Waar kun je het beste een domeinnaam registreren?

Waar kun je het beste een domeinnaam registreren?

Inhoudsopgave

Een website begint bij een domeinnaam. Je kunt kiezen uit verschillende aanbieders om een domeinnaam vast te leggen. En een goede keuze maken is belangrijker dan je denkt.

De valkuil met een domeinnaam registreren

De mensen die een domeinnaam kopen voor een euro denken de spekkopers te zijn. Ze hoeven immers maar een klein bedrag te betalen. Hier gaan ze echter de mist in. Een klein bedrag per jaar betalen, betekent vaak een matige dienstverlening. Om dit uit te leggen, geef ik een voorbeeld:

Toen ik mijn andere website verschillende problemen kreeg met mijn hosting, werd ik slecht geholpen. Ik kreeg letterlijk te horen: dit hoort nu bij onze service, meneer.

Lekker dan. Daarvoor betaal je geld dacht ik. Ik moest vervolgens op zoek naar een ander hostingbedrijf dat wel een antwoord gaf op mijn vragen. Ik keek YouTube video’s over de verschillende hostingbedrijven en leerde dit:

Als een bedrijf voor een kleine prijs een service aanbiedt, beschikt het bedrijf maar over een paar servicemedewerkers. Een te klein aantal om alle vragen van klanten te beantwoorden. Hierdoor zeggen ze bij een vraag waarbij ze meer moeten doen dan een antwoord geven: dit doen we niet. Je kunt er gek van worden als website-eigenaar.

Daarentegen hebben de organisaties waar je een hoger bedrag betaalt een heel team in dienst, dat al je vragen behandeld.

Daar word je blij van. Deze bedrijven zijn het Coolblue onder de hostingbedrijven.

Nadat ik dit wist, stapte ik gelijk over, met als gevolg dat:

  • Mijn problemen waren opgelost
  • De snelheid van mijn website omhoogschoot
  • Google mijn website beter liet ranken

Een duurdere service is altijd beter. Dat zie je overal terug.

Maak de fout die ik maakte alsjeblieft ook niet. Je zal begrijpen waarom ik dit zeg als je website draait als een tierelier.

Waar registreer jij je domeinnamen?

Ik kom hierop op terug onderaan deze blog. Het gaat mij er namelijk om dat je een plan maakt om een domeinnaam de start te laten zijn van je online business.

Hoe maak ik een plan?

Denk verder dan een domeinnaam. Voor een website heb je immers ook een hostingpakket nodig. En je hoeft er niet meteen een hostingpakket bij aan te schaffen. Het gaat erom dat je ideeën niet stil komen te liggen.

Waarom is dat belangrijk?

Ik zie vaak bij mensen die willen beginnen met een website dat hun ideeën nooit worden uitgevoerd. En dat is jammer, want we leven in een tijd waarin je met een idee veel geld kunt verdienen. Je gaat alleen geld verdienen als je je website opzet. Van wachten, komt uitstellen en van uitstellen komt niets.

Daarna kun je gaan nadenken over andere voorwaarden als een logo, design en content. Maar eerst: beginnen door een domeinnaam en een hostingpakket te kopen.

Het begin is het belangrijkste deel van je business, omdat je dan een fundatie legt waarop je steeds kunt voortbouwen.

En: je hoeft niet steeds meer na te denken over wat je met je website wilt. Dat heb je al bepaald namelijk aan het begin van je journey.

Wat voor domeinnaam moet ik kiezen?

Denk niet te moeilijk. Het beste is om een domeinnaam te kopen bestaande uit twee woorden, zoals:

  • Wortelplek
  • Bouwstraat
  • Fietsennu

Dit is voor je toekomstige doelgroep makkelijker om te onthouden, dan fietsennuvoorjou. Wees daarnaast ook creatief, omdat je dan onderscheidt van je concurrentie en de beschikbare domeinnamen worden steeds schaarser. Creativiteit is dus een vereiste.

Registreer een domeinnaam die past bij je branche. Vroeger kon je nog ranken door een domeinnaam te kiezen die bijvoorbeeld je producten vertegenwoordigde, zoals pizzabestellengroningen. Dat kan nu niet meer. Je zou voor iets anders kunnen gaan. Al raad ik dat niet aan, je wilt onthouden worden door je doelgroep en daarbij helpt een naam die past bij je sector het best.

Schrijf een paar versies uit op papier en kies de beste voor je gevoel uit. Let op: dit is dan ook je bedrijfswebsite waarschijnlijk. Zorg er daarom voor dat de naam een professionele uitstraling heeft. Je moet immers je website ook doorgeven aan de KvK.

Vervolgens kijk je bij een hostingbedrijf of de domeinnaam die je in gedachten hebt nog beschikbaar is. Hiervoor is een tool waarmee ze checken of de voorgestelde domeinnaam al gekocht is door iemand anders.

Je kunt dit doen bij ieder hostingbedrijf.

Oké. Ik verklap waar ik m’n domeinnamen registreer, bij SiteGround

Bij SiteGround zie je eerst dit scherm:

Domeinnaam registreren bij SiteGround
Domeinnaam registreren bij SiteGround

Je kunt er vervolgens de domeinnaam intypen waaraan je denkt.

Ik zal een voorbeeld geven met de domeinnaam plankenland

De hosting van SiteGround van Nederland
De hosting van SiteGround van Nederland

Je ziet dat plankenland.nl nog beschikbaar. Dus ik kan de domeinnaam kopen en morgen al een website optuigen.

Ik geef toe dat ik met dit voorbeeld geluk heb gehad. Een meerderheid aan domeinnamen met .nl als einde zijn niet meer beschikbaar.

Een alternatief zou bijvoorbeeld .eu zijn. Dit is een slecht idee. Je wilt immers een website opbouwen dat grote speler wordt in de Nederlandse markt.

En ook al heb je nu nog niks, behalve een idee. Je moet groot denken om in de toekomst een succesvolle website te hebben.

Als de domeinnaam waaraan je eerst dacht niet meer beschikbaar is, bedenk dan een nieuwe, net zolang totdat je een domeinnaam hebt gevonden die perfect is.

Registreer de domeinnaam vandaag nog

Het beste is om een domeinnaam vandaag al vast te leggen. Dagelijks speuren slimmeriken naar potentiële domeinnamen om ze vervolgens door te verkopen.

Hierdoor kan het zijn dat ze jouw idee vlak voor je neus wegkapen. Voorkom dit door vandaag je domeinnaam te registreren. Dit kan bij SiteGround voor 15,99 per jaar.

Als je domeinnaam is geregistreerd, moet je na denken over welk hosting je koopt. Bij SiteGround zijn de beste opties voor jou SartUp en GrowBig.

StartUp is perfect voor een website en GrowBig voor meerdere websites.

Jij als aanstaand ondernemer weet ook dat je op termijn gaat groeien, en met groei krijg je ideeën voor nieuwe projecten. Daarvoor is alleen ruimte met GrowBig.

Wat is het verschil in prijs?

StartUp kost 155,98 per jaar en GrowBig 275,88 per jaar. Het verschil tussen deze twee zit niet in prijs, maar wat je er mee wil bereiken.

Kies je voor een website – ga voor StartUp. Wil je meerdere websites opzetten – ga voor GrowBig.

Bij beide opties zitten overigens de voorwaarden om voor een goede en snelle websites, zoals:

  • Back-ups
  • Email
  • Beveiliging

Kortom: alles is aanwezig

Waarom zou ik ook mijn domeinnaam moet registeren bij SiteGround?

Omdat SiteGround in mijn ogen het beste hostingbedrijf is. Je wordt er altijd uitstekend geholpen, ze zorgen ervoor dat je website bloedsnel is. Je betaalt er dan wel meer voor, maar je hoeft je niet meer druk te maken om randzaken.

Kan iedereen zomaar een domeinnaam registreren?

Ja, iedereen kan een domeinnaam registreren. Dit kost bovendien maar een paar minuten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een domeinnaam?

Dat je je domeinnaam koopt bij een bedrijf dat je perfect helpt met je vragen. Niemand zit immers te wachten op een slechte service.

Waarom moet je een domeinnaam registreren?

Omdat je dan een professionele uitstraling hebt. Hierdoor willen klanten en bedrijven sneller met je zakendoen.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *