Is SEO het waard?

banner voor de blog is seo het waard?

Inhoudsopgave

SEO is een traag proces maar het zeker waard, want in het begin krijg je nog weinig terug voor je werk, maar na een tijdje (lees 6 tot 8 maanden) gaat de trein rijden en komen er steeds meer bezoekers op je website.

Dit is logisch omdat Google alleen website/pagina’s wil tonen die zich hebben bewezen. Er gaat een tijd eroverheen voordat je je hebt bewezen. Net zoals je niet binnen een jaar afstudeert.

via GIPHY

Maar na de 8 maanden zie je dat het groeiproces is ingezet en kun je gaan voortbouwen.

Kortom: alleen de sterke onder ons halen het. Ik heb het niet over de fysiek sterkste, maar over de mensen die mentaal sterk zijn om steeds door te gaan.

via GIPHY

Doorzetten wordt makkelijker als je:

Geduld hebt

Geduld is de sleutel tot elk succes. Je kunt makkelijker geduld opbrengen door je te richten op een taak (het schrijven van blogs) in plaats van steeds je te ergeren aan tegenvallende statistieken. De statistieken gaan vanzelf groeien. Het is jouw taak om je te richten op het proces.

Natuurlijk wil je nu meer. Het grappige is dat je meer bereikt later als je nu geduldig bent.

Je lezer maximaal wil helpen

Bijna niks voelt beter/fijner dan het helpen van anderen. Blijkt uit onderzoek. Daarnaast zorgt het helpen van anderen ook voor hogere rankings. Je krijgt dus een dubbel goed gevoel door mensen te helpen en niet alleen te denken aan geld verdienen.

Focust op plezier

Bloggen is leuk. Ik houd ervan. Maar ik zal er een stuk minder van houden als ik alleen kijk wat erbinnen komt aan bezoekers en inkomsten. Ik haak dan af. Plezier is het belangrijkst als je een online business runt.

Waarom duurt SEO zo lang?

Google wil eerst zien dat je op langdurige basis kwalitatieve content plaatst en niet snel bent bereid om op te geven. Een variant van de Survival of the fittest

Kan ik het proces versnellen?

De enige shortcut die je hebt is het consistent plaatsen van goede content. Nee, er is geen manier om het proces te versnellen.

Wat als ik het te lang vind duren?

Start met SEA, dit zijn advertenties waarmee je meteen bovenaan in Google staat. Bekijk in de video een tutorial voor beginners.

Verder lezen?

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *