Hoe leer je een website maken?

de banner voor de blog hoe leer je een website maken

Inhoudsopgave

De beste manier in mijn ogen om te leren om een website te maken is door een cursus te volgen. Nu zijn er heel veel verschillende soorten cursussen, denk aan de NHA en NCOI, terwijl je het beste een cursus kan volgen van Soofos.

Soofos is een platform waarop experts hun kennis delen in een cursus. De cursus die ik je aanraad is bovendien niet duur en praktisch. Ik raad je aan om de cursus van Mathijs te volgen. Omdat je dan voor 147,00 leert hoe je een complete website neerzet op een makkelijke manier.

Deze cursus is voor iedereen geschikt, het maakt dus niet uit of je een groot bedrijf hebt of een zzp’er bent, door deze cursus leer je hoe je een website moet maken en je producten of diensten verkoopt.

Waarom raad je deze cursus aan?

Omdat Mathijs de cursus om de tools heeft heen gebouwd die ik zelf ook gebruik, namelijk Elementor.

Ik weet dus hoe goed je zult worden in een website maken. 😊

Daarnaast is deze cursus door ruim 500 mensen gevolgd en zijn ze zeer positief, dat blijkt uit deze recensies:

Heel duidelijk uitgelegd aan de hand van 1 thema. Wel zelf nog wat spelen om meerdere mogelijkheden te ontdekken, maar dat gaat zeker lukken met deze basiskennis en uitleg.

Bedankt voor het maken van deze cursus. Hij wordt gegeven volgens de -in mijn opinie- beste leermethode, namelijk niet enkel uitleggen hoe je iets doet maar ook waarom je het al dan niet doet. Dit geeft een goede basis en voldoende informatie om zelf aan te slag te gaan met wordpress. De structuur is logisch opgebouwd waardoor de cursus makkelijk en vlot te volgen is.

Wat ook belangrijk is

Stel je wilt een website leren maken door zelfstudie. Bijvoorbeeld via YouTube. Een prima alternatief.

Wat je ook doet, wees ontzettend gemotiveerd, want een video of cursus gaat je niet leren om volledig een website te maken. Daarvoor is veel meer nodig.

Je hoeft ook geen grote talenten te hebben om de skills te ontwikkelen om een website te maken. Het belangrijkste is dat je erg gemotiveerd bent om een website te bouwen om je bedrijf beter te presenteren op het internet.

Dus

Kijk vele video’s, volg de cursus waarover ik heb verteld (of een ander), wees ontzettend nieuwsgierig en doe elke dag meer informatie op. Dit is het pad om de benodigde vaardigheden te kweken.

De vraag is niet: hoe kan ik leren om een website maken? Nee de vraag is: wat heb ik nodig om een website te maken?

Twijfelen is niet nodig. Jij kunt ook een website maken. Je moet alleen nog de informatie bij elkaar verzamelen en het bouwproces kan beginnen.

De huidige sitebuilders zijn zo eenvoudig, dat iedereen ze kan begrijpen.

Is het moeilijk om een website te leren maken?

Nee, je moet wel weten waar je kunt leren hoe je een website maakt. We hebben het in deze blog over een cursus, maar je kunt nog zoveel meer doen. Denk aan het zelf leren door het gewoon te doen, of veel content te kijken van websitemakers.

Het is eigenlijk een geleidelijk proces: eerst leer je hoe de basis werkt, daarna ga je aan de slag met webdesign en als laatste pas je de praktische handelingen toe.

Je kunt dus op verschillende manieren leren hoe je website maakt. Je start het leerproces door deze dingen te doen.

Beginnen

Je gaat pas echt leren als je begint. Stop met erover nadenken en begin met leren. Je kunt op verschillende manieren beginnen: volg een cursus, kijk verschillende video’s of sleutel aan je website.

Zo ben je namelijk de informatie aan het verzamelen en opslaan. Het hoeft ook niet meteen heel groot te zijn. Als je maar actie onderneemt, en een stap zet. En daarna nog een stap, nog een stap en nog een stap.

Hoe vaker je dit doet, hoe beter het leren je afgaat.

Een website leren maken is hetzelfde als leren praten: je skill staat gelijk aan hoevaak je het hebt gedaan.

via GIPHY

Maak je eigen website

Wees niet bang dat dingen niet gaan lukken. Er zullen immers sowieso dingen niet gaan lukken. Dat is het leerproces.

Als je een eigen website maakt, kom je erachter hoe dingen werken. Je loopt tegen verschillende obstakels aan – daar vind je wel een oplossing voor.

Probeer ook veel uit. Druk als een nieuwsgierig kind overal op. Zo kom je er immers achter wat alles is, en hoe het werkt. Als je dat weet, kun jezelf een schitterende website maken.

een vrouw werkt aan haar mac

Stel doelen

Het is natuurlijk leuk om te leren hoe je een website maakt. Het gaat er uiteindelijk om dat je daadwerkelijk een website maakt.

Maak hiervoor doelen waarmee je afspreekt wanneer je wat wilt hebben gedaan.

Zoals:

de achtergrond van de website
De structuur goed hebben gezet
Een blog hebben geplaatst

Als je steeds doelen stelt en weer behaald, leer je vanzelf hoe het moet, waardoor er op termijn een schitterende website uitrolt.

Waarom het goed is om dit te leren

Je kunt wel een webdesigner inhuren. Als zijn of haar werk erop zit, moet je het zelf doen. Er zullen namelijk altijd dingen zijn die moeten aangepast worden.

Je kunt dan niet steeds om hulp te vragen. Dat hoeft ook niet. Als je weet hoe het werkt, kun je het zelf oplossen.

Daarvoor moet je wel het zelf leren. Iedereen kan dit. Niet iedereen kan de tijd ervoor vinden, terwijl die er wel is.

Maak iedere dag tijd vrij om aan je website te werken en te leren. Na een maand kun je al zoveel dat je soms verbaasd bent over je skills.

Die heb je toch maar mooi zelf geleerd.

Met andere woorden: veel enorm leergierig en leert wat nodig is en nog veel meer.

Samenvatting

Een van de beste kenners leert je een professionele website maken in korte tijd. Een betere kans bestaat niet, omdat je tijdens het leren vorm geeft aan je nieuwe website.

Bovendien kun je de cursus meteen volgen, je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen.

Kortom; de kans om een website te leren maken, ligt voor het oprapen.

Hoe snel kan ik starten met de cursus?

Meteen nadat je hebt betaald.

Is de cursus moeilijk om te begrijpen?

Nee, iedereen kan de stof begrijpen en omzetten in kennis.

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Levenslang, en je hebt ook recht op gratis updates.

Andere kennisbank artikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *