Geef eerst antwoord op deze vragen:
- Wat voor hostingpakket wil ik?
- Hoeveel wil ik betalen?
- Hoeveel kennis heb ik met het maken en onderhouden van een website?
Wat voor hostingpakket wil ik?
Hiermee kun je een hoop geld besparen of verliezen, want als je een website wilt maken, is het slim om een pakket te kiezen voor een website, maar als je van plan bent om meerdere websites te bouwen om bijvoorbeeld vacatures op te plaatsen, is het beter om eerst een groter pakket te kiezen, zo bespaar je in de toekomst geld.
Tip: bekijk hoeveel ruimte er is in een hostingpakket voordat je betaalt.
Hoeveel wil ik betalen?
Je kunt een paar euro voor een website betalen of een paar tientjes. Het verschil tussen deze twee bedragen, is de kwaliteit van de service. Met andere woorden: je krijgt een website die 9 van de 10 keer uitstekend draait zonder er iets aan te hoeven doen, of je moet meerdere keren per maand plugins verwijderen om de snelheid van de website te herstellen.
Een laag bedrag lijkt aantrekkelijk, maar er zitten altijd haken en ogen aan…
Tip: kies altijd voor een hogere prijs, hiermee ben je verzekerd van bijvoorbeeld een snelle website.
Hoeveel kennis heb ik met het maken en onderhouden van een website?
Wees eerlijk tegen jezelf, want als je weinig tot geen kennis hebt van een website maken, zul je vaak hulp moeten vragen aan een servicemedewerker in een chat. Dit is niet erg, daarvoor zitten ze er juist.
Het punt is alleen dat de meeste hostingbedrijven deze service niet aanbieden. Dan moet je het zelf uitzoeken, en dat kan frustrerend zijn omdat het niet lukt en de hostingprovider zijn handen ervan aftrekt.
Tip: lees eerst de voorwaarden door om te zien wat voor service een hostingprovider aanbiedt.
Goed om te onthouden
Een hostingprovider zorgt er alleen voor dat jezelf een website kan maken. De rest moet jezelf doen. Dat betekent dat de medewerkers van de hostingproviders je niet stap voor stap gaan helpen. Dat zul je toch echt zelf moeten doen.
Er bestaan bij geen enkele hostingprovider een hulpteam. Het enige alternatief is samenwerken met een webdesigner. Deze webdesigner regelt ook meestal de hosting voor je. Kortom, er wordt een beroep gaan op je vermogen om nieuwe dingen te leren.
Ik weet zeker dat je dat gaat lukken.
Voor welke hostingprovider kan ik het beste kiezen?
Ik vind zelf dat SiteGround met het oog op de bovenstaande vragen als beste uit de bus komt. Ik schreef een blog over de reden waarom dit is.
Samenvatting
Denk vooruit, wat heb je nodig om succesvol een website te onderhouden? Wat je nu zegt, vind je terug bij een hostingprovider. Je moet de ideale hostingprovider nu nog alleen vinden.
Welke hostingproviders bieden de beste service?
Cloud86 en SiteGround.
Moet ik blijven bij een hostingprovider?
Nee, je kunt altijd overstappen. Je betaalt alleen contract voor een jaar, tussentijds vertrekken mag altijd.
Wat is belangrijkste om rekening mee te houden?
Hoe snel je website wordt door je website onder te brengen bij een hostingprovider. Snelheid is namelijk een belangrijke rakingsfactor.