SiteGround review: is deze hostingprovider het waard?

Een man werkt met een server

Inhoudsopgave

SiteGround is een van de populairste webhostingbedrijven. Het bedrijf kent veel Nederlandse klanten en de service wordt door velen geroemd. Is dat een reden om je website erbij te hosten of kun je beter verder kijken?

Wat is SiteGround?

SiteGround is opgericht in 2004, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, en is in de jaren daarna uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de wereld van de webhosting.

Het bedrijf is zo erg gegroeid dat er ook een datacenter in Nederland is, dat is een voordeel voor jou, omdat je je website kan hosten via deze datacenter. Dit bevordert de snelheid.

Tegenwoordig telt het bedrijf 600 medewerkers die helpen met verschillende services. Je kunt snel met een van deze medewerkers spreken, ik kom hier later op terug.

Hoe kan ik mijn website hosten bij SiteGround?

SiteGround hanteert dezelfde aanpak als andere webhostingbedrijven:

  • Eerst registreer je een domeinnaam (dit kost 19,00 per jaar)
  • Daarna kies je een hostingpakket voor een wordpress website
  • En bouw je je website

Je kunt gewoon met iDEAL betalen

Deze 3 stappen lijken natuurlijk een fluitje van een cent. Je komt heus wel moeilijkheden tegen, maar in de kern is dit een van de beste stappenplannen die je kunt uitvoeren, omdat:

Je makkelijk een domeinnaam kunt registreren

Je toetst de domeinnaam waar je aan denkt in de zoekbalk. Vervolgens gaat het systeem kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik doe een test met de potentiële domeinnaam Reizendoornederland

domeinnaam registreren bij SiteGround

Ik zie vervolgens dat de domeinnaam beschikbaar is (met .nl en .com) waardoor ik verder kan naar de volgende stap: het kiezen van een hostingpakket.

Dan kies je voor een hostingpakket. Je hebt de keuze uit:

  • StartUp
  • GrowBig
  • Gogeek

Ieder hostingpakket is bedoeld voor een specifieke business, ik leg ze aan je uit.

StartUp- eerst 2,99, daarna 12,99 per maand

Voor een website, 10 GB, 10,000 maandelijkse bezoekers, gratis beveiliging voor je website, dagelijkse back up en gratis e-mailadressen, een WordPress pakket, WooCommerce ondersteuning.

GrowBig, eerst 5,49 per maand, daarna 22,99 per maand

Geen limiet op het aantal websites, 20 GB opslag, 100.000 maandelijkse bezoekers, gratis beveiliging voor je website, dagelijkse back-ups, gratis verhuizing, een WordPress pakket, WooCommerce ondersteuning.

Gogeek, eerst 8,49 per maand, daarna 34,99

Ook geen limiet op het aantal websites, 40 GB, gratis beveiliging, dagelijkse back-ups, gratis verhuizing en een WordPress pakket, WooCommerce ondersteuning.

 Zoals je ziet is er weinig verschil tussen de aangeboden webhostingpakketten. Het enige verschil zit in de beschikbare opslagruimte en het aantal websites dat je kunt hosten.

Tip: denk aan over de toekomst van je website

Om het ideale pakket te kiezen voor je website moet je nu nadenken waar je business staat over 5-10 jaar.

Want met bijvoorbeeld StartUp kun je maar een website maken. Als je dan plannen hebt om meer websites op te zetten, moet je overstappen naar een ander pakket. Ook geen ramp, maar het kost wel extra tijd en geld.

Met Gogeek en GrowBig heb je meer kosten. Zie dit als motivatie om van je business een succes te maken.

De grootste voordelen van de webhosting van SiteGround

✅ een grote business kunnen bouwen

✅ hulp bij het overzetten van je website

✅ dagelijkse back-ups

✅ een webshop aan je website koppelen

✅ veel opslagruimte

Het grootste voordeel van SiteGround

Is dat je website altijd snel. Dit vinden de zoekmachines fijn, zo krijg je hogere rankings en draai je meer omzet.

Het grappige is dat je hiervoor niets extra’s hoeft te doen. Oké: je betaalt een hogere prijs dan bij andere webhostingbedrijven, maar geloof me dat is het helemaal waard. Een snelle en goedwerkende website is goud waard.

Dit is de waarde van een snelle website. Het is een grap 😉

Maar er is meer

SiteGround biedt in grote lijnen drie services aan:

  • Het hosten van je website
  • En het runnen van je webshop

Je kunt een website en een webshop gemakkelijk samen laten functioneren. Door de focus kun je eenvoudig je business opschalen: het systeem is namelijk gericht op snelheid, en klanten willen snelheid, anders gaan ze naar een ander. Als jouw website zo snel is als Usain Bolt, heb je al een voorsprong op je website.

Andere mogelijkheden met SiteGround zijn:

  • Een eigen hostingplan hebben, als je website het heel goed doet
  • Het verkopen van opslagruimte voor websites als een reseller

Fantastische support

De support van SiteGround is werkelijk geweldig. Want ze nemen de tijd voor je, willen je echt goed helpen en sluiten het gesprek pas af als je al je vragen zijn beantwoord.

Dit is een unicum vergeleken met andere webhostingbedrijven. Alleen om deze reden zou ik je adviseren om een webhostingpakket aan te schaffen bij SiteGround. Je loopt immers weleens tegen een probleem aan, dan is het prettig dat er iemand met je meedenkt.

Neem eens voor de aardigheid contact op met verschillende webhostingbedrijven en je zult zien dat SiteGround de beste is.

Hoe kan ik SiteGround bereiken?

Je kunt SiteGround bereiken via een gratis chat en telefoon. Ze zijn 24/7 bereikbaar. Als je op een nachtelijk tijdstip een probleem hebt, weet je wat je moet doen.

Wat vinden anderen van SiteGround?

SiteGround heeft 4,7 sterren op Trustpilot. Dit is een goede score. Ik lees vooral veel verhalen van mensen die net als ik zijn overgestapt naar SiteGround, en nu veel meer tevredener zijn over hun website door onder andere snelheid en service.

De nadelen van SiteGround

Het is natuurlijk niet allemaal rozengeur en maneschijn. De nadelen van SiteGround zijn;

Het is een volledig Engels bedrijf – je zult Engels moeten spreken om gebruik te kunnen maken van de service en/of een antwoord te krijgen op je vraag.

Daarnaast zijn de kosten hoger dan bij andere webhostingbedrijven. Ik denk eerlijk gezegd dat dit goed is, omdat je er een betere website voor terug krijgt.

Eindoordeel

Host je website bij SiteGround. De service is zo goed dat je makkelijker werkt en je website ook beter draait. Vergeet de hogere kosten, die betalen zich dubbel en dwars terug.

Bovendien krijg je eerst 80% korting

 Verder lezen?

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *