14 redenen om WordPress niet te gebruiken

14 redenen om WordPress niet te gebruiken

Inhoudsopgave

Hoewel ik voor mijn websites WordPress gebruik, kan ik me het heel goed voorstellen waarom je dit niet zou doen. Ik heb er zelfs 14 redenen voor.

1: je moet alles zelf leren

Als je nog niets weet over het maken van een website, wordt het lastig om je eerste website live te zetten. Niet dat het onmogelijk is, maar het kost wel tijd. Terwijl je het liefst vandaag al bijvoorbeeld je eerste producten wilt verkopen. Geduld is het sleutelwoord als je aan de slag gaat met WordPress. Anderzijds is het wel een skill die voor de rest van je leven waardevol blijft.

2: er zijn te veel aanbieders voor een WordPress website

Wil je vandaag starten met het maken van je website?

Dan moet je eerst een keuze maken tussen onder andere de aanbieders Strato, Hostnet en Cloud86. En waar ga je dan voor kiezen? Waar baseer je die keuze op? Kies je voor de laagste prijs? Of voor de aanbeveling van een vriend? Of laat je je adviseren door een vergelijkingspagina?

Het zijn allemaal ingewikkelde zaken waarmee je te maken krijgt. Ik raad altijd aan om eerst zelf goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt, maar dat wordt dan een lang onderzoek, en dat is het helemaal waard.

3: WordPress alleen is nog niets

Wat je misschien nog niet weet, is dat WordPress op zichzelf alleen een platform is waarop je zelf plugins moet installeren om daadwerkelijk een online visitekaartje op te bouwen.

WordPress is alleen het begin waarop jezelf moet voortbouwen. En dan kom je voor zoveel keuzes te staan. Want kies je voor Elementor, Gutenberg of Divi als tools om te bouwen?

En je moet deze softwaretools ook weer leren kennen. Het is dus niet zo dat je drie dingen veranderd en je website is een feit.

Kon dat maar…

4: je bent zelf verantwoordelijk voor het succes

Ook al host je je website bij een provider die klaarstaan om je vragen te beantwoorden. Je moet er zelf een succes van maken.

Je zult zelf moeten uitvinden hoe je een effectieve homepagina maakt, een contactformulier installeert en betalingen verwerkt.

Het is niet moeilijk om de bovenstaande punten te verwerken op je website. Je eerste pogingen om een betalingssysteem op te zetten, zullen niet werken.

Dat zal frustraties oproepen. Kun je dan het hoofd koel houden en niet opgeven?

5: je gaat meerdere dingen tegelijk doen (wat geen goed idee is)

Laten we eerlijk zijn: het liefst schrijf je vandaag je eerste blogs, schrijf je je missie op en zet je je nieuwe e-book online.

Dat kan niet. Dat kan zelfs niemand.

Pak er een kalender bij en schrijf per dag een taak op.

Je kalender ziet er dan zo bijvoorbeeld uit:

  • Maandag: je website beveiligen
  • Dinsdag: de homepagina inrichten
  • Woensdag: een product ontwikkelen
  • Donderdag: daarover een omschrijving schrijven
  • Vrijdag: een post plaatsen op Instagram over je nieuwe website

Zo creëer je stap voor stap een online business dat gaat werken, in plaats van een project zonder ondergrond waarop niets kan staan. Kortom: werk stap voor stap om continu beter te worden.

6: je website zal traag worden

Als je je website in eerste instantie host bij een slechte provider.

Leer in de video hieronder hoe dat werkt.

En ten tweede kun je door het downloaden van te veel overbodige plugins, afbeeldingen, of systemen ook je website traag maken.

Dit laatste komt helaas vaak voor.

Dit kun je voorkomen door eens in de zoveel tijd te checken hoe je snel je website is op GTmetrix. Vervolgens krijg je punten waarmee je de snelheid van je website kunt verbeteren.

Waarom is een snelle website belangrijk?

Een snelle website is een van de vereiste om hoog te scoren in Google. En je kunt gemakkelijk aan deze eis voldoen door eens in de zoveel tijd de snelheid van je website te checken.

7: je moet alles zelf testen

Een website moet je blijven optimaliseren voor de beste resultaten. Dit heet A/B testen doen. Je moet daarbij denken aan:

  • Je CTA een andere kleur geven
  • Langere blogs schrijven
  • Een pop up lanceren

Deze kleine veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je klanten meer producten kopen. Alleen moet je dit eerst allemaal zelf doen, naast je andere werkzaamheden.

En dit moet je doen, om je bezoeker een optimale klantreis te geven en je eigen winst te verhogen.

Er komt een hoop kijken bij het maken van een website. 😉

8: de kans is best groot dat het niets wordt

Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen. Ik weet alleen hoeveel werk en tijd er gaan inzitten om je eerste euro te verdienen op het internet en daarna op te schalen.

En als het allemaal anders loopt dan je had verwacht (wat waarschijnlijk gaat gebeuren) is de kans best groot dat je de handdoek in de ring gooit.

En je mag fouten maken en falen. Ik heb dat ook gedaan. Het gaat er alleen om dat je als online ondernemer altijd doorzet.

9: je zult moeten investeren in betaalde tools

Doe me een lol en denk nooit meer aan een gratis website.

Dat is echt het domste wat je kunt doen. Want dan stuit je vroeg of laat op onverwachte kosten en moet je toch meer gaan betalen.

Investeer dan meteen in goede producten zoals een sitebuilder en webhosting om direct goed van start te gaan. Je weet wat ze zeggen over een goed begin..

10: je moet leergierig zijn en hard willen werken

Het maakt niet uit met welk doel je een website gaat maken, er is concurrentie. Je kunt het alleen van deze concurrenten winnen als je bereid bent om alles te leren en hard te werken. Dit is toch over het algemeen bekend? Denk je nu wellicht.

Dat klopt.

Toch denken nog steeds veel mensen dat ze zomaar even rijk worden met bijvoorbeeld e-commerce door de verhalen die je voorbij ziet komen op het internet.

En rijk worden zit er zeker in, alleen zul je daar wel hard voor moeten werken.

11: het is te makkelijk om mee te beginnen

Je hoeft alleen een hostingpakket af te sluiten en je bent klaar om het internet te veroveren. De veroveringstocht zal zwaar en moeilijk worden. Bovendien kan het best een tijd duren voordat er succes is.

De meeste aanstaande ondernemers denken hier echter niet over na. Ze gaan ervan uit dat ze morgen al bezoekers kunnen trekken uit Google, en dat is natuurlijk niet zo.

Echter maken de reclames van hostingbedrijven ons lekker.

Heb dus realistische verwachtingen als je een website optuigt.

12: er is geen gids die je helpt

Toegegeven: op YouTube staan talloze video’s over het maken van een WordPress website, die ook nog eens goed zijn. Maar je moet het daarna zelf doen. Er is geen uitlegmannetje dat iedere stap met je doorneemt.

Is dit wel het geval? Laat het weten in de reacties.

Ik weet zelf uit ervaring hoe fijn het is om iemand te hebben die aan het begin uitlegt hoe alles werkt.

Hiermee maak je de meest voorkomende fouten niet, en leer je makkelijker.

13: het is niet makkelijk

De succesvolle websites die je nu dagelijks bezoekt, hebben verschillende tegenslagen overwonnen om het punt te bereiken waar ze zijn.

Tegenslagen horen erbij en maken je bovendien beter. Maar doordat je veel zelf moet doen, krijg je dagelijks te maken met tegenslagen. Het is immers trail and error.

En we kunnen tegenslagen romantiseren, maar het liefst pakken we het succes onmiddellijk. Maar dat is nooit het geval, en zeker niet als je start met een project als WordPress. Dit is natuurlijk geen punt als je voldoende volharding bezit.

Met een gewoon talent en met buitengewone volharding is alles te bereiken.

Thomas Fowell Buxton

14: soms werken dingen niet

Ik gebruik zelf al een aantal jaar WordPress en ik weet nog steeds niet hoe alles werkt.

Dit zou voor velen een reden zijn om nooit te beginnen met WordPress. En dat begrijp ik.

Je wilt immers niet continu moeten uitvogelen waarom een bepaald lettertype amper veranderd.

En natuurlijk alles is uiteindelijk te verhelpen. Je wilt alleen niet telkens stilstaan bij zulke punten, maar doorpakken.

Kortom: weet dat er altijd zaken waar je tegenaan zult lopen, en dat is niet erg. Je kunt overal een oplossing voor vinden, maar storend is het wel.

Wat is het beste alternatief voor WordPress?

Ik vind dat dat Phoenix is.

Want met Phoenix ben je verzekerd van:

  • De tools die je klanten opleveren (de experts hebben ze al voor je getest)
  • Een snelle website
  • Mogelijkheden om je producten te verkopen
  • Op ieder moment hulp vragen aan de experts

Meerdere succesvolle ondernemers gebruiken Phoenix, een voorbeeld daarvan is supergoedspaansleren.nl

Hiervoor betaal je wel een hogere prijs, maar je hebt dan een website waarbij de beste tools en service zitten. Zo hoef je zelf niets meer uit te zoeken en meteen beginnen.

Bovendien kun je Phoenix eerst 14 dagen gratis uitproberen.

Jochem

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *