Hoe lang is een domeinnaam geldig?

de banner voor de blog hoelang is een domeinnaam geldig?

Inhoudsopgave

Een domeinnaam is een jaar geldig. Doe dit om het meeste uit dat jaar te halen.

via GIPHY

Schrijf de aanschaf van de domeinnaam bij de kosten

Andere kosten voor je business schrijf je ook op bij de kosten, zoals een bedrijfsauto. Waarom zou je dan ook niet de domeinnaam noteren op hetzelfde papier? Het is immers niet zo dat een lagere prijs betekent dat het er niet toe doet. En als je de domeinnaam ziet als een investering lukt het je ook beter om motivatie te vinden om bijvoorbeeld de kosten eruit te halen.

Heb voor jezelf duidelijk waarom je een domeinnaam wilt kopen

Vaak wordt een domeinnaam gekocht en vervolgens doen mensen er niets meer mee. De domeinnaam komt letterlijk in de ijskast terecht. Dit is weggegooid geld, aangezien je zoveel meer met een domeinnaam kan doen. Je moet het alleen wel duidelijk voor jezelf hebben. Zonder doel doe je maar wat, waardoor de domeinnaam niet maximaal wordt benut.

Terwijl als je weet wat je wilt doen, je stappen zet om bijvoorbeeld een hostingpakket aan de domeinnaam te koppelen.

Kies een domeinnaam voor de lange termijn

Je bedrijf ontwikkelt zich altijd. Daardoor kan het goed gebeuren dat je over een jaar je bedrijfsnaam wilt veranderen. Dat betekent dan ook een andere domeinnaam. Dit laatste zou jammer zijn. De eerder gekozen domeinnaam is overbodig. Je kunt ook niet de toekomst voorspellen. Plannen veranderen altijd. Wees er wel zeker van dat je een domeinnaam kiest die over 10 jaar ook nog relevant is. Zo bouw je een merk op dat herkend wordt.

Vergeet de verlengdatum niet

Stel je registreert vandaag een domeinnaam, voor 19 november volgend jaar moet je deze hebben verlengd. De hostingproviders zijn daar heel streng in. Wie niet betaald, verliest het recht over de domeinnaam.

De wereld van de domeinnamen is een lucratieve business. Mensen kopen en verkopen domeinnamen weer voor veel geld. Dit kun je ook doen, als je maar denkt aan de tijdige verlening.

Je kunt ook een automatische incasso afsluiten, zodat het bedrag meteen van je rekening wordt afgeschreven. Je moet echter in de meeste gevallen dit zelf regelen.

Koop nooit een domeinnaam eenmalig

Het is niet slim om eenmalig een domeinnaam te kopen. Je hebt namelijk een domeinnaam voor meerdere jaren om er echt iets mee te doen.

Stel dat je een website wilt maken en daarvoor een domeinnaam registreert. Als je denkt dat je deze voor altijd hebt, kom je van een koude kermis thuis. Volgens de wetgeving moet een domeinnaam altijd weer op de vrije markt komen als deze vorige eigenaar heeft besloten om deze domeinnaam niet nogmaals te verlengen.

Je koopt dus een domeinnaam altijd meerdere jaren en nooit een keer.

Een voordeel van dat een domeinnaam een jaar geldig is, is dat je er niet voor meerdere jaren aan vastzit. Als je na een jaar denkt: ik heb niks meer aan deze domeinnaam, kun je gewoon de overeenkomst niet verlengen. Je zit nergens aan vast.

Je bepaalt altijd wat er met jouw domeinnaam gebeurt, en nooit iemand anders.

Hoelang is een domeinnaam geldig? Het antwoord is 1 jaar. Dit kun je doen om het maximale uit dat jaar te halen.

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *