Elementor review: is het de investering waard?

rel="nofollow"

Inhoudsopgave

Jochem

Jochem

Helpt graag jou met het maken van een eigen website.

Elementor is een fantastische pagebuilder, maar moet je deze tool ook gebruiken om je website te bouwen? Ik ga op zoek naar het antwoord in de Elementor review.

Elementor review; wat voor pagebuilder is het?

Elementor is een plugin van WordPress. Je begint dus met Elementor zoals je ook met alle andere plugins begint: de naam intoetsen bij de categorie nieuwe plugin. Dit geldt overigens niet voor Elementor Pro. Ik laat straks zien wat je daarvoor moet doen.

Wat is beter de gratis of betaalde versie van Elementor?

Ik denk persoonlijk dat je beter Elementor Pro kunt kopen. Omdat je dan gebruik maakt van alle functies in plaats van alleen de gratis optie.

Toch kun je met de gratis tools van Elementor ook hele mooie dingen doen, blijkt bijvoorbeeld uit deze video.

Dit is er mogelijk met de gratis versie van Elementor

Je kunt een hele mooie website bouwen met de gratis mogelijkheden van Elementor. Alleen mis je dan altijd het laatste stapje om meer uit je website te halen. En dat is volgens mij je doel? 😉

Laat ik een voorbeeld geven.

Stel je wilt een homepagina inrichten. Dan wil je je verhaal vertellen, verwijzen naar je geschreven blogs, een contactformulier maken en wellicht je prijzen tonen als freelancer.

Dit kun je niet doen met de gratis versie van Elementor. Daarom raad ik het af om Elementor gratis te gebruiken. Je loopt namelijk eens op tegen een beperking. En dan denk je: mm, toch maar iets veranderen.

Daarnaast is Elementor zo populair dat andere bedrijven producten maken onder de naam van Elementor. Dit geeft wel aan hoe populair Elementor is. Deze andere producten zijn bovendien ook nog eens gratis.

Dan hoef ik toch niet meer Elementor Pro te kopen?

Haha, je zou denken van wel he?

Dit is eigenlijk geen goed idee, omdat je met het downloaden van verschillende plugins de websites alleen maar trager maakt. En dat wil niemand.

En er zijn zat mensen die je op YouTube leren hoe je gratis een website maakt met Elementor. En dat is ook prima, maar weet dan wel dat je dan nooit je website volledig kunt optimaliseren voor de hoogste conversie.

Elementor review: kies niet voor de gratis optie

Ik heb zelf de fout gemaakt om eerst Elementor gratis te gebruiken. Hierdoor bleef ik zitten met een paar vragen die meteen waren opgelost toen ik de Pro versie kocht.

Hoe kan ik Elementor makkelijk gebruiken?

Door gebruik te maken van de Elementen van Elementor Pro. Je ziet ze hieronder.

De widgets van Elementor Pro
De widgets van Elementor Pro

Ik geloof dat deze balk voldoende is om een topwebsite te maken. Natuurlijk kun je later ook nog de kleuren, groottes en lettertype aanpassen. Je hebt dus aan deze 33 widgets voldoende om aan de slag te gaan.

De rest volgt dan vanzelf. Dus wanneer je een CTA-button wilt plaatsen, sleep je deze widget naar de pagina en kun je meteen de CTA-button optimaliseren door er tekst en een afbeeldingen aan toe te voegen. Dit doe je voor ieder onderdeel van je website. Ik denk dat daarom ook miljoenen mensen Elementor gebruiken. Het is makkelijk in de omgang en eenvoudig te leren.

Elementor is zo’n eenvoudige pagebuilder om mee te werken dat iedereen een professionele website kan maken.

Leren werken met Elementor

Natuurlijk kun je niet direct aan de slag met Elementor. Je zult eerst wat tijd moeten inruilen om de skills te leren. Hiervoor raad ik deze manieren

Het bekijken van YouTube video’s: de kanalen van Ferdy Kopershoek, LivingWithPixels en Elementor zelf zijn hiervoor een goede keuze. Je hebt aan een paar video’s voldoende om te beginnen.

Een cursus volgen: als je stap voor stap wilt leren hoe je met Elementor een website maakt, is het beste om de cursus van Mathijs te volgen. Je hebt namelijk na deze cursus een schitterende website die aan al je wensen voldoet.

Topkwaliteit voor een goede prijs

De prijzen van Elementor zijn daarnaast ook niet te duur vergeleken met andere pagebuilders, zoals Phoenix.

Je betaalt een keer per jaar een bedrag voor een of meerdere websites om daarna meteen te beginnen.

Wat vinden anderen van Elementor

Elementor heeft 3.9 sterren op Trustplilot. Dit is een gemiddelde van de recensies.

Ik zie veel negatieve recensies over de support van Elementor. Ik denk dat dit erbij hoort, omdat er altijd wel iets misgaat bij de klantensupport.

Daarnaast zijn er ook positieve recensies zoals deze van een websitemaker uit Catalonië.

Recensie over Elementor

Of Mordi Levi die perfect verwoord wat ik voelde toen ik aan de slag ging met Elementor Pro

Recensie over Elementor
Tip: kies voor Elementor Pro, je hebt dan automatisch premium support.

Is Elementor moeilijk om te installeren?

Helemaal niet zelfs.

Je hoeft alleen dit te doen: kies een van de Elementor Pro licenties. Dit is gebaseerd op hoeveel websites je wilt bouwen. Je kunt betalen met je creditard of PayPal, en helaas niet met iDEAL.

Vervolgens krijg je een bestandje dat je moet slepen naar het vakje nieuwe plugin. Daarna kun je na het bevestigen van je licentie aan de slag.

Kortom: Elementor is erg gemakkelijk om te installeren.

De voor en nadelen van Elementor

✅ voor iedereen toegankelijk

✅ makkelijk te leren

✅ niet duur

✅ je kunt met een licentie meerdere websites bouwen

❌ er is geen Nederlandse taal beschikbaar

❌ je moet een Elementor Pro licentie hebben om gebruik te maken van de support van Elementor

Elementor review: mijn conclusie

Ik denk dat er geen betere pagebuilder is om mee te beginnen dan met Elementor Pro. Want je kunt er vandaag al mee beginnen, is makkelijk te installeren en je kunt er met een paar stappen een professionele website meemaken.

Wel is het belangrijk om met de betaalde versie van Elementor aan de slag te gaan. Hiermee heb je de beste kans om grote resultaten te behalen.

Groet, Jochem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *