Wat is beter WordPress of Phoenix?

de banner voor de blog wat is banner wordpress of phoenix

Inhoudsopgave

Je wilt een website maken. Vervolgens is het de vraag of je dat wilt gaan doen met WordPress of Phoenix. Welke is de beste voor jouw business?

We gaan op zoek naar het antwoord.

Je moet een gerichte keuze maken 

Voor welke sitebuilder je ook kiest, je zult een website moeten bouwen. En hoe je dat doet, is met deze sitebuilders verschillend.

Wees bewust van deze verschillen, ze zorgen er immers voor dat je perfect werkt op jouw voorwaarden. Met andere woorden: kies voor het systeem dat je het meeste aanspreekt.

via GIPHY

Zijn de verschillen groot?

Eigenlijk wel. De enige overeenkomst is dat je met beide systemen een website maakt. De weg daarnaartoe liggen ver uit elkaar.

Wat is Phoenix?

Phoenix is onderdeel van de IMU. De IMU is opgericht om ondernemers de fijne kneepjes van online marketing te leren. Daarnaast werken de experts ook aan websitesoftware om klanten nog beter te helpen. Want als je praat over technieken toepassen op je website, waarom zou je dan niet zelf een websitetool creëren?

Zo kun je klanten nog beter helpen immers. En zo geschiedde. Tegenwoordig gebruiken duizenden mensen Phoenix en bouwen ze gemakkelijk een professionele website, die over de beste technieken beschikt. Bekijk de technieken hier.

Hoe werkt Phoenix?

Je start eerst met een gratis proefperiode. Hierdoor kun je kijken of Phoenix bij je past. Tijdens deze proefperiode gebruik je de technieken en tools om je ideale website te maken. Dit is belangrijk, omdat je meteen aan de slag kan. Daarbij weet je ook dat de website meteen goed is. 

Als je de tools hebt gebruikt, heb je een website die klanten aanspreekt en hoog scoort in Google. Wat wil je dan nog meer? 

Je hebt zelf geen kennis nodig over een website bouwen als je aan de slag gaat met Phoenix. Alles wijzigt zich vanzelf en je maakt gebruik van technieken die zich bewezen hebben. Daardoor kun je een website bouwen en genieten van de werking. Want hij staat meteen goed. 

Waarom zou ik kiezen voor Phoenix?

Je moet kiezen voor Phoenix als je zonder gedoe een website wilt maken. Phoenix staat voor mij voor moeiteloosheid. Jij bepaalt wat je doelgroep is en stelt vervolgens een website samen die klanten keihard aantrekt. 

Als je kiest voor een andere sitebuilder weet je zeker dat het een stuk moeilijker wordt. Je maakt met een WordPress website gebruik van een omgeving. De invulling van deze omgeving moet je helemaal zelf bepalen.

De nadelen van Phoenix 

Het is helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je betaalt immers een behoorlijke prijs voor een Phoenix website. Gemiddeld zo’n 49 per maand – 588,00 op jaarbasis. Je moet een manier hebben om geld te verdienen aan je website om deze kostenpost te verlagen, of er geld aan te verdienen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om met een website geld te verdienen. Hier zul je wel mee moeten starten.

Een ander nadeel is dat je maar een manier hebt om een website te maken. Tuurlijk bepaal jezelf de invulling, alleen de middelen zijn wat beperkt.

De voordelen van Phoenix 

De voordelen bepalen het beeld, want je kunt meteen starten met een website maken en gebruikt de tools die werken. De mogelijkheden klinken wat overweldigend op het begin, maar als je begint, zie je meteen kansen om de website van je dromen te realiseren.

Een ander voordeel van Phoenix is dat er een groot team achter zit dat je perfect helpt. Als je begint, sta je geen seconde alleen. De hulp van het team is ook echt goed – je kunt meteen een vraag stellen en makkelijk verder bouwen door hun expertise. Met WordPress moet je het echter zelf doen. 

Uit welke tools kan ik kiezen?

Ik schreef een Phoenix review waarin alle tools belicht. Lees deze review als je meer wilt weten over deze tools. Ik kom er straks op terug. 

Nu is het tijd voor WordPress

Wordpress getypt op een typemachine

Waarom kom ik overal WordPress tegen?

Omdat WordPress veel bekender is dan Phoenix, deze websitesoftware wordt gebruikt door gebruikers over de hele wereld en is erg populair.

Waarom is WordPress zo populair?

Ten eerste vanwege de kosten: je betaalt hooguit 100,00 per jaar voor een website. Vervolgens bouw je eenvoudig aan een website. Het gemak zorgt ervoor dat miljoenen mensen een website maken met WordPress en er succes meeboeken. 

Hoe werkt WordPress? 

WordPress is een opensource die je alleen kunt gebruiken als je je aanmeldt bij een hostingprovider, of je moet een techneut zijn, die het leuk vindt om dit allemaal uit te zoeken. Waarschijnlijk wil je gewoon een website maken, die gaat knallen.

Dus je meld je aan bij een hostingprovider, koopt een hostingpakket en logt in op je website. Vanaf hier moet je keuzes maken, want WordPress heeft geen standaard en vooropgezette tools die je zo kan gebruiken. Deze moet je zelf zien te vinden. Daarna download je een plugin van de sitebuilder en kun je gaan bouwen. 

De nadelen 

Je hebt geen handleiding om een website te bouwen zoals Phoenix dat wel heeft. Dit is niet erg, aangezien er op het internet zoveel informatie is te vinden. 

Het grootste nadeel is het zelf moeten uitzoeken. Dit kan heel frusterend werken. Het is echter wel de realiteit als je een website wilt maken met WordPress.

Daarbij komt ook dat je geen expert om hulp kan vragen zonder extra kosten. Als je hulp wilt hebben bij een website maken, moet je een externe partij vragen om je te helpen. Dit komt in de meeste gevallen voor. Er ontbreekt dus een hulpteam.

De voordelen 

Dat je een website kan maken met weinig middelen. Je hebt alleen een plugin nodig die je de handvaten geeft om de website vorm te geven. Als je deze sitebuilder begrijpt, wordt het steeds makkelijker en kun je alles doen.

Een ander voordeel is dat je uit zoveel tools kunt kiezen om een website te bouwen. Je kunt kiezen uit pro functies of gratis plugins.

Ik vind dit een groot voordeel, omdat je aan niets bent gebonden.

Ik zet de belangrijkste punten naast elkaar om jouw te helpen een keuze te maken.

Phoenix vs WordPress: welke van de twee heeft de beste reviews?

Deze wedstrijd wint WordPress met gemak, aangezien over de hele wereld mensen WordPress gebruiken. Aan de andere kant zeggen laten klanten van Phoenix wel een positieve ervaring zien.

Bekijk eens deze review:

Dit wil jij toch ook. Dit kan er dus gebeuren als je begint met een website en constant doorgaat om de beste resultaten te pakken.

Lees hier de reviews over Phoenix en hier de recensies over WordPress

Phoenix vs WordPress: welke van de twee is makkelijker te begrijpen?

Met vlag en wimpel Phoenix. Je kunt al binnen een minuut de eerste blokken voor je website plaatsen, terwijl je met WordPress eerst moet bepalen welke tools je gaat gebruiken. Dit is een belangrijke afweging. Als je start met de verkeerde tool moet je opnieuw beginnen en dat leidt er vaak toe dat er helemaal geen website komt. Terwijl geen tegenslag sterk genoeg moet zijn om je te laten stoppen. Vaak ligt het niet aan de motivatie, maar aan de kennis. De kennis heb je met een Phoenix website altijd bij de hand.

Phoenix vs WordPress: maken de kosten uit?

Ik vind dat je de kosten niet moet zien als een last, maar als een investering in je bedrijf. Ja, je betaalt meer voor een Phoenix website dan voor een WordPress website. Waar het omgaat is dat je waar voor je geld krijgt. Je betaalt bij een fastfoodtent ook minder dan bij een gewoon restaurant. Het eten is ook minder lekker. Zo moet je ook denken bij een Phoenix website: je hebt meer kosten, maar je krijgt er ook meer voor terug.

Als je alleen een simpele website wilt maken, is WordPress een betere keuze.

Phoenix vs WordPress: welke scoort hoger in Google?

Als je alles goed doet, kun je met een WordPress website heel hoog scoren in Google. Let op: ik zeg alles goed doet.

Want als je website traag is, een slechte structuur heeft of weinig kliks krijgt, is de kans klein dat je website hoog scoort in Google. In tegenstelling tot Phoenix: je website die je maakt is zo ingericht dat je er succes meegaat hebben. 

Je hebt Google nodig om een succes te maken van je website. Op basis van bezoekersaantallen zeg ik: kies voor Phoenix om meteen te kunnen ranken.

Phoenix vs WordPress: de conclusie 

Al met al raad ik je aan om te kiezen voor Phoenix. Deze websitesoftware is namelijk perfect voor beginners. Je hebt geen technische kennis nodig of veel tijd. Als je iedere week werkt aan je website heb je op termijn een schitterende website. 

Iedereen die start met WordPress zit er mee te prutsen. Sla deze fase over door te starten met Phoenix. 

Maak een website die klanten oplevert en blijf bouwen, dan draait een website 24/7 voor jou. Daar kan geen fysieke winkel tegenop. 

Start hier gratis met je Phoenix website of begin met korting met je WordPress website.

Verder lezen

Jochem

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *