Hoeveel kost een WordPress website?

de banner voor de blog hoeveel kost een wordpress website

Inhoudsopgave

📝 laatste update: 11-11-2023

Een WordPress website bestaat uit drie onderdelen:

  1. Domeinnaam
  2. Hosting
  3. Sitebuilder

Een domeinnaam kost 15,99 per jaar. Hiervoor heb je een officiële plek op het internet. Het is het slimst om een domeinnaam te kopen in plaats van een gratis domeinnaam te pakken, omdat je geen extra kosten hebt als je website aan het groeien is.

Laat 5 biertjes staan en je hebt een gratis domeinnaam. 🍺

De hosting kost ongeveer 90 euro per jaar. Dit verschilt per aanbieder. Je kunt beter kiezen voor een duurder hosting, je website is daardoor sneller.

En tot slot kun je ook kiezen voor een gratis sitebuilder, zo heeft Elementor een gratis en een Pro versie. Het beste is om een de Pro versie aan te schaffen, dat is het perfecte gereedschap om een professionele website te maken waarbij je ook je eigen producten kunt verkopen. Helaas kan dat niet met de gratis versie.

Een licentie van Elementor Pro kost 50,00 per jaar.

Dan kom je in totaal op een bedrag van 155,99.

Als je 48 biertjes laat staan, heb je dit bedrag eruit.

Ik wil hiermee zeggen dat iedereen een website kan hebben. Voor sommige betekent dat ze dan bepalen dingen moeten laten, maar dat is het helemaal waard voor een online business.

briefgeld op elkaar liggenf

Wat is beter: zelf een website maken of het uitbesteden?

Gezien de kosten is het beter om zelf een website te maken. Als je een WordPress website laat maken, ben je al snel een paar honderd tot duizenden euro’s kwijt.

Deze kosten vertellen echter niet dat een webdesigner zich dubbel en dwars terugbetaald. Het is dus een belangrijke keuze om te maken, want als je de kosten drukt en het zelf doet, investeer je meer tijd. Door het omgekeerde te doen, bespaar je tijd en investeer je geld.

Het is net waar je voorkeur ligt.

Is de prijs overal gelijk?

Nee, je betaalt bij de ene hostingprovider meer dan bij de andere. Dat komt omdat de kosten voor een WordPress website niet vast staan – je kunt er overal meer of minder voor betalen.

De prijs is altijd verrekent in een pakket, daarom is de prijs altijd anders. De kosten zijn vergelijkbaar met iedere andere sector: je hebt aanbieders die een lage prijs aanbieden, een aanbieders die zitten op de laagste prijs.

Zo heeft iedereen wat te kiezen.

Tip: kijk nooit naar de prijs, maar naar welk pakket het beste bij je past. Zo ga je meteen goed aan de slag.

Hoe duur is het om hulp te krijgen bij een WordPress website?

Je kunt gratis hulp vragen over je website bij de hostingprovider. Ze hebben hiervoor een klantenservice. Maar deze service houdt op bij standaardvragen.

Dus moet je betalen. Wat je gaat betalen, hangt af van de tarieven die de deskundige hanteert

Het is trouwens niet altijd nodig om hulp in te schakelen. Op Youtube staan immers zoveel video’s dat er wel een is die je perfect je vraag beantwoordt.

Als je het toch lastig vindt, is het hulp vragen een goed alternatief. Zoek wel een expert uit met een breed portfolio. Zo weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Kan ik ook gratis een WordPress website maken?

Zoals een echte Nederlander betaamt, kijk je ook even naar de mogelijkheden om iets gratis te doen. 😜

Je kunt een WordPress website gratis maken. Bekijk in de onderstaande video hoe je dit doet. Het is echter wel de vraag of je dit moet doen. Je hebt dan bijvoorbeeld niet de beschikking over een eigen domeinnaam, en de mogelijkheden zijn ook beperkt om een goede website te maken. Met andere woorden: het is niet de beste mogelijkheid. Hoewel het wel de aantrekkelijkste mogelijkheid lijkt als je alleen kijkt naar de kosten.

Hoe kan ik een website maken voor de laagste prijs?

Kies een pakket uit voor een website. Deze kun je wel heel groot maken. Het pakket is altijd nog lager in prijs dan een pakket voor meerdere websites. Het nadeel hieraan is wel dat je een extra pakket erbij moet nemen als je een extra website maken. Maar dit wijzigt zich vanzelf.

Daarnaast kun je ook gewoon een deal pakken waardoor je in eerste instantie minder betaalt. Het is wel goed om te weten dat je later altijd meer gaat betalen. Een deal is altijd voor een paar maanden tot een jaar. Niet de handigste deal.

Wat wel een optie is

Is dat je een gratis WordPress website maakt om te ervaren hoe alles werkt. Als je na een tijdje weet hoe je rankt in Google, geld kan verdienen en moet bloggen is het tijd om verder te kijken en een echte website maken. Leg als eerste meteen een domeinnaam vast.

Ga naar de website wordpress.org, en bouw je eigen website. Hoe eerder je begrijpt wat je moet doen, hoe eerder je succes hebt geboekt, en meer wil bereiken.

Een echt bedrijf of ondernemer moet een echte website hebben. Deze maak je niet met een gratis versie.

Kun je zelf een website bouwen?

Extra kosten

Als we kijken naar de kosten van een wordpres website ben je snel klaar. Alleen een domeinnaam en hosting is voldoende, maar je koopt waarschijnlijk er nog tools bij om je website nog beter te maken, zoals Divi en Elementor.

Deze tools kosten geld, denk aan 50,00 per jaar. Daardoor kun je echter ook een hele hoop doen, je website wordt er gewoon veel mooier van, dan als je alleen gratis tools gebruikt. Je maakt het je bovendien ook een stuk makkelijker.

Kies slim

Je weet nu dat je sowieso gaat betalen voor een WordPress website. Je hebt daarnaast zelf de keuze waar je een website gaat hosten. Kies dus slim, en houd een paar belangrijke criteria in je achterhoofd, zoals:

De prijs

Vind de prijs die het beste bij je past. Zo hoef je ook niet steeds te denken aan de hoge kosten. Kies niet voor de laagste prijs, hier komt namelijk vaak gedoe bij. Zoals dat service het niet doet.

Hoeveel uitleg je krijgt

een WordPress website hosten is vergelijkbaar met je inschrijven bij de sportschool: bij de ene website krijg je een uitgebreide uitleg over de apparaten, en bij de ander moet je alle informatie er zelf bij zoeken. Weet van jezelf hoeveel hulp je nodig hebt, en kijk of de beoogde hostingprovider je goed kan helpen. Je kunt natuurljk het ook zelf opzoeken.

Hoe snel je website gaat worden

Snelheid is een belangrijke indicator van de score van je website in Google. Bovendien bepaalt de hostingprovider voor een groot deel hoe snel je website gaat worden. Ze bepalen immers hoeveel ruimte je website krijgt om te laden voor een laadverzoek. Als deze ruimte beperkt is, word je website trager.

Hier kom je makkelijk achter door te googelen op: hostingprovider + snelheid,

Dit kost een WordPress website. Plus: hoe je de laagste prijs vind, wat je betaalt voor een websitemaker en wat gratis is.

Samenvatting

De kosten voor een WordPress website zijn niet duur, want je betaalt op jaarlijkse basis (Als je het zelf doet). Wanneer investeer jij in WordPress? Het uiteindelijke kostenplaatje wordt bepaald door je keuzes.

Kan ik ook betalen met Ideal

Ja, je kunt ook betalen met Ideal bij de meeste hostingproviders. Ook bij Engelstalige bedrijven.

Wat zit bij WordPress?

Veel, zoals beveiliging tegen virussen, eigen e-mailadressen en hulp bij vragen. Dit regelt de hostingprovider voor je.

Wat levert WordPress op?

Een plek op het internet waarmee je omzet en nieuwe klanten krijgt. Een betere manier van marketing is er niet. Bovendien is WordPress en van de beste en makkelijkste software om een website te maken.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *