Elementor review: de ideale sitebuilder voor jou?

rel="nofollow"

Inhoudsopgave

Elementor is een fantastische sitebuilder, maar moet je deze tool ook gebruiken om je website te bouwen? Ik ga op zoek naar het antwoord in de Elementor review.

Elementor review; wat voor sitebuilder is het?

Elementor is een plugin van WordPress. Je begint dus met Elementor zoals je ook met alle andere plugins begint: de naam intoetsen bij de categorie nieuwe plugin. Dit geldt overigens niet voor Elementor Pro. Ik laat straks zien wat je daarvoor moet doen.

Wat kan ik doen met Elementor?

Je kunt door een makkelijk te begrijpen systeem (drag&drop) een website maken. In dit systeem maak je gebruik van vele functies, zoals tekst, een titel en afbeelding invoegen. Coderen is niet nodig.

via GIPHY

Een goede klantenservice

Je wilt als klant geholpen worden. Helemaal als je aan de slag gaat met software. De klantenservice van Elementor is hiervoor top. Ik had laatst een vraag over de betaling, stelde hem aan de klantenservice toen ik de vraag had verstuurd, wist ik het antwoord al. 😅

Niettemin heeft Elementor me meerdere keren proberen te bereiken om mijn verzoek succesvol af te ronden.

Wat is beter de gratis of betaalde versie van Elementor?

Ik denk persoonlijk dat je beter Elementor Pro kunt kopen. Omdat je dan gebruik maakt van alle functies in tegenstelling tot de gratis optie.

Toch kun je met de gratis tools van Elementor ook hele mooie dingen doen, blijkt bijvoorbeeld uit deze video.

Dit is er mogelijk met de gratis versie van Elementor

Je kunt een hele mooie website bouwen met de gratis mogelijkheden van Elementor. Alleen mis je dan altijd het laatste stapje om meer uit je website te halen. En dat is volgens mij je doel? 😉

Laat ik een voorbeeld geven.

Stel, je wilt een homepagina inrichten. Dan wil je je verhaal vertellen, verwijzen naar je geschreven blogs, een contactformulier maken en wellicht je prijzen tonen als freelancer.

Dit kun je niet doen met de gratis versie van Elementor. Daarom raad ik het af om Elementor gratis te gebruiken. Je loopt namelijk eens op tegen een beperking. En dan denk je: mm, toch maar iets veranderen.

Daarnaast is Elementor zo populair dat andere bedrijven producten maken onder de naam van Elementor. Dit geeft wel aan hoe populair Elementor is. Deze andere producten zijn bovendien ook nog eens gratis.

Lees meer over de verschillen tussen Elementor en Elementor

‘Gewoon’ een plugin

Ik zeg gewoon tussen aanhalingstekens omdat het niet gewoon is. Normaal moet je veel moeite doen om met een pakket te starten. Dit is niet het geval bij Elementor – je kunt gewoon de Elementor plugin downloaden. Daarna is de Pro versie een extra optie.

Dit neemt een obstakel weg om te beginnen, want dat kan in een minuut. Dit is de beste methode om te leren hoe Elementor werkt.

Dan hoef ik toch niet meer Elementor Pro te kopen?

Haha, je zou denken van wel, hè?

Dit is eigenlijk geen goed idee, omdat je met het downloaden van verschillende plugins de websites alleen maar trager maakt. En dat wil niemand.

En er zijn zat mensen die je op YouTube leren hoe je gratis een website maakt met Elementor. En dat is ook prima, maar weet dan wel dat je dan nooit je website volledig kunt optimaliseren voor de hoogste conversie.

Optimalisatie voor mobiel

De mobiel heeft al lang en breed de hoogste prioriteit van Google. Dat wil zeggen dat iedere pagina voor de telefoon moet zijn geoptimaliseerd. Deze optie voer je gemakkelijk uit: druk tijdens het bewerken van een pagina links onderin op het mobiel icoontje om te zien hoe de pagina staat op een mobiel apparaat. Vervolgens kun je vormen en kleuren aanpassen op deze schermgrootte. Je bedient daarmee elk apparaat.

pagina optimaliseren voor moviel met Elementor

Leren werken met Elementor

Natuurlijk kun je niet direct aan de slag met Elementor. Je zult eerst wat tijd moeten inruilen om de skills te leren. Hiervoor raad ik deze manieren aan.

Het bekijken van YouTube video’s: de kanalen van Ferdy Kopershoek, LivingWithPixels en Elementor zelf zijn hiervoor een goede keuze. Je hebt aan een paar video’s voldoende om te beginnen.

Een cursus volgen: als je stap voor stap wilt leren hoe je met Elementor een website maakt, is het beste om de cursus van Mathijs te volgen. Je hebt namelijk na deze cursus een schitterende website die aan al je wensen voldoet.

Verschillende prijzen

De prijzen zijn goed voor een jaar:

de prijzen voor Elementor pro

Na een jaar heb je de keuze om te verlengen of de licentie stop te zetten. Je kunt kiezen uit verschillende licenties. Ideaal voor iedereen.

Wat vinden anderen van Elementor

Elementor heeft 3.9 sterren op Trustplilot. Dit is een gemiddelde van de recensies.

Ik zie veel negatieve recensies over de support van Elementor. Ik denk dat dit erbij hoort, omdat er altijd wel iets misgaat bij de klantensupport. Ik heb hier niets van gemerkt.

Daarnaast zijn er ook positieve recensies, zoals deze van een websitemaker uit Catalonië.

Recensie over Elementor

Of Mordi Levi die perfect verwoord wat ik voelde toen ik aan de slag ging met Elementor Pro

Recensie over Elementor

Een feit zegt alles over de ervaringen: miljoenen mensen gebruiken Elementor. Zegt genoeg, toch?

Deze mensen hebben in de meeste gevallen evenveel of minder kennis van Elementor dan jij. You can do it to!

Tip: kies voor Elementor Pro, je hebt dan automatisch premium support.

Is Elementor moeilijk om te installeren?

Helemaal niet zelfs.

Je hoeft alleen dit te doen: kies een van de Elementor Pro licenties. Dit is gebaseerd op hoeveel websites je wilt bouwen. Je kunt betalen met je creditard of PayPal, en helaas niet met iDEAL.

Vervolgens krijg je een bestandje dat je moet slepen naar het vakje nieuwe plugin. Daarna kun je na het bevestigen van je licentie aan de slag.

Kortom: Elementor is erg gemakkelijk om te installeren.

Vergeleken met anderen

Vergeleken met anderen is Elementor de beste keuze. Omdat het een goede sitebuilder is, die je snel onder de knie hebt, een website mee opzet en goedkoper is dan bijvoorbeeld Divi en Phoenix.

Snelheid

Ondanks dat Elementor Pro een zware plugin is, blijft je website snel. Als je bij een goede hostingprovider zit, hoef je dus geen zorgen te maken over de snelheid van je website.

Ferdy Kopershoek heeft een grappige mening over impact op de snelheid van Elementor.

Aanpassen

Een van de beste voordelen van Elementor: het meteen kunnen aanpassen van een live pagina. Je hoeft nergens op te wachten. De verandering is meteen doorgevoerd. Het doen van een test wordt daarmee eenvoudiger.

Kijk hier wel mee uit: als je eenmaal drukt op updaten, ben je de oude versie van de website kwijt.

De voor en nadelen van Elementor

✅ voor iedereen toegankelijk

✅ gratis mee te beginnen

✅ makkelijk te leren

✅ niet duur

✅ je kunt met een licentie meerdere websites bouwen

❌ er is geen Nederlandse taal beschikbaar

❌ je moet een Elementor Pro licentie hebben om gebruik te maken van de support van Elementor

Elementor review: mijn conclusie

Ik denk dat er geen betere sitebuilder is om mee te beginnen dan met Elementor (Pro). Want je kunt er vandaag al mee beginnen, is makkelijk te installeren en je kunt er met een paar stappen een professionele website meemaken.

Wel is het belangrijk om met de betaalde versie van Elementor aan de slag te gaan. Hiermee heb je de beste kans om grote resultaten te behalen, en de limieten van een gratis werking te negeren. 😉

Worden grote websites gemaakt met Elementor?

Dit weet ik niet. Elementor wordt veel gebruikt door eigenaren van kleinere websites. Dit betekent uiteraard dat je geen grote website kunt bouwen met Elementor. 😊

Hoe vaak krijgt Elementor een update?

Best wel vaak. Het grappige is dat je hiervoor niets hoeft te doen. Het updaten gebeurt namelijk automatisch. Dit besef je je even weer als je de andere plugins update.

Is Elementor betrouwbaar?

Helemaal! Deze betrouwbaarheid blijkt uit de manier waarop Elementor omgaat met vragen, hoe betalingen worden verwerkt en jouw website laat presteren op topsnelheid.

Wat kan ik nu het beste doen?

Wat je het beste kunt doen is beginnen met Elementor, want het wijzigt zich vanzelf. En: hoe langer je het uitstelt, hoe langer het duurt voordat je begint.

Terwijl iedereen een goede website kan maken met Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *