Je kunt echt binnen een paar minuten een WordPress website maken, terwijl ik mezelf niet een echte expert zou noemen. Daarom kan jij het ook. 😉
Dit heb je nodig om een WordPress website te maken:
- Een domeinnaam
- Hostingpakket
- De juiste instellingen
- Een sitebuilder
- Een idee voor je website
Wellicht dacht je dat een WordPress website maken veel tijd kost, dat is niet zo. Je moet alleen zelf de skills ontwikkelen om er een te kunnen maken. Hiervoor kun je YouTube video’s kijken of blogs lezen, zoals die van Onlinemakers.
Het doel van deze blog is om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Ik neem alle stappen met je door. Je zult echter zelf moeten blijven zoeken naar informatie om je toekomstige website up to date te houden.
Kortom: een succesvolle website vergt een hoop effort. Dat vergeten de meeste aanstaande website eigenaren vaak.
Laten we beginnen
Een domeinnaam
Je vestigt met een domeinnaam officieel je naam op het wereldwijde web. Kies een goede domeinnaam, omdat mensen dat altijd zien en onthouden. Een positieve associatie is dan handig.
Bekijk de video hieronder om te zien hoe je een goede domeinnaam kiest.
Op dit punt gaan we ook een betalen. In de meeste gevallen kost een domeinnaam 19,00 per jaar. Ik doe dit bij SiteGround, vanwege de uitstekende service die het bedrijf biedt.
Vervolgens ga je naar de balk waarin je de gewenste domeinnaam intypt. Het systeem geeft meteen aan welke afkortingen nog beschikbaar zijn (lees: .NL, .COM)
Als je tevreden bent, koop je de domeinnaam en heb je de eerste stap al voltooid. Gaat toch makkelijk he?
Hierna kijk je naar een geschikt hostingpakket
Ik blijf bij SiteGround, aangezien ze voor je een hostingpakket hebben waarmee je eenvoudig een WordPress website optuigt.
Dit hostingpakket heet StartUp en beschikt over de volgende voordelen:

Je hoeft je hier echter nog geen druk over te maken.
Wat je wel moet weten is dat je website met dit hostingpakket altijd is beveiligd, constant wordt geüpdatet en snel blijft. Meer heb je niet nodig.
Het hostingpakket StartUp kost in het eerste jaar 23,88. Je krijgt dan 84% korting.
Tip: registreer vandaag nog een domeinnaam, je verplicht hiermee jezelf om vervolgstappen te zetten. Anders blijft het bij een idee, en dat is jammer.
Goed om te weten: je krijgt de verdere uitleg over je website keurig in je mailbox. Zo word je automatisch geleid naar de juiste plek om in te loggen.
De plek om in te loggen, ziet er zo uit:

Je kan deze pagina eenvoudig erbij pakken door /admin achter je domeinnaam te plaatsen. Bijvoorbeeld ditismijnwebsite.nl/admin.
Nadat je hebt ingelogd (je kunt je inloggegevens altijd wijzigen) is het tijd om de instellingen goed te zetten.
Want door een paar instellingen goed te zetten, is je website bijna klaar om de onlinewereld te veroveren.
Je hoeft maar twee instellingen goed te zetten: de SSL-functie aanklikken, dat doe je zo:
Daarnaast moet je de juiste taal selecteren en een homepagina aanwijzen. Deze functies goed zetten doe je op de pagina’s algemeen en lezen als kopjes onder instellingen.
Ik hoop dat je hiermee ziet dat het maken van een WordPress website eenvoudig is.
Tot slot de twee belangrijkste pijlers van een succesvolle website: de vormgeving en je praktische idee.
Je verzorgt de vormgeving van je website met een sitebuilder. Dit is een tool waarmee je je hoofdpagina inricht, een contactformulier opstelt en blogberichten laat terugkomen.
Elementor Pro, de sitebuilder die ik gebruik is daarvoor het beste, omdat je alleen elementen naar een gewenste plek hoeft te slepen, de juiste vormen en kleuren bepaalt en de juiste functies aanzet.
Meet hoef je niet te doen.
Leer meer over Elementor Pro:
- Elementor Pro kopen zonder creditcard: het beste alternatief
- Elementor review: is het de investering waard?
- Elementor Pro kopen: maak vandaag een professionele website
- Elementor Pro installeren in drie stappen
Echt waar: met Elementor Pro kun je de mooiste dingen doen, zonder kennis te hebben van HTML. De tijd dat alleen nerds website konden bouwen is voorbij.
En dan het idee.
Je moet idee hebben voor content op je website. Zonder content rankt je website niet in Google, en zonder rankings krijg je geen bezoekers.
Dat is mooi balen.
Dus je hebt een plan nodig waarmee je content gaat publiceren, denk aan blogs, en productomschrijvingen.
Je moet al met al na de voorgaande stappen weten over welk onderwerp je een website wilt maken en start meteen met het creëren van content.