Elementor handleiding – zo gebruik je deze sitebuilder 

de banner voor de blog over de elementor handleiding

Inhoudsopgave

Je moet even weten hoe je kunt beginnen met Elementor en hoe alles werkt. Gebruik deze handleiding om te leren welke stappen je doorloopt om deze sitebuilder volledig te begrijpen.

Waarom is een Elementor handleiding belangrijk?

Iedereen kan met Elementor een website bouwen. Daarvoor hoef je geen kaas van websites bouwen te hebben gegeten. 😉

Wat wel zo is, is dat Elementor op een bepaalde manier werkt. En je moet even weten hoe deze sitebuilder in elkaar steekt. Anders doe je het net even verkeerd. Met gemopper als gevolg.

Kortom: met een handleiding weet je meteen hoe je Elementor naar je hand zet.

Wat ga ik leren?

Wat de opzet is van Elementor, welke handelingen je volgt om je idee te vertalen naar het beelscherm, hoe je de stijl van een concept verandert, wat je nodig hebt om te beginnen met een feature en hoe je een aanpassing slim doorvoert.

Is het een ingewikkelde handleiding?

Nee, het is er niet zo een die je treft bij de IKEA. Dit komt omdat Elementor bestaat uit een paar handelingen. Daarnaast is het ook een kleine handeling, ik wil namelijk dat je niet in de leesmodus gaat maar doet. Daar helpt een dik boekwerk niet bij.

De opzet van Elementor 

Voor 80% van de gevallen begin je met dit scherm:

Dit is de basis van Elementor. Dit heb je nodig om je eerste stappen te zetten. Als je vervolgens bijvoorbeeld een knop wilt plaatsen op je website kom je hier:

de widgets van Elementor

Het bewerkingspanel, waar je sleutelt aan de inhoud, stijl en geavanceerde opties.

Hier kun je alles doen om het jouw knop te maken. Denk aan vorm, waar de knop iemand heen leidt en welke afmetingen de knop heeft.

de knop, een widget bewerken in Elementor

Vaak heb je al bij het kopje inhoud de gewenste veranderingen doorgevoerd. Bij het kopje stijl pas je de verdere details aan. Zoals de kleur, vorm van de letters en wat de randen zijn. En voor verdere punten ga je naar het laatste kopje waarbij je de kleur van de achtergrond bepaalt en de bewegingseffecten goed zet. 

Je kunt iedere pagina maken met de basis en Pro elementen. Voor de Pro elementen heb je Elementor Pro nodig.

Je kunt alles doen met Elementor, als je maar de juiste stappen zet. 

Wat heb ik nodig om een goede website te maken?

Je komt al een heel eind met de basiselementen. Aan de andere kant moet je ook andere zaken regelen, waarvoor de basiselementen onvoldoende zijn. Een van die punten is de Footer, en die stel je zo samen.

Als je een pagina wilt creëren, kun je ook de Theme Builder gebruiken. Dit is de plek waar je een plek van je website aanpakt. In dit geval de footer. 

Je wilt natuurlijk dat je website compleet is en de bezoeker perfect helpt. De Theme Builder is de plek om dit te regelen 

Dit systeem denkt namelijk met je mee. Als je aangeeft dat je een footer wilt maken, zet het systeem de benodigdheden alvast voor je klaar. Net zoals je een liever moeder hebt, die je brood smeert zodat je meteen door kunt naar school. 

Elementor is gewoon heel lief, en wilt je graag helpen om de website te ontwikkelen waarvan je droomt.

via GIPHY

Terug naar de footer. 

Jij geeft aan bij het menu dat je een footer wilt maken. Het systeem geeft je daarna twee opties: een standaard template gebruiken of er zelf een samenstellen. De standaard templates bestaan uit elementen die jou helpen om meteen goede template in te voegen. Als je de templates niet mooi vindt of als je zelf het wilt samenstellen, klik op je het kruisje en zie je dit:

de widgets om zelf een footer te maken in Elementor

Het systeem weet al dat je een footer wilt maken. Daarom toont het systeem de elementen die nodig zijn om een footer te creëren. Handig, aangezien je niet hoeft te zoek naar de benodigde elementen.

Slimme handeling 

Als je een pagina hebt gemaakt, is het tijd om deze pagina neer te zetten op je website. Onder Display Conditions weergeef je een pagina op een deel van je website of overal.

Uitproberen 

Ik probeer je zo goed mogelijk te helpen met deze Elementor handleiding. Je moet echter ook grote delen zelf ontdekken. Ik kan helaas namelijk niet zeggen; je moet het zo aanpakken. Je hebt immers zelf ideeën over de vormgeving van je website. Probeer dus uit om er stapje voor stapje achter te komen hoe jouw ideale website eruitziet.

De werking is en blijft hetzelfde 

Dat is het fijne aan Elementor; je doet overal hetzelfde. Zo hoef je niet telkens opnieuw iets te leren, en word je steeds beter in het maken van een website met Elementor. 

3 tips om het meeste uit deze Elementor handleiding te halen 

Probeer vandaag nog uit 

Het is niet moeilijk of ingewikkeld. Je moet het alleen even doen. Dus; sleep een paar elementen naar je homepagina en verander de kleuren, het lettertype en de achtergrond. Het zal waarschijnlijk nog niet meteen naar wens zijn, maar als je bezig blijft, zul je steeds beter een website met Elementor kunnen maken. 

Maak het simpel 

Als je wil, kun je het heel moeilijk voor jezelf maken. Kansen genoeg om een effect neer te zetten die iets lastigs moet doen. Dit is helemaal niet nodig. Een simpele website is voldoende. 

Je kunt je in allemaal bochten wringen. Maar dat hoeft helemaal niet. Een overzichtelijke structuur is genoeg om te zeggen: ik ben klaar.

Start met Elementor Pro

De meeste functies die ik in deze Elementor handleiding heb uitgelegd, doe je met Elementor Pro. Je moet natuurlijk niks, maar als je van alle functies gebruik wilt maken, zul je Elementor Pro moeten hebben. Lees hier wat Elementor Pro kost.

Elementor Pro maakt het ook makkelijker voor je, omdat je met gemak een pagina invult.

Reminder 

Wat je ook wilt doen met Elementor: het begint met de stappen van deze handleiding. Met andere woorden: het heeft niet zoveel zin om iets anders te proberen. Je komt toch altijd terug op dit concept.

Download hier de handleiding in PDF om Elementor effectief te gebruiken.

Meer leren over Elementor

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *