Pop Up Elementor: Zo Doe Je Het Zelf

de banner voor de blog pop up maken in elementor

Inhoudsopgave

Een pop-up is een van de technieken die je kunt toepassen op je website. Zo vergroot je je omzet en help je bezoekers om het juiste antwoord te vinden. Je maakt eenvoudig een pop-up in Elementor.

Wat is een pop up?

Een pop-up is een vlak dat in het beeldscherm verschijnt nadat een bezoeker een periode al op je website is, denk aan 10 seconde.

Het doel van de pop-up is dat mensen er op klikken, want een pop-up heeft altijd een call to action, bijvoorbeeld mensen wijzen op een actie die je bedrijf heeft. Doordat het groot in beeld komt, kunnen bezoekers er gemakkelijk op klikken. Vaak kan een bezoeker ook niets meer anders doen op je website, omdat de pop-up alle ruimte inneemt.

Een pop-up is nooit alleen een vierkant, die staat in het midden van de website – er zijn verschillende soorten po-ups. Bekijk ze hier.

Heb je er een nodig?

Dit blijft natuurlijk de eeuwige vraag. Er zijn verschillende meningen hierover. zo zeggen mensen dat je het wel moet doen, en andere kenners zeggen dat je het niet moet doen.

Ons advies is altijd om het uit te proberen. Het kan immers zijn dat je doelgroep er positief op reageert – en ook meer producten gaat kopen.

Het kan ook zo zijn dat je ziet dat niemand echt verder klikt, in zulke gevallen moet je iets anders proberen of ermee stoppen. Het gaat erom dat je je doelgroep zo goed mogelijk helpt.

De kracht van een pop up

De kracht van een pop up is dat je makkelijk in een oogopslag mensen kan verwijzen naar bijvoorbeeld een mooie actie. Ze kunnen een product kopen met korting. Dus waarom niet?

Verder grijp je ook echt de attentie van de bezoeker. Deze is toch al van korte duur. Dus als je die extra kunt pakken is dat alleen maar mooi meegenomen.

Aan de andere kant kan een pop-up ook erg vervelend zijn, want het springt ineens in beeld, terwijl je net bezig bent om een antwoord te vinden. Al met al is het uitproberen het waard.

Zo maak je een pop up in Elementor

Als je wilt starten met een pop up in Elementor kun je twee dingen doen. Je gaat eerst in de theme builder naar pop up. Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit templates of je maakt zelf er een. Bekijk hiervoor deze video.

Wat is het beste om te doen?

We raden altijd aan mensen die nog niet zoveel kennis hebben over Elementor/pop-ups om een template te gebruiken. Een template kun je immers inrichten naar je eigen smaak, waardoor je je eigen pop up hebt.

Als je meer kennis hebt, of bereid bent om te leren, is het slimmer om te staren met een eigen format, omdat je zo alles zelf kunt doen, en bovendien alle vrijheid hebt.

Dus als je een template wilt gebruiken, doe je dit.

de templates voor een pop up in Elementor

En als je geen template wilt gebruiken, kies je voor het kruisje.

Elementor pro is een vereiste

Je moet inderdaad Elementor Pro hebben als je wilt starten met het opbouwen van een pop-up. Het is een functie die alleen in het pakket van Elementor Pro zit. Let op: de functie van pop-up zit niet in alle pakketten van Elementor Pro. Het is goed om daar even op te letten wanneer je gaat starten.

Instellingen

Als je tevreden bent met het format is het tijd om de instellingen goed te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld in te stellen wanneer je wilt wanneer de pop up in beeld verschijnt, of wat de bezoeker moet doen om de pop up zien. Je kunt er van alles mee instellen.

een pop up instellen in Elenmentor pro

Testen testen

Als je eenmaal bent begonnen is het tijd om te testen: wat werkt wel en wat werkt niet. Je kunt daar alleen achterkomen door het te testen. Dus test verschillende ideeën die je nu hebt voor een pop-up, en voer ze allemaal uit. Dit gaat immers je succes brengen.

Geen spam

Een pop-up wordt vervelend als het eigenlijk pure spam is, dat betekent dat het geen toegevoegde waarde heeft. Bouw alleen een pop-up op als je bezoeker er beter van wordt. Anders kun je beter het niet doen.

Zorg voor een kruisje

Google staat een pop-up toe, mits er een kruisje in de pop-up zit waarmee een bezoeker de pop-up ook kan wegdrukken. Niet iedereen zit er immers op te wachten, dat weet jezelf ook. Voeg daarom altijd een kruisje in zodat je niet daalt in de rankings.

Moet je er een hebben?

Het is het testen zeker waard. Hierbij moet je wel overwegen om Elementor Pro aan te schaffen, anders kun je er niet mee uit de voeten.

Een pop-up kan immers een positief effect hebben op je website – mits je het goed aanpakt.

Hoe kun je het beste een pop-up inzetten?

Door te kijken naar wat voor aanbod je bezoekers zouden willen hebben, en daarop een pop-up maken.

Na hoeveel seconde moet ik een pop-up laten weergeven?

Het beste is om een pop-up te weergeven na een seconde of 10. Zo geef je ook ruimte aan je bezoeker.

Ons advies voor nu

Start met het maken van een pop-up. Je moet hiervoor Elementor Pro kopen. Dat is helemaal de moeite waard, omdat je met deze sitebuilder zoveel meer kunt doen. Het is het helemaal waard.

Op deze manier haal je nog meer succes en winst uit je website. Hierboven zie je hoe het moet – iedereen kan het.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *