Hoe vaak bloggen voor SEO?

de banner voor de blog hoe vaak moet je bloggen voor SEO?

Inhoudsopgave

Het beste ritme is om minimaal een keer per week een nieuwe blog te schrijven. Google geeft namelijk een voorkeur aan websites die op een consistente basis worden voorzien van nieuwe content. Leer in deze video hoe je consistent blogt. 

De kracht van doorgaan 

Je zult niet meteen resultaten zien van je blogs – geen bezoekers, geen rankings, geen inkomsten. Alleen het aantal gepubliceerde blogs.

via GIPHY

Stoppen is dan een goede reden toch?

Nee. Stoppen is nooit een goede optie. Je moet dit begrijpen: het duurt even voordat je resultaten krijgt met bloggen. Dit betekent dus niet dat je ermee moet stoppen als het even niet loopt zoals je wilt. Als je wilt winnen met bloggen moet je doorgaan.

f you love writing or making music or blogging or any sort of performing art, then do it. Do it with everything you’ve got. Just don’t plan on using it as a shortcut to making a living.

Seth Godin

Waarom zou ik doorgaan?

Omdat SEO de beste manier is om je doelgroep te bereiken. Het is organisch, blijft werken op de lange termijn en helpt mee aan het bouwen van je online autoriteit. Wat wil je nog meer?

Hoelang moet een blog zijn?

Dat maakt niet uit. Als het maar een waardevolle blog is. Dit kan ook een blog voor de kennisbank zijn van een paar honderd woorden. 

Ik vind het moeilijk om iedere week een blog te schrijven, wat kan ik doen?

Plan een vaste dag in en een vast moment. Dit is een principe uit het boek Automic Habits. Beluister hier een gratis audiobook om deze  schrijfgewoonte te ontwikkelen.

Haal ik betere resultaten door wekelijks te bloggen?

Als je lang doorgaat met het plaatsen van blogs, gericht op een zoekwoord en van een hoge kwaliteit zullen daar vanzelf betere resultaten uit ontstaan. Het moeilijke is alleen om door te gaan wanneer er weinig tot geen resultaten zijn. Dit is echter wel de sleutel tot succes.

Andere kennisbankartikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *