Elementor Hosting – Nog Een Betere Website?

de banner voor blog elementor hosting

Inhoudsopgave

Naast dat Elementor een sitebuilder is waarmee je een website maakt, kun je ook kiezen voor een eigen hosting. Zo hoef je niet meer verder te zoeken voor andere hosting en heb je alles op een plek.

Wat is Elementor hosting?

Elementor hosting betekent dat je je website host bij Elementor zelf. Normaal gesproken moet je daarvoor naar een andere hostingpartij, zoals SiteGround, en regel je daar de hosting. Elementor heeft eigenlijk dezelfde service, want je kunt ook een WordPress website bij Elementor. Er verandert dus niets, behalve dat de hosting bij hetzelfde bedrijf valt.

Waarom zou je ervan gebruik maken?

Omdat alles op een plek is en je website daarmee sneller wordt. Het is namelijk zo dat je website trager wordt als de server waarop je website wordt gehost verder weg staat. Zoals dat je een Nederlandse website laat hosten in Duitsland. Als het goed is ga je na het kopen van Elementor hosting ook aan de slag met de sitebuilder. Dus kun je heel goed zowel de hosting als de sitebuilder in een pakket hebben. Werkt toch alleen maar in je voordeel.

Ik zag laatst een reclamespotje van een energieleverancier die zei: je haalt je haring toch niet bij de ene kraam en je uitjes bij de andere? Daar valt deze kwestie een beetje mee te vergelijken.

via GIPHY

Hoe werkt Elementor Hosting?

Elementor hosting werkt hetzelfde als gewone hosting. Je kiest een hostingpakket uit op basis van de geschatte bezoekersaantallen en de ruimte die je denkt dat je website gaat innemen op een server.

Als je nog geen ervaring hebt met hosting laat ik je graag de stappen zien:

Stap 1: kies een pakket

Je ziet hieronder de pakketten waaruit je kunt kiezen. Het zijn verschillende pakketten. Aan de andere kant is het ook makkelijk kiezen, omdat als je een website hebt er ook maar een pakket voor je over blijft.

Onder de korting die je nu krijgt, zie je ook dat de prijzen in het tweede jaar omhoog gaan. Onthoudt dit om niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

Stap 2: je plakt er een domeinnaam aan

Om je website volledig af te maken, moet je er ook een domeinnaam aankoppelen. Dit doe je ook bij Elementor. Lees daarvoor een uitleg.

Stap 3: bouw je website met Elementor Pro

Elementor Pro zit erbij, je hoeft dus niet er extra voor te betalen. Dat komt mooi uit, want het is een sitebuilder die erg populair is.

Stap 4: maak gebruik van Elementor support

Kom je ergens niet uit, of loop je tegen iets aan? Geen punt. Neem dan contact op met de support van Elementor. Daarvoor zitten ze er immers ook. Zo heb je de beste hulp voor je website meteen bij de hand.

Bovendien neem je makkelijk contact op met de support door een bericht te sturen. Ze nemen daarna snel contact met je op om je vraag te beantwoorden.
Scheelt jou weer onnodig uitzoekwerk.

Wat zijn de prijzen?

Dit is een overzicht van de prijzen:

Een website: 9,99 per maand – voor een basis website
Een business website 19,99 – perfect voor eccomerce
Drie websites 22,99 – voor als je wilt groeien
10 websites 49,99 – voor de mensen die echt willen opschalen

de prijzen van elementor hosting

In het het eerste jaar krijg je een korting van gemiddeld 30%. Kijk niet naar waar je de hoogste korting kan krijgen, maar kijk naar wat het beste hostingpakket is voor jou. Dat is immers het belangrijkste om te groeien.

Zo betaal je ook niet voor een service die je niet gaat gebruiken in de toekomst.

Waar moet je opletten als wilt starten?

Alles verloopt vrij vanzelf. Het is wel belangrijk om te letten of je alle stappen wel goed doorloopt. Het is immers zo dat als je een stap overslaat dat je dan iets mist. Bijvoorbeeld geen SSL certificaat koppelen aan je website. Nu is dat niet het einde van de wereld. Maar het houdt de groei van je website tegen.

Elementor helpt je hier ook bij. Kortom, volg de instructies goed om niet snel weer te moeten inloggen om iets weer goed te maken.

Dit bespaart je ook een gevoel van paniek. 😉

Tip: lees altijd een how to gids om zeker te weten dat je overal van op de hoogte bent.

Wat is het alternatief?

Het alternatief is om je website te hosten bij een ‘normale’ hostinprovider en daardoor een lagere prijs te betalen. Deze prijs is echter nooit helemaal lager, want je moet Elementor Pro er los bijkopen. Elementor Pro kost minimaal 59,00 per maand.

Dus dan ben je vaak even duur uit. En: je hebt meteen alles bij de hand om een fantastische website te bouwen als je ervoor kiest om Elementor hosting te kopen.

De voor en nadelen van Elementor hosting pakket

✅ Je koopt alles wat je nodig hebt in een keer

✅ Je kunt altijd sparren met de experts

✅ Je hoeft niet extra te betalen voor Elementor Pro

❌ Alles is in het Engels

❌ Je kunt alleen betalen met PayPal

❌ Om de veertien dagen wordt er een back-up gemaakt. Dit is bij andere hostingproviders elke dag

Paypal

Altijd als ik een blog schrijf over een dienst van Elementor vertel ik er ook bij dat je alleen kunt betalen met PayPal of creditcard.

Nu is het geen probleem om een Paypal account aan te maken.

Gebruik daarvoor dit stappenplan:

Maak een PayPal account aan

Klik op deze link om je PayPal account aan te maken en vul je gegevens in. Het is helemaal gratis..

Koppel je bankrekening aan Paypal

Zo kan er meteen geld van je rekening worden afgeschreven. Het is hetzelfde als een automatische incasso. Je kunt ook geld op je paypal rekening storten.

Je moet altijd je gegevens verifiëren om te kunnen inloggen. Met andere woorden; je account is altijd veilig tegen hackers en andere ongewenste personen.

Meer weten over PayPal? Lees hier de voordelen.

Combi deal

Zo zou je Elementor hosting kunnen noemen, want je hebt alles in een keer. Zoals je in een restaurant ook alles op je bordje krijgt. 😜

Dit is goed, omdat je niet meer hoeft na te denken over Elementor Pro. Dat is de tool die ik ook gebruik om onder andere de website te bouwen.

Normaal maken mensen een website en denken ze erover na om eventueel om Elementor Pro aan te schaffen. Het is echter wel duur. Dus twijfelen ze zeer.

Daar heb je nu geen last van. Je kunt zelfs meteen starten met deze pro versie om vorm te geven aan je website.

Maak kennis met Elementor Pro

Elementor is eigenlijk ontstaan om een sitebuilder te ontwikkelen waarmee mensen een WordPress website konden maken.

Het was met andere sitebuilders te lastig of ze dachten: dat kan beter.

Zo maakten ze een sitebuilder die zowel een gratis als een betaalde versie kent.

Je snapt dat de betaalde versie meer smaken heeft, en makkelijker is. Het is alleen wel een investering van minimaal 59,00.

Echter is dat de beste keuze om te maken, omdat je alle middelen bij je hebt. Je hoeft niet eerst te zoeken naar alternatieven om er een succes van te maken.

Je kunt meteen beginnen

Je hoeft niet heel lang gegevens in te vullen om te kunnen starten met de hosting van Elementor.

Binnen 5 minuten is het geregeld. Je moet alleen van te voren een account bij Paypal hebben of een creditcard. Een account bij Elementor is zo gemaakt. Je kunt ook een bestaand account koppelen aan de website hosting.

Een account bij Elementor is zo gemaakt. Je hoeft alleen een paar dingen te doen. Bekijk in de onderstaande video wat je moet doen om toegang te krijgen voor Elementor.

Ervaringen van anderen

Ik wil het deze keer eens anders aanpakken als het gaat over de ervaringen van anderen. Elementor heeft namelijk prijzen gewonnen. Je ziet ze hier:

de prijzen die elementor heeft gewonnen

Deze prijzen geven aan dat je keuze voor Elementor wel goed zit. Leer hier meer over een prijs

Geld binnen 30 dagen terug

Stel dat je de hosting van Elementor koopt en er na een paar dagen erachter komt dat het toch niet ideaal is.

Dan is er nog geen man overboord. Je kunt namelijk binnen 30 dagen je geld terugvragen. Elementor stort het dan weer snel op je rekening.

Moet je Eementor hosting kopen?

Ik vind van wel, omdat je dan alles in een keer hebt gekocht. Dit pakt voor jou voordeliger uit, en je hebt straks gewoon een website die snel is en goed werkt.

Ook als je je website al hebt gehost bij een andere hostingprovider kun je gebruik maken van deze webhosting.

Elementor heeft immers mogelijkheden om je website te verhuizen naar hun servers. Geef dit aan als je dit wilt doen, en het komt voor elkaar.

Maak een goede keuze en wacht niet te lang, want iedere dag dat je niet begint is een dag waar je kansen laat liggen.

Meer lezen over Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *