Met Deze Hosting Kosten Krijg Je Te Maken

de banner voor de blog over hosting kosten

Inhoudsopgave

Hosting hoort bij een website. Je krijgt te maken met deze kosten, die niet hoog zijn maar wel essentieel.

Wat is hosting?

Hosting is een server waarop je website draait en in de lucht is. Je hoeft deze server zelf niet te bouwen of onderhouden: je huurt een stukje van de server van een hostingbedrijf, en dat zijn dan ook de kosten die je maakt voor de hosting van je website.

Kosten van hosting wordt bedoeld dat je een ander bedrijf inhuurt om jouw website online te zetten.

Uit wat voor hosting kun je kiezen?

Je kunt uit verschillende hostingopties kiezen. Leer in deze blog wat voor hosting er is zodat je meteen een goed beeld hebt van de mogelijkheden.

Wat is de populairste hosting?

De populairste hosting is WordPress hosting. Met deze hosting bouw je een eigen WordPress website.

Het is de meestverkochte variant omdat je ermee meteen een website kunt maken met tools die iedereen begrijpt.

We raden hierom ook aan om te starten met WordPress hosting als je nog op zoek bent naar de juiste hosting, doordat je meteen je website bouwt. Bij de andere mogelijkheden moet je hier meer moeite voor doen.

Hoe veel kost WordPress hosting?

De prijs van WordPress hosting is nergens gelijk. We zijn zelf een groot fan van SiteGround, waardoor we je ook aanraden om WordPress hosting bij SiteGround aan te schaffen.
WordPress hosting kost bij siteground 2,99 voor het goedkoopste pakket. Let wel op dat hierbij een korting ziet, maar daar komen we later op terug.

de hosting van wordpress

Wat voor functies zitten er nog meer bij?

Je kunt naast het hosten van de website ook:

  • Back ups maken van de website (dit wordt automatisch gedaan)
  • Een eigen e-mailadres aanmaken en gebruiken
  • Je website beveiligen
  • Een domeinnaam koppelen aan je website. (In sommige gevallen is dit gratis)

Welke kosten heb je normaal?

Normaal betaal je ongeveer 100,00 per jaar voor je website. Deze prijs is heel normaal. Dit is de prijs die we ook betalen voor het pakket bij SiteGround. Je hebt ook hostingpartijen die een stuk goedkoper zijn.

Handig om te weten

Je kunt ook meerdere website onderbrengen in een pakket. De kosten zijn dan wel hoger, maar vergeleken met verschillende losse pakketten ben je goedkoper uit.

Waarom is er een verschil in de kosten?

Ieder bedrijf is natuurlijk vrij om zelf te bepalen wat voor prijzen ze rekenen. Hierbij zitten ook plus en minpunten. Een bedrijf dat de laagste prijzen aanbiedt, zoals Strato biedt weinig tot geen verdere ondersteuning.

Je betaalt dan wel de laagste prijs. Maar als er iets mis met je website is, is er geen hulplijn die volledig met je meekijkt.

Geloof ons: dit is handig, omdat je soms een andere partij nodig hebt die met je meekijkt om problemen op je website te verhelpen.

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor hogere kosten. Voor elk probleem is immers ook Google die talloze antwoorden geeft.

Overstappen

Misschien zit je nu wel bij een hostingbedrijf en ben je niet tevreden over bijvoorbeeld de kosten of de service. Je wilt het liefste meteen weg.

Dit kan ook, je website zit niet vast bij een partij omdat je daar ooit bent begonnen. Je kunt gewoon je website verhuizen die je eens bent begonnen bij een bedrijf.

Zoek eerst een bedrijf uit waarbij je je website wilt laten onderbrengen. Vervolgens kijk je of er een service is waarmee je je website kan verhuizen.

Deze service kan zowel gratis als betaalt zijn. Als het gratis is, maak je meestal gebruik van een plugin die de gegevens opslaat en verplaatst naar de nieuwe provider. Je kunt dus heel goed overstappen naar een andere website. Dit kan even wat regelwerk zijn, maar als je het hebt gedaan, pluk je er alleen maar vruchten van. Als je tenminste de goede keuze maakt.

We kozen er een paar jaar terug ervoor om onze website te verhuizen van hostnet naar siteground. Hier zijn we erg tevreden mee.

De kosten en de lange termijn

De kosten zullen niet stijgen, maar gelijk blijven ze ook niet. In het eerste jaar betaal je minder omdat je korting krijgt. Deze korting kan oplopen tot 80%.

Na het eerste jaar betaal je volle mep. Dat bedrag zit tussen de 10,00 en 27,00 per maand.

De kosten zullen ook blijven. Zo heb je een mooi overzicht van de kosten die je iedere jaar hebt.

Wist je dat je de kosten ook zelf kunt verlagen?

Veel bedrijven hebben een programma waarmee je korting krijgt op je kosten als je een andere klant aanbrengt.

Hiervoor vind je een link op je account die je kunt plaatsen op je website en je bezoekers om te klikken op de link en ook een service te kopen.

Als dit programma er niet is, kun je ook kijken of er een affiliate programma is. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten inruil voor een commissie.

Dus als je aanmeldt voor het affiliate programma van het bedrijf waarbij je zit, een affiliate link plaatst en bezoekers krijgt die daarop klikken en ook kopen, krijg je een commissie.

Andere kosten

Vergeet als laatste niet dat er nog veel meer komt kijken bij het maken en hosten van een website. De hosting is een, maar je hebt ook nog de domeinnaam en een sitebuilder waarmee je aan de slag moet om je website mee te bouwen. Lees hier hoe het kosten plaatje er verder uit komt te zien.

Je weet nu wat de kosten voor hosting zijn, waar ga je je hosting kopen?

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *