Elementor Mobiel: Zo werkt het + Uitleg Voor Beste Aanpak

de banner voor de blog elementor mobiel

Inhoudsopgave

Mensen die werken met Elementor weten dat ze een hun website mobile friendly moeten maken. Maar hoe werk je hieraan?

Wat is de mobiele versie van Elementor?

Terwijl je werkt aan je website, werk je aan de vorm voor mensen met een laptop of computer. Ze beschikken over een groter scherm waardoor ze perfect kunnen zien wat je hebt gemaakt. Er staan bijvoorbeeld geen elementen gek op het scherm.

Als je dit aanhoudt en je website publiceert, kan het zijn dat mensen die een mobiele telefoon gebruiken niet goed je website kunnen waarnemen, omdat een widget bijvoorbeeld te ver uitsteekt. Je begrijpt ook dat dit hartstikke vervelend is, aangezien je de website niet goed kan bekijken. En na een paar seconden vertrek je. Je kunt het ook gewoon elders vinden.

De kracht van een website die mobile friendly is

Dat iedereen blij is: je bezoekers, omdat ze alles goed kunnen vinden op je website, Google omdat de bezoekers een goede ervaring hebben op jouw website, en jij omdat je de bezoekersaantallen ziet stijgen en meer omzet genereert.

Kortom: het is noodzaak om je website ook te optimaliseren voor de mobiele telefoon. Al jarenlang is immers de mobiel het belangrijkste device voor Google. Kijk maar om je heen – iedereen heeft een smartphone om informatie op te zoeken.

een man zit op zijn telefoon

Hoe maak ik mijn website mobiel vriendelijk?

Dit doe je door onderaan het icoontje van desktop naar mobiel te zetten. Bovenaan klik je daarna op mobiel. Dan heb je precies de inhoud staan op het formaat van een mobiele telefoon. Dan is het zaak om te kijken naar de widgets: staat alles goed, springt er niet een klein iets buiten beeld, en kan een bezoeker alles goed lezen.

de stand voor een mobile in elementor

Als je vindt dat alles goed is gedaan kun je tevreden klikken op updaten of publiceren. Het is je gelukt. 😊

Aan de slag met Elementor

Als je het formaat op mobile hebt gezet, begin je om alles goed te zetten voor de mobiele gebruikers. Dit doe je door aan de linkerkant te spelen met de afstanden, formaat en andere instellingen.

Dit is niet moeilijk. Je kunt er meteen mee starten.

Gebruik deze tips om het juiste te doen

Kijk bij geavanceerd

Je kunt starten bij stijl. Sommige denken dat je daar al voor het grootste gedeelte alles afrondt. Er is nog een gedeelte waar je nog meer kunt doen, en dat is geavanceerd. Staat naast stijl

Hier kun je goed de marges bepalen voor een blok bijvoorbeeld.

Je kun nog veel meer doen. Het is belangrijk om te weten dat deze functie er is, zodat je niet een belangrijk deel overslaat.

Het hoeft niet perfect te zijn

Verwacht niet van jezelf dat je meteen na een keer de instellingen veranderen het ook goed staat. Het kan (helaas) altijd beter. En dat is ook goed. Zo maak je je website nog beter.

Maak het niet te ingewikkeld

Als je kijkt naar de functies die geavanceerd te bieden heeft, kun je gaan denken dat je alle snufjes moet gebruiken om de beste website te maken.

Het gaat er niet om of je een schitterende website kunt maken. Het gaat erom dat je een website maakt die perfect aansluit bij je doelgroep.

Gebruik daarvoor het formaat voor een mobiele telefoon als hulpmiddel om je doelgroep naar beter te helpen.

Je hebt in de meeste gevallen maar een paar schakels nodig om een goede website te maken.

Vraag feedback van Google

Soms kan het zijn dat je toch niet goed hebt gewerkt aan een pagina. Het lettertype is bijvoorbeeld te klein.

Dit geeft Google aan in de Google Search Console. Dat is een tool waarmee je kan zien hoe je website het doet, en wat er kan verbetert kan worden. Het is helemaal gratis. Je ziet in deze video hoe je Google Search Console installeert.

Wat moet ik doen om mijn website te optimaliseren voor mobiele gebruikers?

Maak van elke pagina een goede pagina voor de mobiele gebruiker. Dat betekent dat je niet een pagina maakt, en zet op je website. Nee, kijk uitvoerig hoe de pagina eruitziet voor de mobiele gebruiker.

Je moet daarbij zulke vragen stellen:

  • Staat de kop goed?
  • Is het lettertype voldoende om te kunnen lezen?
  • Valt er geen widget buiten beeld?

Maak er een routine van om te kijken hoe alles staat voor de mobiele gebruiker. Dus loop eens in de zoveel tijd alle pagina’s na om te kijken of er een deel niet is geoptimaliseerd.
Bekijk eerst deze video van Elementor zelf om te leren hoe je start met het mobile friendly maken van je website.

Hoelang duurt het om je website te optimaliseren?

Dit duurt niet lang. Meestal ben je in een half uurtje er klaar mee. Maar: raffel dit nooit af.

Eigenlijk is het optimaliseren nooit af. Er is namelijk altijd wel een aspect dat je nog kunt veranderen.

Je moet er alleen naar zoeken, aangezien je ook met andere zaken bezig bent.

Als ik iets verander voor mijn website, dan verandert het toch ook voor de desktop?

Dat klopt. Dit schaadt echter niet de desktop versie van je website. Deze wordt ook aangepast. Een gebruiker kan de website gewoon goed blijven gebruiken.

Kan ik met de gratis versie van Elementor ook mijn website mobile friendly maken?

Helemaal. Dit is een gratis optie, die iedereen kan gebruiken. Je hebt er niet de Pro versie voor nodig. Met Elementor Pro kun je wel meer doen uiteindelijk. Dat betekent niet dat je het nodig hebt.

Test altijd

Als laatste willen we meegeven om altijd je website te testen op mobile friendly. Het wordt soms over het hoofd gezien, en dat is jammer, omdat Google ook kijkt naar hoe goed jij je pagina’s hebt staan voor de mobiele gebruiker.

Dit is een gratis winst, het kost haast geen tijd, maar je krijgt er wel hogere rankings door. Kortom: denk altijd aan de mobiele gebruiker om de beste optimalisatie door te voeren.

Lees verder over Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *