Elementor vs elementor Pro – welke is de beste?

twee verschillende ijsjes

Inhoudsopgave

Mooi, je wilt een website maken met Elementor. Moet je dan kiezen voor de gratis of betaalde versie. Voor beide is wat te zeggen, toch zal er een het beste bij je passen – kijkende naar je wensen.

Wat je gaat leren

Wat de verschillen zijn tussen Elementor en Elementor Pro, waarom je voor beide zou moeten kiezen en welke invloed ze hebben op de werking van je website.

Een persoonlijk verhaal

Zoals je weet, maak ik mijn websites met Elementor Pro. Maar dit is niet altijd geweest. Omdat ik nog niet wist hoe alles werkte, begon ik eerst met Elementor. Ik downloadde de gratis plugin en leerde op YouTube hoe ik een basis website kon maken. Alles werkte, maar ik merkte toch dat er iets mistte: ik kon bijvoorbeeld geen goede feature vinden om de blogs goed te zetten op de homepage. Het stond steeds schots en scheef. Nu ben ik geen perfectionist, maar ik wil wel dat iets mooi is. Dat is een van de redenen geweest om over te stappen naar Elementor Pro. Dit is overigens geen conclusie waarmee ik zeg; jij moet dit ook doen. Ik wil alleen aangeven dat het makkelijk ging nadat ik Elementor Pro installeerde.

Wat is het grootste verschil tussen Elementor en Elementor Pro?

Wat je ermee kan en welke plugins je nodig hebt om een goed draaiende website te bouwen. Je kunt pas een goede website bouwen met Elementor als je verschillende plugins hebt gedownload. En verschillende plugins maken een website alleen maar trager. Niet aan beginnen dus.

Daarnaast kun je met Elementor Pro zoveel kanten op, dat ik zeg: koop dit hulpmiddel om binnen een dag een prachtige website neer te zetten. Je moet natuurlijk nog altijd doen wat jezelf wilt.

Alles op een rijtje

Ik zet de twee naast elkaar en beschrijf het proces van installeren tot maken, met daarbij de grenzen waar je tegenaan loopt.

Elementor

Het downloaden

Je kunt Elementor makkelijk downloaden door in je WordPress omgeving te klikken op nieuwe plugin en Elementor aan te klikken. Daarna kun je gelijk aan de slag om met de basis features een website te bouwen.

Je kunt echter niet gebruik maken van een heleboel Pro features, zoals een mooi overzicht voor je blogs en het invoeren van een prijzenlijst. Wat toch handig is voor je business.

Maar met bijvoorbeeld Elementor addons, een andere gratis plugin, kun je ook een heel eind komen.

Kan ik met elementor een volwaardige website bouwen?

Het kan zeker. Het wordt bovendien door verschillende websitemakers gedaan. Het nadeel is wel dat je langzaam je website trager maakt, omdat je continu een nieuwe plugin gebruikt om iets te fixen of te verbeteren.

De voor en nadelen  

✅ het is een gratis

✅ makkelijk om mee te beginnen

✅ kent alle basisprincipes om een goede website mee te maken

❌ maakt op termijn je website trager

heeft geen feature voor WooCommerce

Bekijk hier wat je kunt doen met Elementor

Elementor Pro

Elementor Pro staat voor een totaalpakket, want je kunt er alles mee doen. Dit klinkt eerst een beetje intimiderend, maar als je blijft proberen en leer word je vanzelf een Elementor Pro expert en heb je een website die voldoet aan al je wensen. Dat is toch geweldig?

Het downloadproces ziet er wat anders uit. Je gaat naar de website van Elementor en kiest een van de pakketten uit. Je hebt hieruit keuze.

de mogelijkheden voor Elementor Pro

Het is mijn advies om altijd eerst te gaan voor een licentie voor 49,00, en kijk wat je vervolgens nodig hebt.

Na het kopen van Elementor Pro krijg, moet je een bestandje downloaden dat je sleept naar het vakje op de pagina nieuwe plugin.

Daarna registreer je jezelf en is het tijd om van alle features gebruik te maken. Dit is niet moeilijk. Het moeilijke zit erin om als niet expert alles uit Elementor Pro te halen. Dit gaat op het begin niet makkelijk. Laat je hierdoor niet ontmoedigen – zolang je bezig blijft, leer je alles en creëer je de website waardoor je vrienden en familie vraagt: hoe heb je dat gedaan?

Het grootste voordeel van Elementor Pro

Is dat je website snel blijft, ondanks dat het een redelijk zware plugin is die ook nog vriendelijk werkt voor de zoekmachines. Met andere woorden: Google zal je website waarderen waardoor je hoger rankt.

Daarnaast kun je ook een webshop koppelen aan Elementor Pro, eenvoudig een pop-up maken of een progressiebalk plaatsen. Ik noem maar een paar kleine dingen die Elementor Pro te bieden heeft. deze vind je allemaal in de sitebuilder

De templates gebruiken van Elementor Pro

Gebruik de templates van Elementor Pro als je besluit om een licentie aan te schaffen. De templates zijn gemaakt door experts. Ze weten wat werkt, en dit kun je gewoon overnemen. Dit kost slechts een paar minuten werk.

De voor en nadelen

✅ je kan er een website mee maken die aansluit bij je droombeeld

✅ telt alle features

✅ zorgt ervoor dat je website snel blijft

❌ je kunt hulp vragen, dit is dan wel in het Engels

❌ er gaat een tijd overheen voordat je alles begrijpt en kent

Leer hier hoe je een website maakt met Elementor Pro

Welke moet ik kiezen?

Kijk naar wat je wilt – wil je een gewone website hebben? Dan is Elementor een prima keuze. Wil je er echter meer uit halen? Koop dan een van de licenties voor Elementor Pro. Je maakt het dan allemaal makkelijker voor jezelf.

Het nadeel van Elementor is dat je aanloopt tegen beperkingen als je meer wilt doen. Houd hier rekening mee.

Wat je ook kunt doen, is eerst de gratis plugins gebruiken om Elementor te leren kennen en daarna over te stappen naar de betaalde tools.

Een ding is zeker: Elementor werkt voor jou.

Samenvatting

Elementor en Elementor Pro kennen best wel verschillen. Hierdoor kun je makkelijker een keuze maken tussen de twee tools die worden gebruikt door miljoenen mensen. Wat het belangrijkste is, is dat je start met Elementor om je skills te verbeteren en te zien wat er kan.

Kan ik makkelijk overstappen van Elementor en Elementor Pro?

Ja – je koopt alleen een licentie erbij waardoor je ook gebruik kunt maken van de Pro functies.

Hoe vaak moet ik betalen voor Elementor Pro?

Een keer per jaar. Je krijgt het jaar erop een reminder hiervan.

Waarom is Elementor zo populair?

Omdat het een sitebuilder is die iedereen kan gebruiken om geweldige dingen mee te doen.

Verder lezen?

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *