Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Bezoekers bezoeken een museum

Inhoudsopgave

Je krijgt meer bezoekers op je website door te gaan bloggen. Dat zit zo: Google is een zoekmachine die draait op content. Daarvoor zoekt het algoritme continu naar content dat het kan tonen aan bezoekers.

Google is dus afhankelijk van anderen om grootste zoekmachine te blijven. Hierin ligt voor jou een kans om via Google meer bezoekers op je website te krijgen. Het advies luidt daarvoor: bloggen, bloggen, bloggen.

Geduld

Geduld is het belangrijkste om te hebben als je meer bezoekers op je website wilt verwelkomen. Want het duurt even voordat je een stijging in bezoekersaantallen ziet. In de tussentijd zit er maar een ding op: doorgaan met het maken van goede content. Dit is moeilijk, want je wilt nu meteen meer bezoekers hebben. Vergeet daarom wat er vandaag kan gebeuren en kijk naar de lange termijn. Als je dit doet en blijft doen, zie je een prachtige groei.

Deze tijdspanne is logisch. Als Google iedereen direct zou toelaten in de zoekresultaten, wordt het een puinhoop aan blogs die nog weinig autoriteit hebben. Terwijl blogs met een hoge autoriteit een bezoek er snel en goed helpen. Snap je het verschil?

Waar moet ik rekening mee houden tijdens het schrijven?

Je moet rekening houden met deze 3 factoren om je blog zo goed mogelijk te maken.

Zoekintentie

Door het achterhalen van de zoekintentie achter een zoekwoord weet je perfect wat een bezoeker wil. Het is daarnaast ook belangrijk om je hieraan te houden. Anders rankt Google je blog niet. Google wil immers alleen blogs ranken die perfect aansluiten bij een zoekintentie. Anders is er geen ranking mogelijk.

Vraag je dus tijdens het schrijven af: sluit mijn werk perfect aan bij de zoekintentie? Je werk mag natuurlijk niet verloren gaan.

Is het geoptimaliseerd voor de zoekmachine?

Zonder SEO maakt je blog amper een kans om te scoren in Google. Gebruik deze checklist om te controleren of je blog SEO waardig is. Laat het schrijven voor robots het nooit winnen van schrijven voor mensen.

Klikken mensen door?

Je bewijst jezelf een geweldige dienst als mensen doorklikken in je blog. denk aan links naar pagina’s op andere pagina’s en pagina’s op jouw website. Dit noemen we het CTR-percentage.

Google waardeert dit ook, omdat het algoritme ziet dat mensen langer op je website blijven hangen.

Advies

Meer bezoekers krijgen op je website is niet gebeurd met het plaatsen van een nieuwe blog. Het is een constant proces waarbij je doorgaat met het schrijven en SEO in je achterhoofd houdt.

Als je dat weet vol te houden, is je groei gegarandeerd.

Hoe vaak moet ik gaan bloggen?

1 keer per week is het beste. Google ziet dan jij je website regelmatig update met verse content.

Waarover moet ik bloggen?

Over de onderwerpen die voor jouw doelgroep relevant zijn.

Hoe snel komen nieuwe bezoekers op mijn website?

Dit kan een paar maanden duren. Geduld is daarom belangrijk. Zit ondertussen niet stil. 😉

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *