Waarom SiteGround de beste hostingprovider is

Waarom SiteGround de beste hostingprovider is

Inhoudsopgave

Kiezen voor de beste hostingprovider zorgt voor minder stress en een snelle website. Een goede keuze dus. Ik vind dat SiteGround de naam is die bij deze titel hoort.

De belangrijkste informatie

SiteGround is een buitenlands bedrijf dat domeinnamen en hostingpakketten levert aan onder andere Nederlandse klanten.

Je kunt als Nederlandse klant gewoon met iDEAL betalen. Dus er verandert niks voor je. Het punt is alleen dat de medewerkers geen Nederlands spreken. Maar als het goed is, praat je een woordje Engels, en anders maak je gebruik van een vertaalmachine. Dat doe ik namelijk als ik even niet weet hoe ik een zin moet vertalen naar het Engels. Dit werkt altijd.

Maar dit is het enige minpuntje dat in het niet valt tegenover de positieve punten. πŸ‘‡

Perfecte service

Je kent natuurlijk Coolblue. Waarom is Coolblue zo groot geworden? Omdat ze klantgericht ondernemen en alles voor een glimlach willen doen. Zo worden al je vragen beantwoordt en is je pakketje morgen in huis. SiteGround heeft geen soortgelijke missie uitgesproken, maar het gedrag van de medewerkers is wel erg klantgericht, want je kunt op ieder moment (ook op een nachtelijk tijdstip) een medewerker binnen enkele seconden spreken via een chat of telefoongesprek. Vervolgens wordt je probleem soepel opgelost.

Dit is gewoon top. Ik kan het niet anders zeggen. Ik heb zelf echter gemerkt dat dit geen vanzelfsprekendheid is bij andere hostingbedrijven, terwijl jij waarschijnlijk ook geen kenner bent van WordPress en soms met bepaalde vragen zit. Dan is het erg prettig dat er iemand met je meedenkt en meteen de oplossing aanbiedt.

Voorafgaand aan de chat vertel je in het opmerkingenveld wat er mis is met je website. Daarna kan een servicemedewerker meteen voor je aan de slag.

En tot slot kun je een kopie van het chatgesprek op de mail krijgen om het een volgende keer zelf te doen. Dit is voor mij de voornaamste reden waarom SiteGround de beste hostingprovider is.

Een infographic over waarom je je website moet hosten bij SiteGround.

Dit is natuurlijk niet de enige reden.

Snelheid

De snelheid van je website is een van de factoren voor een hogere ranking in Google. Internetgebruikers willen in een seconde een website zien oppoppen op hun beeldscherm en als dit niet gebeurt, vertrekken ze waarschijnlijk direct.

Met de hulp van SiteGround hoef je je hier geen zorgen over te maken. De shared hosting van SiteGround is er namelijk zo op ingericht dat je website voldoende ruimte heeft om snel op te laden.

Bij andere hostingbedrijven is deze ruimte een stuk kleiner waardoor de websites die ze hosten een trager zijn.

Hierdoor hoef je ook nooit stil te staan bij de vraag: hoe kan ik mijn website sneller maken? Je website heeft altijd immers altijd al de beste snelheid waardoor jij en je bezoekers continu tevreden zijn.

Leer hieronder meer over Shared hosting

Interne plugin

Je bouwt aan de hand van plugins een website. Zo is bijvoorbeeld Elementor Pro ook een plugin die je installeert.

SiteGround plaatst als je begint met je website een interne plugin die ervoor zorgt dat de interne processen binnen je website altijd goed verlopen. Deze SiteGround Optimizer houdt alles in de gaten zodat je website voortdurend top presteert.

Bovendien leer je door het gebruik van de SiteGround Optimizer hoe je website aan de achterkant werkt.

Trouwens: je kunt nog veel meer halen uit deze plugin

Hogere prijzen (en dat is goed)

Loop maar eens in de willekeurige stad en je komt de advertenties tegen van bedrijven die je hosting aanbieden voor een paar euro’s of zelfs dat het gratis is. Je moet onthouden dat zulke bedrijven nooit de beste hostingprovider kunnen zijn. Hun dienstverlening is namelijk ingericht op de massa en daardoor gaat de kwaliteit achteruit.

Kies daarom altijd voor een hostingprovider die duurder is dan gemiddeld. Omdat je dan minder gedoe hebt om het kort te zeggen, haha.

En met minder gedoe heb je ook minder irritaties.

via GIPHY

Zo verlies je geen kostbare energie.

Ik heb deze les geleerd door mijn allereerste website te hosten bij een goedkope speler. Je kunt dan wel raden of daar veel of weinig gedoe uit voortkwam.

Het delen van kennis

De onlinewereld staat nooit stil. Helaas. πŸ˜‰

Je zult daardoor als ondernemer je kennis over het hebben van een website steeds moeten ontwikkelen om niet achter te raken op de concurrentie en hackers buiten de deur te houden.

SiteGround biedt hiervoor verschillende leerkansen aan.

1: gratis webinars

Je wordt via de mail uitgenodigd voor de webinars die je gratis mag bijwonen. De webinars gaan over diverse onderwerpen, zoals veiligheid, het verkopen van je eigen producten en hoe je meer bezoekers kan krijgen. Dit zijn nuttige onderwerpen waar altijd wel iets nieuws over valt te leren.

2: YouTube video’s

SiteGround Plaatst op hun eigen YouTube kanaal video’s met nuttige tips, die je ook moet kijken. Zoals over het lanceren van je website.

Het is niet alleen mijn mening

SiteGround zou natuurlijk niet zo goed draaien als het niet zoveel tevreden klanten zou hebben. Op de naam van hun service staan inmiddels miljoenen websites.

Mag SiteGround nu de beste Hostingprovider worden genoemd? 😊

Nee grapje.

Je hebt aan alleen mijn mening natuurlijk niet zoveel.

Maar uit de meningen van andere klanten blijkt dat SiteGround een betrouwbaar bedrijf is om je website bij te hosten.

Ik laat twee reviews zien die perfect aangeven waarom je ook zou moeten kiezen voor SiteGround.

Review over SiteGround
Review over SiteGround

Andere recensies kun je lezen op Trustpilot.

Een andere betrouwbare bron is Ferdy Kopershoek, een YouTuber met ruim 300.000 abonnees die altijd SiteGround gebruikt als hij een nieuwe website maakt.

Voor ieder wat wils

Het maakt niet uit wat je plannen met een website zijn, SiteGround heeft er een hostingpakket voor je.

Je kunt kiezen uit een van deze drie hostingpakketten.

Hostingpakketten van SiteGround

Kies een hostingpakket uit op basis van je ambities. Dus: StartUp is voldoende als je een website wilt hebben.

Je hebt binnen een paar minuten je domeinnaam en hosting geregeld waardoor je makkelijk een website opbouwt dat jouw visitekaartje wordt, van jou een autoriteit op het internet maakt of een bron van passief inkomen.

Daarom is SiteGround voor mij de beste hostingprovider.

Ik hoop dat je ook je website gaat hosten bij SiteGround. Je gaat er geen spijt van krijgen, dat weet ik zeker.

Meer artikelen over een website maken:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *