Hoe word je goed in SEO?

de banner voor de blog hoe word je goed in seo

Inhoudsopgave

Je word goed in SEO door het heel veel te doen. Het is een skill die je kunt leren, als je bereid bent om het proces te doorlopen. Zo start je met het proces.

Begin

Door te beginnen zul je succes worden in SEO. Begin daarom een website, kies de zoekwoorden uit waarop je wilt gaan ranken en start met bloggen. Zo leer je wat er moet gebeuren om je blogs terug te zien in de zoekmachines en SEO voor jou te laten werken. Mensen die goed in dit spelletje weten namelijk dat je werk continu voor jou werkt.

Leer van YouTube

Het geweldige aan deze tijd is dat we makkelijk een skill kunnen leren door een YouTube video te bekijken. De SEO experts maken tegenwoordig video’s over hoe je kunt beginnen, waarop je moet letten en wat de opkomende trends zijn.

Je kunt letterlijk beter worden in SEO, (en daarmee bedoel ik echt vooruitgang) als je een video bekijkt van 5 minuten. Je hebt ook wat te kiezen.

Bekijk de video’s van:

Bekijk voor een week hun video’s en je weet hoe je dondersgoed kunt worden in SEO.

Maak fouten

Ergens in je journey op weg naar de heilige SEO graal ga je fouten maken. Dit hoort erbij. Het is juist goed om fouten te maken. Daar leer je van.

Wees dus niet bang om een plan op te zetten, en vervolgens te moeten zien dat het niet is gelukt.

Dit overkomt iedereen die bezig is met SEO. Stel dat je bang bent om fouten te maken, dan start je nooit, want elke keer ligt er een potentiële bananenschil om de hoek. Kortom, maak fouten en baal niet als je er een maakt. Kijk naar welke lessen je eruit kunt halen.

Vergeet shortcuts

Op dit moment is AI helemaal hip. Bloggers besteden massaal hun werk uit aan tools als ChatGPT.

Doe dit alsjeblieft niet na, want SEO draait niet om blogs laten maken door AI. SEO draait om het helpen van je bezoeker door FANTASTISCHE content te maken en altijd kwaliteit te leveren.

Iets wat AI maakt heeft geen ziel. Het is standaard werk. Niemand wil dat lezen. Doe het zelf. Maak dondersgoed werk en wees er trots op. Je doelgroep gaat dit van je waarderen.

Je bent geen SEO expert als je alles uitbesteedt aan tool als ChatGPT

Consistentie

SEO en consistentie werken heel goed samen. Want als je steeds een nieuwe blog plaatst en daardoor ook beter wordt in SEO groei je op meerdere vlakken.

Want de blogs die je hebt geschreven, mits ze goed zijn, gaan scoren in de zoekmachines. Ondertussen ben je bezig met het verder leren van SEO.
Als je dit ritme blijft vasthouden, lukt het je op termijn om heel goed te worden in SEO en prachtige resultaten te hebben.

Hiervoor moet je consistent zijn. Dat betekent elke dag iets voor SEO doen. Ook al is het maar een naam aanpassen op je homepagina.

Volg een cursus

Ondanks de goede video’s op YouTube die goed zijn, kun je beter een cursus volgen. In een cursus leer je immers hoe het stap voor stap moet en kun je na de laatste les een SEO strategie ontwikkelen die voor jou gaat werken.

Dit is een investering, denk aan een paar honderd euro, maar daar krijg je veel voor terug. Lees in deze blog wat de beste SEO cursussen zijn.

Een voordeel: de cursussen worden gegeven in het Nederlands. Is dat beter ten opzichte van de Engelse video’s op YouTube? In ieder geval is er meer diepgang.

Heb veel geduld

Ergens goed in worden kost tijd. Het gebeurt niet zomaar. Trek er dus tijd voor uit om goed te worden in SEO.

Zo raak je niet boos of teleurgesteld. Weet dat als je de tijd ervoor neemt je prachtige dingen kunt bereiken, zoals kunnen bestaan van een website met een passief inkomen, duizenden klanten krijgen gratis en je naamsbekendheid vergroten.

Kortom: denk lange termijn. Op de korte termijn vindt er namelijk nog niet zoveel plaats. Geen zorgen, want daar zorgt de tijd voor.

In de onderstaande video zie je het tijdspad hoelang het duurt voordat SEO iets terug doet voor je inspanningen.

Geef niet op

Je wilt niet weten hoeveel mensen SEO opgeven omdat het even niet loopt zoals ze gewenst hadden. Logisch dat het anders loopt. Er zijn maar een paar websites echt succesvol. De mensen achter deze projecten gaven niet zomaar op toen bijvoorbeeld hun rankings zwaar kelderde. In plaats daarvan werkte ze harder en behaalden ze op de lange termijn prachtige resultaten.

Het punt is dat niet iedereen om kan gaan met tegenslagen. Die ga je krijgen, helaas. Wil daarom alleen een master worden in SEO als je bereid bent om tegenslagen om te zetten in kansen. Leer hier hoe je dat moet doen.

Stel doelen

Je gaat een wens sneller bereiken als je ervoor doelen stelt. Bijvoorbeeld een blog op de eerste pagina van Google laten ranken of je eerste duizend bezoekers verwelkomen.

stel doelen die je inspireren en haalbaar zijn. Zo vergroot je je vertrouwen om steeds door te gaan en heb je de zekerheid dat je gaat slagen.

Want als je bijvoorbeeld een product kunt verkopen dankzij SEO, kunnen het er ook duizend zijn.

Lever waarde

Je wordt het snelste goed in SEO door veel waarde te leveren. Google is immers op zoek naar informatiebronnen die de beste antwoorden geven op een vraag.

Deze antwoorden moeten waardevol zijn. Dus als je meteen vanaf de start je focust op maximale waarde geven. Dat betekent:

 • Diepgaande blogs schrijven
 • Verwijzen naar andere bronnen
 • Fotos en videos verwerken
 • goede producten aanbeelden

Ga je vanzelf scoren in Google. Onderweg zul je dingen moeten aanpassen omdat je ziet dat dat beter is.

Maar als je deze lijn hebt ingezet wordt het succes en jouw doel onvermijdelijk.

Het stappenplan nog eens in het kort:

 • begin, vandaag het liefst
 • Leer van YouTube videos
 • Maak fouten
 • Wees consistent
 • Vergeet de shortcuts
 • Volg een cursus
 • Heb veel geduld
 • Geef niet op
 • Stel doelen
 • Lever waarde

Leer meer om je website te laten groeien

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *