Kan je leven van een blog?

de banner voor de blog over of je kan leven van bloggen

Inhoudsopgave

Je kunt zeker leven van een blog. Makkelijk is het echter niet. Dit hebben bloggers gemeen die van hun blog kunnen leven. 

Doorzettingsvermogen 

De bills kunnen betalen met bloggen is niet gemakkelijk. Daarom haken de meeste bloggers ook na enige tijd af. Het duurde te lang en er is geen motivatie meer voor.

Je weet natuurlijk ook dat dit onzin is. Deze groep wou het gewoon niet graag genoeg. Als je het graag genoeg wilt, dan zet je tekens door en is geen enkel obstakel te groot. Funny detail: de mensen die kunnen leven van hun blog hebben vaak een mindere schrijfstijl, dan de bloggers die ermee stopten.

Consistentie 

Je moet als blogger consistent zijn, want er moet minimaal eens per week een nieuw artikel verschijnen. Je doelgroep bezoekt regelmatig je blog. Als er dan geen nieuw artikel online staat, komen ze niet meer terug.

Consistentie heeft nog een ander voordeel: je blog wordt een grotere autoriteit. Dat leidt tot een stijging in bezoekers en inkomsten.

Hoe consistenter je bent, hoe meer je groeit. Je hoeft niets speciaals te doen. Komen opdagen is je enige taak. 

Originaliteit 

De meeste blogs lijken ontzettend op elkaar dezelfde onderwerpen, bloglengte en insteek. Je begrijpt uiteraard dat dit saai overkomt.

Wie wordt er blij van iets dat hij al vaker heeft gezien? De serie of grap is bijvoorbeeld niet meer grappig.

Sluit je niet aan in de rij bij de andere bloggers, maar volg je eigen pad. Hierdoor val je op en willen mensen jouw stukken lezen, omdat je unieke blogs produceert. Je hebt een eigen kijk op de zaken die spelen in je niche. Beschrijf het, mensen zijn hiernaar op zoek.

Advies aan jou

Geef nooit op, wees consistent in je schrijven en beschrijf nooit wat een ander al heeft gedaan. Dit is de formule om van je blog te kunnen leven.

Succes.

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *