbij pikt onder andere Google je unieke schrijfstijl snel en daarmee spot je binnen enkele maanden hoge posities op aantrekkelijke zoekwoorden.

Onthoudt voor deze regel de uitspraak van Walt Disney:

Hoe meer je jezelf bent, hoe minder je als iedereen bent, dat maakt je uniek.

Walt Disney

Valt veel geld te verdienen

Money won’t create success, the freedom to make it will.

Nelson Mandela

We gebruiken de uitspraak van Mandela om de kracht van dit verdienmodel te illustreren. Dat betekent dat het promoten van andermans producten je ongekende vrijheid biedt. Je tikt de toetsen van het toetsenbord in en de overige zaken, handelt de webshop af. Hierdoor kun je de wereld rondreizen, omdat er op iedere straathoek een internetverbinding te verkrijgen valt. Dus richt na een commissiestroom je leven naar eigen wensen in zonder verantwoording af te leggen in een functioneringsgesprek.

Wat betekent vrijheid voor je?
Wat betekent vrijheid voor je?

Kansen op de lange termijn

Het lange termijn werk is het enige nadeel dat we bespreken in deze blog. Toch geldt dat alleen voor de korte termijn. Dat betekent een aanloopperiode waarin je het geduld zoekt om verder te gaan in plaats van een droom begraven.

Denk om volharding te tonen altijd aan je doel. Want daarin schuilt een reden waarvoor je nooit extra motivatie nodig hebt. De motivatie woont namelijk continu in je gedachtegang en laat van zich horen als het werk om de innerlijke dromen te verwezenlijken blijft liggen. Bovendien vermenigvuldigt het gewenste inkomen op dit moment zich bij een duurzame houding.

Iedere niche is kansrijk

Dankzij de schetsen van de toekomst voor e-commerce verplaatsen de bedrijven hun activiteiten naar het onlinedomein. En daardoor ontstaan er kansen voor je.

De meeste starters speuren voor een niche met torenhoge commissies zonder dat ze er een gevoel liefde erbij hebben.

Een liefdeloos huwelijk eindigt en een website met een ongeïnteresseerde eigenaar ook.

Dus weersta de verleiding om een markt te betreden waar de uitbetalingen hoog zijn, maar waar je geen liefde voelt en sla een pad in waarover je 100 jaar met gemak stukken typt. 

Wederkerende commissies

Nog een pluspunt de wederkerende commissies.

Een voorbeeld:

Iemand besteld via jou een abonnement voor een softwareprogramma en na een jaar heeft de klant de keuze om een jaar te verlengen. Hij besluit vervolgens om de verbintenis aan te houden en hierdoor ontvang je weer een vergoeding van een vergaande klik.

Hiermee bouw je aan een inkomen waarvan je weet: zoveel komt er iedere maand binnen.

Let op: selecteer nu geen programma’s vanwege alleen het aantrekkelijke aanbod. Je verkoopt immers veel meer bij een enthousiaste beleving bij een product. Een lezer wil net zoals in de bioscoop geboeid worden. 

Tijdloos

Het internet draait altijd door, met continue opname van jouw blogs in de zoekresultaten, mits je relevantie voorzet.

Denk bij aan tijdloze content aan:

Programma’s om aan deel te nemen, manieren om af te vallen, te beginnen met yoga, welke belegging platforms het beste werken en waarmee je het snelste reist.

Kortom: activiteiten die terugkomen in ons leven.

Zo zijn dit illustraties van actuele content:

 • De nieuwste iPhone
 •  Beste vakantiedeals
 • Kortingen tijdens black Friday

Vergelijk actuele content met zeilen: steeds veranderen van koers om de meeste wind mee te pakken. Terwijl je met tijdloze content een keer de navigatie invult.

Hoe maak je tijdloze content?
Hoe maak je tijdloze content?

Hard werken, daarna genieten

Ben je bereid om jarenlang hard te werken voordat je zegt: mijn is doel is bereikt?

We vragen dit omdat we regelmatig zien dat meerdere mensen vol vreugde bijvoorbeeld de Affiliate Marketing revolutie aanschaffen, een project opzetten en weer afhaken met dezelfde snelheid als ze waren begonnen.

De reden: te weinig progressie zien en een gebrek aan instelling. De winnaars doen daarentegen een schepje bovenop hun arbeidsethos en zoeken naar manieren om wel het gewenste doel te bereiken. En daarbij maakt het woordje hopen plaats voor geloven als basis voor het aanstaande succes.

Keuze aan netwerken

Doordat elk bekend bedrijf een affiliatetak creëert, kies je uit diverse mogelijkheden om een item onder te aandacht te brengen.

Denk hierbij aan:

 • Het commissiepercentage
 • De cookieduur
 • De uitbetaling snelheid
 • Promotiemateriaal

Helaas bestaat er voor een meerdere keuzemogelijkheid geen scorebord waarop onder andere de conversies staan vermeld.

Test daardoor voortdurend bij welk bedrijf de meeste sales genoteerd staan en maak daarin een keuze. Een persoon is immers sneller geneigd om een beslissing te volgen wanneer er een optie is, dan bij geheel assortiment. Denk hiervoor maar aan jezelf staande voor de schappen met thee.

Je helpt je bezoeker

Niemand wil staren naar reclames tijdens een artikel lezen. Toch tonen websites met regelmatig reclameblokken in hun content.

Daar vrolijk je niemand mee op, dus vergeet het.

Daarbij ondersteun met een link de tocht richting het antwoord van iemands tocht.

Hieruit volgen vanzelf verkopen, aangezien:

 • De kliks veranderen in verkopen
 • Google de helpende blogs beloond

Twijfel je nog? Hierom selecteerden we een uitlegvideo waarmee je begrijpt wat de verschillen zijn tussen de manieren en hopelijk de weg bewandeld richting affiliate marketing. Iedereen glimlacht erdoor: de bezoekers, de zoekmachines, de producteigenaren en uiteraard jij als laatst.

Vandaag beginnen

Waarom wachten met geld verdienen met bloggen als de kans, op tafel ligt in je computer?

We zijn serieus, je start namelijk direct en gebruik daarvoor dit lijstje:

 • Domeinnaamregistratie en hostingpakket
 • Contentstrategie
 • Zin om te scheppen
 • Een plan welke items je onder de aandacht brengt
 • Afspraken met jezelf over discipline

En je project is in de lucht.

Hulp nodig bij het starten?

Bestel de Affiliate Marketing Revolutie, want een expert neemt je bij de hand en laat zien wat voor methode hij toepast om geld toepast om constant vrijheid te ervaren. Zo bereik je dezelfde levensstijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.