Iedere ondernemer die zoekt naar manieren om een website te maken, komt de naam Phoenix tegen. Ze kunnen maar een keer hun geld uitgeven en komen ze dus op een kruispunt: moet ik een website maken met WordPress of Phoenix? Deze Phoenix review geeft daarop het antwoord.
Een uitleg: van wie is Phoenix?
Phoenix is een softwaretool dat onder de IMU valt. De IMU is opgericht door Tonny Loorbach en Eelco de Boer. Martijn van Tongeren is tegenwoordig de andere aandeelhouder. Met zijn tweeën runnen Tonny en Martijn ook de softwarebedrijven Huddle en Plug&Play.
Hierdoor bieden ze een totaalpakket aan onlineondernemers. Huddle is een tool om een community mee op te bouwen en eigen trainingen te verkopen en met Plug&Pay draai je als ondernemer meer verkopen door onder andere een unieke betaalpagina en het inzetten van affiliates.
Je kunt door deze bedrijven groot dromen over een online imperium dat een passief inkomen oplevert
Waarom mijn keuze voor een WordPress website niet belangrijk is voor jou
Als ondernemer moet je wel in de 21ste eeuw een website hebben om je diensten of producten te verkopen. Ik wil daarbij eerlijk tegen je zijn. Ik plaats deze Phoenix review op een site dat niet draait op de software van Phoenix, maar van WordPress en is gemaakt met Elementor Pro. Is het schrijven over Phoenix dan wel logisch?
Ik vind van wel. Kijk: je hebt verschillende mogelijkheden om een website te bouwen. En bij iedereen past een andere manier. Ik maakte een paar jaar geleden een WordPress website en werd daar steeds beter in. Betekent dit dat Phoenix geen goede optie is? Absoluut niet. Op dit moment past WordPress beter bij me. En wie weet, zie je in de toekomst onlinemakers.nl verschijnen op een Phoenix website.
Ik heb daarnaast onderzoek gedaan naar de verschillen tussen WordPress en Phoenix, sprak met andere ondernemers die Phoenix gebruiken, bekeek de technieken achter de twee opzetten en daardoor kan ik jou adviseren welke softwaretool het beste is.
Wat zijn de verschillen tussen een Phoenix en een WordPress website?
Het grootste verschil tussen een WordPress en een Phoenix website is de tijd die je er zelf moet insteken om een succesvolle website te bouwen.
Je maakt met een Phoenix website gebruik van technieken die zijn getest door de experts en bij WordPress moet je alles eerst zelf uitvinden. Daarnaast is de achterkant van een Phoenix website al voor je geregeld. Denk aan de hosting, de veiligheid, support en de snelheid.
Met andere woorden, je moet voor jezelf duidelijk hebben of je zelf wilt uitvinden hoe een succesvolle website in elkaar steekt of gebruik maakt van de kennis van experts. Gebruik maken van de kennis van experts is absoluut het slimste om te doen. Hiermee bespaar je immers een hoop tijd, energie en frustraties. Bovendien kun je meteen je producten of diensten verkopen met een Phoenix website.
Waarom kiezen de meeste ondernemers voor WordPress?
Door de kosten. Een WordPress website is honderden euro’s goedkoper. Dit is echter schijn. Je moet dan immers eerst zelf uitzoeken hoe de hosting werkt, hoe je een website effectief inricht en hoe je een blog publiceert.
Ik kan je nu al vertellen: je krijgt te maken met een hele hoop gedoe als je aan de slag gaat met WordPress. Geen punt natuurlijk. Als je maar lang genoeg bezig blijft, komt er vanzelf een goede website eruit.
Alleen stoppen veel ondernemers met WordPress na een tijdje omdat het weer niet lukt na de zoveelste keer.
Laten we eerlijk zijn: daar moet je toch niet aandenken?
Wat kost een Phoenix website?
Je hebt drie pakketten om uit te kiezen:

Voor ieder wat wils. Je kunt dus een pakket kiezen op basis van je ambities.
Voor welk pakket moet ik kiezen?
Ik vind het Lite pakket onvoldoende. Je hebt dan wel een eigen website die bloedje snel is. Maar je loopt dan al snel tegen beperkingen aan. Dan is 19,00 per maand het niet waard, eerlijk gezegd.
Premium is dan het volgende pakket voor 49,00 per maand.
Dit pakket begint er al meer op te lijken. Je kunt echter niet alles doen wat je wilt. Er is bijvoorbeeld maar ruimte voor maximaal 20 blogs. En een beetje ondernemer kent de regel voor het bloggen: minimaal 1 keer per week. Dan zit je al ver boven het maximum.
Ultimate is dan de beste optie voor 97,00 per maand. Je kunt dan alles doen wat je wilt.
Welk pakket je ook kiest, je kunt altijd Phoenix 14 dagen gratis uitproberen.
Wat kan ik met Phoenix doen?
Een website maken die maandelijks meer oplevert dan de kosten vragen.
Klinkt simpel. Toch lukt dat maar een enkeling met WordPress, terwijl meer dan 2.500 klanten tevreden zijn met Phoenix. Deze klanten zijn samen goed voor:
- 3.000 Phoenix websites
- 100.00 landingspagina’s
- 60.000.00 bezoekers
Dat komt door deze functies die het je gemakkelijk maken.
De medewerkers van Phoenix behoren tot de beste marketeers van Nederland. Hierdoor ontwikkelen ze functies die jou het beste helpen om nieuwe klanten binnen te halen.
Landingspagina’s en funnels
Voor de mensen die nog niets afweten van internetmarketing: landingpagina’s en funnels zijn bedoeld om een bezoeker warm te maken voor een aankoop. Met een landingspagina laat je mensen het product zien en door een funnel begeleid je mensen makkelijker naar de digitale kassa. Jouw concurrent heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van een funnel. Een mooie kans dus om hem op achterstand te zetten.
Check deze video om meer te weten over de werking van een funnel
Conversietechnieken
Het hebben van een website is natuurlijk leuk, maar zonder conversies (verkopen) is er ook weinig aan.
Het doel van een website is om zoveel mogelijk conversies op te leveren. Dit is dan weer een passief inkomen voor jou.
Bij Phoenix hebben ze de technieken om een stroom aan conversie te creëren door bijvoorbeeld een afteller, content die gepersonaliseerd is en pop-ups.
Je richt je website in aan de hand van technieken die anderen succes opleverden.
Hoog scoren in Google
Dit is wat je wil.
Iedere maand duizenden bezoekers gratis via Google.
Het is mogelijk. Hoe? Toets maar eens een vraag over marketing in op Google en je ziet een blog van de IMU op de bovenste plekken op de eerste pagina. 90% van dit succes is dankzij een websitecode die Google leuk vindt. Daarnaast is er een systeem om ook te voldoen aan de andere eisen van de zoekmachine om hoog te scoren, zoals een kennisbank en de mobiele weergave. En dit ga je ook gebruiken. Mag je raden wat voor resultaten je daaruit haalt? 😉
Verder zijn er ook twee dingen van een hoog niveau die je erbij krijgt.
Statistieken
Je hebt vroeger op school gewerkt in het boekje meten is weten. Nu heb je alle statistieken op een beeldscherm.
Hiermee weet je meteen hoeveel bezoekers je website heeft en hoeveel conversies daaruit voortkomen.
Je kunt vervolgens makkelijk aanpassingen doorvoeren, omdat je ziet dat bezoekers een bepaalde alinea langer lezen. Je kunt dan de bezoekers helpen door een CTA Button te plaatsen.
Technisch ontzorgd
Dit is een van de meest voorkomende struikelblokken wanneer mensen beginnen met WordPress. Want ze weten niet hoe alles werkt en huren daarom maar een dure webdesigner in. Dit is ook geen goed idee, een webdesigner moet dan alles eerst aan je uitleggen en dan begrijp je nog steeds niet alles. Hier heb je met Phoenix geen last van doordat alles gewoon direct werkt als een tierelier.
Support
Je kunt helaas nog niet vanaf dag 1 zelf een website helemaal bouwen. Is ook niet erg. Je kunt immers je vragen stellen aan de mensen van de support.
Dat zijn deze mensen.

Ze helpen je graag verder. De support zit bovendien bij de prijs in. Stel dus zoveel vragen als je kunt bedenken.
Toegang tot een besloten community
Als je je aanmeldt voor een Phoenix website krijg je automatisch toegang tot een community waar andere website-eigenaren en de medewerkers van Phoenix zitten om je te helpen door onder meer je vragen te beantwoorden. Bovendien is dit de plek waar elk denkbare vraag al eens is gesteld. Bekijk deze community dus tijdens het bouwen van je website en je hoeft geen vragen meer te stellen.
De community is ook een inspirerende omgeving – succesvolle klanten van Phoenix delen er hun successen.
Wat is een voorbeeld van een Phoenix website?
Er zijn meerdere voorbeelden van een Phoenix website. Ik bespreek de mooiste: wijzeroverdebasischool.nl
Deze website was eens op het punt waar je nu ook bent: nog geen enkele bezoeker, maar wel een visie om mensen te helpen. De oprichter van wijzeroverdebasischool, Maaike, begon haar project toen haar kinderen moeite hadden met rekenen op de basischool. Ze maakte oefenboekjes en publiceerde deze. Er zijn natuurlijk ook andere ouders die met dit probleem zitten en gebruikte graag deze oefenstof. Haar business groeide en in 2015 vertelde ze in een interview over haar website die op dat moment maandelijks 80.000 bezoekers trok.
Even voor jou beeld: dan zitten de Grolsch Veste en de Johan Cruijff Arena helemaal vol.
Dat is toch fantastisch?
Het kan nog mooier: in 2020, vijf jaar later dus behaalde ze ruim 200.000 bezoekers per maand. Ze bereikte deze mijlpalen puur door te blijven bloggen en te optimaliseren. Je ziet wat er dan kan gebeuren: een bloeiende business die uiteenlopende producten verkoopt en lessen deelt op YouTube.
De les is: jij kan ook een autoriteit worden in een markt. Je hoeft alleen vandaag te beginnen. 😊
De ontelbare mogelijkheden liggen voor het oprapen.
Een Phoenix website laten maken
Mocht je nu denken: ik wil een Phoenix website hebben, maar ik wil er zelf geen maken. Dat kan.
Phoenix heeft namelijk mensen in dienst die voor jou een website maken.
Hiervoor:
- Luisteren ze naar jouw wensen
- Ze zetten alle functionaliteiten voor je klaar, van e-mailmarketing tot bloggen
- Je kunt vervolgens direct van start gaan
Deze service kost 4.950. Je hebt dan ook het beste van het beste.
Phoenix review: wat zijn de ervaringen van andere klanten?
Er zijn veel recensies. Toch denk ik dat deze je het meest aanspreekt.

Deze ondernemer switchte van een WordPress website naar een Phoenix website en is daarmee het bewijs dat het slim is om over te stappen. Je maakt dan immers gebruik van de beste tools die je meer geld opleveren.
Zonder te betalen aan de slag
Je kunt starten met een proefperiode van 14 dagen. In deze 14 dagen betaal je nog geen kosten en kun je alvast alles goed zetten om het maximale uit je online business te halen.
Phoenix review; de voor en nadelen
✔️ je kunt meteen beginnen
✔️ een gratis proefperiode van 14 dagen
✔️ je kunt de website laten maken door de experts
✔️ gebruik maken van de beste tools
✔️ verzekerd van een website die voldoet aan de eisen van Google
❌ het is een dure tool
Conclusie
Ik begon deze Phoenix review met de vraag: wat is beter een WordPress of een Phoenix website? Ik ga dan toch voor Phoenix. Je maakt dan gebruik van bewezen tools en je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken.
Zit je eraan te denken om te beginnen met Phoenix? Ik zeg doen. Je zult er geen spijt van krijgen.
Groet,
Jochem