Kun je zelf een website bouwen?

de banner voor de blog kun je zelf een website maken

Inhoudsopgave

πŸ“ laatste update: 8-11-2023

Yes, tuurlijk.

Het enige wat je nodig hebt, is een domeinnaam, een hostingpakket en een sitebuilder als bijvoorbeeld Elementor.

Met deze tool kun je een website bouwen naar je eigen wensen. En als je begint, zie je hoe makkelijk het is om een website te bouwen.

Maar je moet wel beginnen met een website bouwen. Bekijk daarvoor de video hieronder om te leren hoe je een website maakt met Elementor.

En registreer daarnaast een domeinnaam om vandaag je eigen website te gaan bouwen.

Zo kun je makkelijker doorbouwen om een professionele website te maken.

Onderneem actie 

Je hoeft geen speciaal talent te hebben om een website te bouwen. Er is een vereiste: dat je aan de slag gaat. Gaandeweg leer je wel wat je moet doen. En hoe je een goede website maakt.

Dit kan lastig zijn, omdat dingen niet zullen lopen zoals je had gehoopt. Maar daar leer je van. Zo ben je weer een stap dichterbij een topwebsite. Die je zelf hebt gemaakt. 😊

Is het nodig om een website te maken?

Het is zeker nodig om een website te maken. Jouw doelgroep zit immers ook op het internet, en zoekt op Google naar oplossingen. Deze kun je ook aanbieden. Dus waarom zou je zelf geen website maken? Omdat het lastig is?

Alles is op het begin lastig. Dat is geen reden om het niet te doen. Bovendien leer je ook gaandeweg. Daardoor gaat het je vroeg of laat lukken om een hele mooie website te maken. Maar dit kost wel tijd, omdat je eerst fouten moet maken om beter te worden.

Eerst ziet je website er niet zo mooi uit. Je denkt ook dat het beter kan. En dat mag ook, verwacht niet meteen dat alles fantastisch is. Je bent nog aan het leren. Gun jezelf deze leercurve.

Het maakt ook eigenijk niet uit hoe je website eruitziet. Het gaat erom dat de structuur van je website goed is, en dat het geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Zo ga je namelijk geld verdienen.

Richt dus je pijlen vanaf het begin niet op de vorm, maar op de inhoud, dat is wat mensen willen. Dat het er leuk uitziet is eigenlijk bijzaak.

Geloof dat je het kan 

Bij een zelf website maken, komt ook een stukje mindset kijken. Mensen die van zichzelf vinden dat ze geen website kunnen Maken, zullen er ook geen maken, terwijl mensen die denken dat ze het kunnen, een website zullen maken.

Je mag leren, het hoeft niet in een keer perfect te zijn. Dit vergeten mensen weleens als ze beginnen met een website bouwen. 

Maak een eerste opzet en borduur vervolgens verder. Zo heb je over een maand een hele andere website, die er veel beter uitziet. Sta jezelf toe om fouten te maken en je website is een feit.

Wat heb je nodig?

Je hebt alleen een WordPress website nodig. Deze kun je hosten bij een hostingprovider. Als je dit hebt gedaan, kun je met verschillende tools je website bouwen. We bevelen Elementor aan, omdat dit een betere tool is.

Als je een WordPress website hebt gemaakt, kun je gaan bouwen om je website verder vorm te geven.

Dit heb je zo gemaakt. Als je weet hoe je met een sitebuilder om moet gaan, is het heel makkelijk om bijvoorbeeld een homepagina te maken.

Dus: ga vandaag nog de website van een hostingprovider, meld je aan, je moet ook een domeinnaam registreren en je kunt gaan bouwen.

Mensen denken vaak dat het heel moeilijk is. Dit is niet waar. Je moet alleen starten en leren. Je kunt dit stappenplan gebruiken:

  • Maak een WordPress website
  • Kies een sitebuilder waarmee je je wilt werken
  • Voer je ideeΓ«n uit
  • Leer van de fouten die je maakt
  • Word steeds beter

Maak je niet druk over de kosten, die zijn minder dan een tientje per maand. Daarom moet je ook zelf een website maken: de kosten zijn ongelofelijk laag.

Dit is een recept voor succes voor alles in het leven.

Hoe krijg ik een goede mindset?

Wees niet bang om fouten te maken of te falen. Dat ga je immers sowieso, ook al is dit lullig om te zeggen. 😜

Falen betekent niet dat het klaar is – falen betekent dat je leert hoe het niet moet, en dat je de volgende keer een andere strategie moet hanteren. Als je dit voor je houdt, heb je de juiste mindset, en heb je over een tijd een prachtige website.

2 tips voor meer succes

Maak een website voor je doelgroep

Je mening is eigenlijk niet belangrijk. Het gaat erom wat je doelgroep wilt. Je moet ze goed helpen. Dus maak een website die helemaal is afgestemd op jouw doelgroep.

Zorg ervoor dat op je website te vinden is wat je doelgroep zoekt, wat voor product ze willen kopen en welke uitleg ze willen hebben.

Zorg dat je je doelgroep heel goed helpt, zo word je website nog een groter succes.

Droom groot

Ook al sta je nu nog aan het begin van het maken van een eigen website. Toch moet je groot dromen.

Want je kunt zoveel met een website bereiken. Het is echt een asset die blijft groeien. Je kunt het vergelijken met een plant: geef het constant water, en het groeit naar hoogtes die je nooit zag aankomen.

Moet je niet heel veel kunnen om een website te maken?

Dit valt reuze mee. Het enige wat je moet kunnen, is leren hoe je met een sitebuilder kan werken. Dat is geen hogere wiskunde. Als dat is gelukt, is het tijd om de de website te bouwen waar je altijd van droomde. 

Mensen maken het zichzelf veel te moeilijk. Als je overweg kan met een sitebuilder kun je alles maken wat je wilt. 

Vind je het moeilijk om te leren hoe je met een sitebuilder overweg kan?

Iedere vraag die je hebt wordt beantwoordt op het internet. En anders kun je altijd je vragen aan mij stellen.

Kortom

Iedereen zonder technische kennis kan zelf een website maken. Je moet alleen tijd investeren om te leren hoe een tool werkt.

Waar kan ik een domeinnaam en hosting kopen?

Dit kan bij veel bedrijven, SiteGround is de beste.

Welke tool is de beste om een website mee te bouwen?

Elementor Pro is de beste tool, omdat je voor weinig geld per jaar alles kan doen. Er is ook een gratis versie van Elementor beschikbaar.

Hoelang duurt het om een website te maken?

Het duurt gemiddeld een dag om een website te maken waar alle belangrijke punten bij zitten. Maar als je blijft leren, doe je het sneller.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *