Stap voor stap een header maken in Elementor

de banner voor de blog over elementor header

Inhoudsopgave

Je kunt op allerlei manieren aan de slag gaan met je website. Daar hoort een header ook bij. Wat moet je doen om er een te maken?

Hoe ziet een header eruit?

Een header is het bovenste gedeelte van een website. Hiermee bedoel we niet het stukje waar bijvoorbeeld de pagina over ons staat, maar het stukje dat meestal later in beeld komt, en een CTA heeft, zoals koop nu met korting.

via GIPHY

Hoe maak je een header?

Om te starten maak je een nieuwe template. Je geeft aan dat het om een nieuwe template gaat, en je kunt beginnen met een template maken.

Gebruik ons stappenplan om de ideale header te maken voor jou.

Stap 1: kies voor een mogelijkheid

Als je een header wilt maken, kun je er zelf een maken. Elementor geeft hiervoor al de benodigde hulpmiddelen.

Als je deze widgets gebruikt, kun je alles doen wat je wilt. Hier zie je een voorbeeld met de zoekfunctie. We kunnen het zo laten staan, omdat het belangrijk is om een goede zoekfunctie te hebben. (een mens kan zich soms rot zoeken op een website, of we bouwen verder aan een andere template. De keuze is aan jou.

Een andere mogelijkheid is om een vaste template te importeren. Je hebt keuze uit deze templates.

verschillende templates

Zoals je ziet valt er echt wat te kiezen. Je hebt (als het goed is) een idee in je hoofd. Dit idee kun je gewoon gaan volgen.

Het beste is om als beginner eerst een vast template te nemen, daar je voorkeuren aan toe te voegen en het te publiceren, omdat deze al zijn gemaakt. Als jezelf alles moet maken is dat een stuk moeilijker. Later kan dit zeker, maar eerst is het belangrijk om te beginnen en vervolgens later alles te regelen.

Tip: kies eerst voor een vast template om alles te leren. Later kun je nog altijd het zelf doen.

Stap 2: maak een plan

Het is heel belangrijk om een plan te hebben. Wie immers geen plan heeft, doet maar wat en zal daardoor nooit de beste header kunnen maken.

Dit hoeft echter niet te betekenen dat je het in een keer goed hoeft te doen. Je mag er meerdere keren over doen. Daar zit geen tijdspad aan verbonden.

Je moet wel weten wat je gaat doen. Dus schrijf uit hoe je allermooiste header eruit ziet. Denk aan kleuren, vormen en acties voor de bezoeker.

Zo kun je gericht actie gaan ondernemen, en lukt het je makkelijker om een header straks te publiceren.

Stap 3: zorg dat de header goed staat

Het allerbelangrijkste om te doen is ervoor te zorgen dat de header die je maakt goed navigeert in je website. Bijvoorbeeld als iemand drukt op een knop dat hij wordt geleid naar de gewenste pagina. Dit lijkt niet zo belangrijk, maar als je hieraan werkt, kan een bezoeker alles vinden waar hij of zij op zoek naar is.

Dus loop altijd een header helemaal na, en kijk of alles waar een bezoeker op kan klikken leidt naar de juiste pagina. Dit helpt namelijk om de beste ervaring te creëren voor de bezoeker, en je laat aan Google zien dat alles goed staat, waardoor Google weet: deze website levert goed werk af.

Kortom; het is belangrijker om de links binnenin een header goed te hebben staan dan aan de kleuren te werken, die zijn eigenlijk van ondergeschikt belang.

Stap 6: pas de kleuren aan

Als je naar links gaat, kun je de kleuren aanpassen, en de groottes. We hebben als voorbeeld deze template erbij gepakt.

een header als voorbeeld

De kleuren zijn erg fel, en we willen deze kleuren liever niet gebruiken. We kunnen de kleuren aanpassen in het kopje stijl. Hier kunnen we ook delen van een template langer of korter maken.

Het is niet moeilijk om de beste kleurencombinatie te vinden voor je header. Je moet alleen steeds willen kijken welke kleur het beste past bij jouw website. Tip; kies een opvallende kleur zodat je header makkelijk opvalt. Zo krijg je ook meer kliks.

Stap 7: zorg voor de juiste instellingen

Onder display conditions kun je ervoor zorgen dat de header bijvoorbeeld op het juiste moment in beeld komt. Misschien wil je dat een header na een paar seconden in beeld komt, of misschien wil je dat de header alleen op een bepaalde pagina komt. Beide punten zet je goed onder de display conditions.

Goed om te weten

Je kunt alleen een header aanpassen als je Elementor Pro hebt. Als je gebruik maakt van de gratis versie van Elementor kan het helaas niet.

Dus als je een header wilt maken, of er een aanpassen, moet je de PRO versie van Elementor hebben. Anders kan het niet.

Maar, het is het helemaal waard.

3 tips om de beste header te maken voor jouw website

Houd het simpel

Als je wilt kun je met allerlei toeters en bellen een header maken. Dit is een leuk idee, maar het wordt voor een bezoeker onduidelijk. Het is beter om je te richten op een of twee elementen, en vanuit daar een header bouwen. Zo krijg je meer kliks en resultaat. Daar word je ook blijer van.

Geef waarde

Sommige mensen gebruiken alleen een header om te verkopen. Hiervoor zetten ze erin: bestel hier het nieuwste product.

Het aantal verkopen dat hieruit komt is vaak laag, omdat je erg overkomt als een verkoper. Het is beter om een header te maken die waarde geeft, zoals gratis informatie, tips en verwijzingen naar een aankomend event.

Het is de bedoeling van een website om de bezoeker zo goed mogelijk te helpen. Dat doe je niet door meteen te willen verkopen. Vaak is een bezoeker daar ook niet klaar voor.

Zorg dat de header opvalt

Als je wilt dat een header de maximale aandacht krijgt, is het belangrijk om ervoor zorgen dat de kleur van de header tegenovergesteld is aan de kleuren van je website.

Lees in deze blog hoe je dit het beste kunt doen.

Het belangrijkste is om vandaag al een header te maken. Zo leer je hoe het moet.

Verder lezen over Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *