Waarom dit de beste SEO cursus is

Waarom dit de beste SEO cursus is

Inhoudsopgave

Ik heb SEO zelf geleerd, maar als ik terugkijk, denk ik: ik had beter een cursus kunnen volgen om sneller mijn website te laten scoren in Google. Ik heb het dan over de cursus van Michiel Brand, omdat zijn cursus de beste is.

wat is een SEO cursus?

Een SEO cursus is een training om jou te leren hoe je content maakt dat gaat scoren in de zoekmachines. Zo leer je hoe SEO voor jou kan werken. Daarna kun je harde resultaten boeken. 🚀

Waarom Michiel Brand de beste SEO Cursus aanbiedt

Het slimste is om een cursus te volgen van een specialist. Deze persoon weet als geen ander hoe je succesvol wordt door een bepaalde skill toe te passen.

Zo wou ik graag leren voetballen van Johan Cruijff toen ik jong was. Ik was dan zeker een betere voetballer geworden.

Helaas blijft dit een illusie. Maar dat geldt niet voor jou. Jij hebt immers de ambities om meer uit je website te halen, en er is iemand die je dat haarfijn wil uitleggen in een cursus. Ik wil niet zeggen dat Michiel Brand van hetzelfde kaliber is als Cruijff, hij is daarentegen wel een van de weinigen die echt goed kan aantonen hoe je SEO optimaal inzet om iedere maand duizenden bezoekers te krijgen. Hierdoor groeit je bedrijf continu zonder dat je een budget hoeft vrij te maken om te adverteren.

Ik kan natuurlijk van alles zeggen, de feiten spreken voor zich. En de feiten spreken in het voordeel van Michiel Brand.

Dit kan ik aantonen met de onderstaande video van Bart van der Meer van Klikproces, een van de grootste kenners op SEO-gebied.

Bart van der Meer hielp andere bedrijven om betere resultaten te halen uit SEO met zijn bedrijf Klikproces, dat nu is overgenomen door Leads.io.

Met andere woorden: als Bart van der Meer aan je vraagt om SEO tips te geven, dan kun je andere mensen echt iets leren.

Gratis content

Je hoeft natuurlijk niet de beste SEO cursus te volgen, omdat Michiel Brand talloze tips deelt in blogs en in een podcast. Deze tips kun je meteen toepassen waardoor je vandaag al je website verder optimaliseert.

Klik hier om de blogs te lezen of om te luisteren naar een podcastaflevering.

Waarom ik vind dat dit de beste SEO cursus is

SEO is niet moeilijk. Beginners en gevorderden kunnen het zich alleen erg moeilijk maken. Terwijl dit helemaal niet hoeft, haha.

Je moet alleen de basis van SEO kennen om vervolgens een strategie uit te rollen waarmee je succesvol wordt.

En juist dat laatste ga je leren in de cursus van Michiel Brand. Dat is niet het enige: je leert alles wat je moet weten over SEO om een website als een malle te laten ranken. Bam.

De cursus heeft een ideale prijs

De prijs bepaald of je een cursus wel of niet bestelt. Ik denk dat je 97,00 een betaalbare prijs vindt. Er zijn natuurlijk ook andere goede SEO cursussen. Deze zijn echter twee keer zo duur als deze cursus. Dus je hebt ook nog eens de goedkoopste prijs te pakken.

Maar het belangrijkste punt is in mijn ogen dat deze cursus slechts 5,5 uur duurt. Je gaat dus snel aan de slag om je website naar een hoger level te tillen.

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen

Inleiding

Hierin leer je wat de kracht is van SEO, wat het verschil is tussen SEO en SEA en hoe je beide tools inzet om maximaal resultaat te behalen, hoe Google werkt en wat de drie pijlers van SEO zijn.

Na deze module kun je:

In grote lijnen vertellen wat SEO inhoudt en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar ik spreek vaak ondernemers die een website hebben zonder enig benul van zoekmachineoptimalisatie. Deze kennis steek je al in je pocket om al een voorsprong te hebben op je concurrentie. 😉

Zoekwoordenonderzoek

Dit is de belangrijkste stap die je zet rondom SEO, want door goed zoekwoordenonderzoek te doen, ga je sneller scoren in Google en door sneller te scoren, krijg je meer bezoekers, verdien je sneller geld en zie je dat het werkt: een succesvolle online business bouwen door gratis verkeer te genereren.

Michiel verteld wat je moet doen tijdens een zoekwoordenonderzoek, en dat is niet moeilijk. Iedereen kan het als je bereid bent om te zoeken naar de juiste zoekwoorden. Hiervoor maak je gebruik van tools die je in een paar seconden vertellen welke zoekwoorden het beste passen bij je business.

Na deze module:

Kun je zoekwoorden uitkiezen waarmee jij je doelgroep gaat aanspreken. Stel je bent een meubelboer uit Zwolle, dan weet je dat het zoekwoord meubels kopen in Zwolle een aantrekkelijk zoekwoord voor je is.

Content schrijven

Content is king. Deze uitspraak heb je vast al vaak gehoord. Toch blijft het een relevante quote, omdat websites met veel content beter ranken.

Je zult dus aan de bak moeten om content te gaan creëren. Dit doe je op basis van je zoekwoordenonderzoek. Het zoekwoord wat je hebt gekozen, verwerk je op een aantal plekken in je tekst zodat Google weet waar je tekst over gaat om de blog vervolgens mee te nemen in de rankings.

Het is belangrijk om te weten dat je je teksten schrijft voor mensen en niet voor robots. Met andere woorden: schrijf het zoekwoord alleen op als het uitkomt in een zin.

Je krijgt een betere SEO score door consistent nieuwe content te plaatsen.

Na deze module:

Ben je in staat om een SEO tekst te schrijven die gaat scoren in Google. Ook als je van nature geen schrijver bent. Als je schrijven echt niet leuk vindt, kun je het nog altijd uitbesteden. Maar je weet wel waar een goede tekst aan moet voldoen om een ingehuurde tekstschrijver te controleren. 😉

SEO-Proof

Nogmaals: SEO is geen rocket science, je website goed structureren hoort er wel bij. Dit doe je door je website zo in te richten dat Google het leuk vindt, je website sneller maken en je aanmelden bij Google Search Console.

Deze punten vink je af in een paar minuten, maar ze leveren je nog jarenlang profijt op.

Na deze module kun je:

Je website bloedje snel maken, je website effectief inrichten en checken hoe je website presteert.

Linkbuilding

Voordat ik vertel wat linkbuilding inhoudt, vertel ik je eerst wat de opzet was van de oprichters van Google. Ze wilden namelijk een zoekmachine maken waar het aantal links naar een website de autoriteit zou aangeven van een website. Dit werd een van de bekendste factoren voor een goede ranking. Dit noemen we backlinks. Met een backlink naar jouw website zul je sneller ranken. Je moet dus backlinks verzamelen.

Hiervoor leer je verschillende strategieën, die je groei zullen stimuleren.

Na deze module kun je:

Backlinks verzamelen. Zo heb je een sterke troef in handen om van jouw SEO-inspanningen een succes te maken.

Leer in deze video waarom backlinks belangrijk zijn.

Resultaten meten

Je wilt natuurlijk weten wat je blogs opleveren. Dit kun je meten in Google Analytics, de tool waar je alle gegevens op een scherm hebt.

Hiermee neem je de groei van je website waar en kun je aanpassingen doorvoeren, zoals interne links plaatsen.

Na deze module kun je:

De beste tool gebruiken om erachter te komen wat je bezoekers doen op je website. Zo ben je in staat om beslissingen te nemen waardoor je mensen nog beter helpt.

Lokale SEO

Waarschijnlijk ben je als ondernemer lokaal actief. Bijvoorbeeld het aanbieden van schildersdiensten in de regio Assen.

Dan wil je naast gevonden worden op schildersdiensten Assen ook dat je gegevens naar voren komen zodat mensen contact met je kunnen opnemen. Dit doe je door een Google bedrijfsprofiel aan te maken. Hierop kunnen mensen relevante informatie vinden, zoals een adres, telefoonnummer en website.

Check hieronder hoe je een Google bedrijfsprofiel aanmaakt

Na deze module kun je:

Een Google bedrijfsprofiel maken waardoor klanten je makkelijk kunnen bereiken. Klikt logisch, maar het is erg waardevol.

Maak van Google een blijvende vriend

Om blijvend te scoren in Google moet je je aan een paar regels houden. Een zoekwoord niet te vaak in een blog zetten is er daar een van.

Als je deze regels naleeft, zal je geen last hebben van toekomstige updates die het toepassen van bepaalde trucjes doorhebben, met een lagere ranking als gevolg.

Na deze module kun je:

De regels van Google hanteren waardoor je geen last krijgt van updates waarmee Google het algoritme slimmer maakt.

Maak van je bezoekers klanten

Je hebt aan een website niet zoveel als er geen klanten uit voortkomen. Je zult dus je website zo moeten inrichten dat mensen de juiste dingen doen zodat ze klant van je woorden. Hiervoor maak je landingspagina’s waardoor bezoekers op de juiste knopen drukken om een product te kopen of hun gegevens achterlaten in een invulveld om in contact met je te komen.

Na deze module kun je:

Van bezoekers klanten maken door pagina’s te publiceren waarop klanten worden genavigeerd naar de plekken op de website waar ze een product bestellen of hun gegevens achterlaten.

Nog meer redenen om je aan te melden

Ik wil dat je de meest praktische informatie krijgt en deze onthoudt. Beide gebeuren bij deze cursus. Je maakt namelijk na elke module een toets waarmee je je kennis test. Het maakt niet uit als je het antwoord op veel vragen niet weet. Je kunt dan gewoon de module en test overdoen.

via GIPHY

Michiel heeft de cursus geplaatst op Soofos, een online platform waarop alleen cursussen van hoge kwaliteit op komen. Leer hier meer over Soofos.

Andere reden dat ik dit de beste SEO cursus vindt:

  • Het is een korte cursus die je in minder dan 6 uur afrondt
  • Je krijgt een certificaat na afloop van de cursus
  • Je leert alles wat nodig is over SEO
  • Jouw website zal uitgroeien tot een autoriteit als je de stappen volgt
  • Meer dan 600 mensen bestelden deze cursus en gingen je voor

En daar wil ik het ook over hebben.

Reviews

Deze cursus heeft 5 sterren aan reviews. Dit is echt hoog. Hieruit blijkt dat de lessen je echt verder brengen.

Dit zeggen ook andere cursisten:

recensies over de cursus van Michiel Brand

Conclusie: boost de SEO van je website

Je weet nu alles over deze SEO cursus. Ik hoop dat je ermee begint, want het is echt de beste manier om het maximale te halen uit je SEO strategie.

Daarbij kun je meteen beginnen als je de cursus hebt aangeschaft. Daarmee ben je meteen al een beetje een SEO expert. 🙂

Veel leerplezier alvast!

Lees verder:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *