Waar kijkt Google naar?

banner voor de blog waar kijkt google naar

Inhoudsopgave

Google kijkt voornamelijk naar drie dingen: je content, je website en autoriteit.

Je content 

Je content is de motor van je website. Zonder content rank je niet in Google. Stel je content zo samen dat het mensen helpt en het makkelijk voor Google te begrijpen is, denk aan de zoekoorden, tags en mediarijkheid. Maak van je content een duidelijk verhaal, dat wil zeggen dat het je hele doelgroep helpt, van de mensen die hun eerste vraag stellen tot de mensen die willen kopen. Google ziet dan dat je over de hele breedte aanwezig bent. 

Je website 

Hoe goed steekt je website in elkaar? Dit moet je weten omdat Google goede websites wil indexeren. Een goede website is volledig geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen bezoekers makkelijk van de blogpagina naar de contactpagina waardoor mensen langer op je website blijven en meer te weten komen over hun vraag.

Je autoriteit 

De autoriteit van een website bepaalt hoe hoog de website komt in Google. Een website met een hoge autoriteit komt veel hoger in Google dan een website met een lage autoriteit. Dat komt doordat de eerste website de eerste twee voorwaarden beter op orde heeft en waarschijnlijk ook ouder is.

Google kijkt vaker naar je website

Maak je geen zorgen als je nu nog niet zo hoog staat in Google. Dit kan altijd veranderen, als je bereid bent om ervoor te werken en je content en website beter te maken. Google neemt namelijk regelmatig je website onder de loep en neemt de progressie waar. Dit leidt niet meteen tot betere resultaten, maar als je daarmee doorgaat, groeit je autoriteit en krijg je betere posities.

Je kunt alles leren over SEO en scoren in Google. Toch zul je het werkgedeelte zelf moeten doen en niet stoppen voordat de content, website en autoriteit Google blij maken. En natuurlijk je doelgroep.

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *