Elementor Widgets – Hoe Kun Je Hiermee Beginnen?

de banner voor de blog over Elementor widgets

Inhoudsopgave

Om aan de slag te kunnen met Elementor moet je widgets gebruiken. Hoe kun je hiermee starten?

Wat zijn widgets?

Als je Elementor hebt gedownload of gekocht, en het opstart zie je aan de linkerkant een schema met blokjes.

widgets van elementor

Dit zijn de widgets, die je overal kunt voor gebruiken, bijvoorbeeld om een titel te maken. Je hebt verschillende widgets. Je gaat ze niet allemaal gebruiken. Dat hoeft ook niet, maar het is wel slim om deze video te bekijken waarin je ziet wat je allemaal kunt met een widgets,

Hoe moet je een widget gebruiken?

Je hoeft niet veel te doen om een widget te gebruiken – het enige wat je moet doen is het blokje dat je wilt gebruiken slepen naar de plek waar je het wilt gebruiken.

Vervolgens kun je het element wat je hebt weggesleept aanpassen naar jouw smaak. Dit doe je ook links door de groottes en stijl te veranderen.

Bij dit blok moet je soms even zoeken voordat je de juiste vorm of kleur hebt gevonden. Het is dan een kwestie van even zoeken. Daarvoor kun je de video nog eens goed kijken. Met volledige focus dus.

de mogelijkheden om een widget te bewerken in Elementor

We hebben ook een paar snelle tips voor je:

Inhoud

De inhoud spreekt voor zich: hier pas je de inhoud van het bericht aan. Dit heb je zo gedaan.

Stijl

Bij de stijl pas je de kleuren aan en de vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ander lettertype. Dit is vooral een kwestie van smaak – en daar valt uiteraard niet over te twisten.

Geavanceerd

Hier pas je de grootte aan. Hiermee moet je ook letten op de andere widgets die je hebt geplaatst. Het moet namelijk een groot contrast worden dat goed op elkaar aansluit. Hier kun je ook nog heel veel andere instellingen aanpassen.

Al met al heb je niet heel veel nodig om met een widget te kunnen starten – het is ook een kwestie van doen en uitproberen.

Is er ook een verschil tussen gratis en betaalde widgets?

Je kunt inderdaad kiezen uit betaalde en gratis widgets. De meeste widgets zijn ook gratis om te gebruiken. Er zijn ook functies die je alleen kunt gebruiken als je Elementor Pro hebt. Hiermee zeggen we niet dat je Elementor Pro moet gebruiken, het geeft je wel de mogelijkheid om meer te doen.

Kijk daarom naar welke plugins je nodig hebt – en start met Elementor Pro (dit kost 59,00 per jaar) als je vind dat je een widgets nodig hebt.

Je kunt alles doen met widgets – het is goed om te vertellen dat je met een widget alles kunt doen: van een simpele website met overzicht tot een webshop. Wil je een website maken waarop je ook spullen gaat verkopen? Bekijk dan deze video’s.

Welke widgets moet ik hebben?

Dit hangt af van je wensen en welke plannen je voor je website hebt. Toch zijn er ook een aantal widgets die je zeker moet hebben, namelijk:

  • Titel
  • Afbeeldingen
  • Social media

Als je hierop zoekt, kun je makkelijk deze widgets vinden.

Is het moeilijk om te starten?

Ook al lijkt het soms moeilijk om een widget helemaal naar jouw smaak te hebben – het is niet moeilijk.

Het is alleen een kwestie van leren, begrijpen en toepassen. Je kunt niet meteen weten hoe het moet.

Houdt er daarom rekening mee dat je eerste widgets er veel slechter uitzien dan widget nummer 100 en 150.

Dit maakt ook niet uit. Je moet ergens beginnen – als je steeds doorgaat, wordt je er steeds beter in.

Beginnen

Als het goed is, wil je nu beginnen met de widgets van Elementor. Doen! Zeggen we vooral. Hiervoor kun je het beste de fouten voorkomen die anderen maken.

Niet optimaliseren voor de mobiele telefoon

De meerderheid van de bezoekers die je krijgt op je website maakt gebruik van een mobiele telefoon.

Een widget is in eerste instantie niet gemaakt voor de mobiele telefoon, maar voor de computer. Deze zijn te groot voor het mobiele beeldscherm, waardoor de mobiele gebruiker je website niet goed kan doorlopen, met als gevolg dat ze weggaan – en het product of de informatie bij een andere website ophalen.

Dit is jammer, omdat je vrij gemakkelijk dit kunt veranderen. Lees daarvoor deze blog.

Niet de widget custom maken

Dit is een ander woord voor lui zijn. Je kunt namelijk een widget op je website zetten, een klein beetje aanpassen en klaar is kees.

Dit is te weinig, omdat je er zoveel meer eruit kunt halen, en omdat je ook zo te weinig leert over het gebruiken van widgets. Want hoe meer je leert, hoe meer je ook kunt op termijn.

Hierdoor is het ons advies om alles te leren: je hebt er immers alleen maar profijt van.

Niet de theme builder gebruiken

Als je start met het voegen van een widget kun je dat doen door een pagina te bewerken – en de widget daarheen te verplaatsen, of door de theme builder te gebruiken.

In de theme builder heb je alles namelijk op een plaats, waardoor je gemakkelijk je werkzaamheden kunt voortzetten.

Moet ik widgets gebruiken als ik wil starten met Elementor?

Ja – daar is Elementor namelijk omheen gebouwd. Je kunt niet de widgets niet gebruiken. Nou ja, in theorie kan het wel, maar dan moet je vaste templates gebruiken, terwijl het beter is om je eigen werk te maken.

Kun je een widget overal voor gebruiken?

Ja. Het maakt niet uit voor welke pagina je een widget wilt gebruiken. Je kunt ervoor aan de slag gaan met een widget. De themebuilder helpt je daar ook bij, want als je aangeeft wat voor pagina je wilt maken, zal Elementor de geschikte widgets aanreiken.

Moet je technische kennis hebben?

Nee – je kunt makkelijk met een widget aan de slag gaan zonder enige kennis.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *