SEO verbeteren: 5 strategieën die elke dag kunt doen

de banner voor de blog hoe seo verbeteren?

Inhoudsopgave

Door continu de SEO van je website te verbeteren, pakt je website steeds hogere plekken in de zoekmachines. Je kunt iedere dag aan deze 5 strategieën werken om het meeste te halen uit het verbeterproces.

Nieuwe content schrijven

Content is de grootste indicator van SEO. Zonder content wordt het lastig om de vruchten te plukken van SEO. Dus wat is het devies? Content. Door veel regelmatige goede content op je website te publiceren, stijgt je autoriteit en ziet Google dat je kennis hebt over een bepaald onderwerp. Hierdoor zal Google je blogs vaker vertonen op de hoogste pagina’s waardoor je meer ziet resultaat van je SEO strategie.

Hier zit wel een grote maar aan: je content moet van een heel hoog niveau zijn. SEO gaat over de beste content bieden aan de lezer. Als je niet de beste content hebt, heeft iemand anders het wel.

Geplaatste content updaten

Wanneer je aan de slag gaat met je website heb je al best wat geschreven. Deze artikelen kunnen altijd beter. Denk aan een verdieping, meer antwoorden op gerelateerde vragen en een afbeelding erbij plaatsen om een onderwerp beter te duiden.

Deze werkzaamheden dragen voor een groot deel ook bij aan regels rondom SEO. Google wilt namelijk zien dat je oude artikelen bijwerkt. Het toont Immers aan dat je hard bezig bent om de beste ervaring te geven aan de bezoekers. Leer hier hoe je een blog goed update.

Google Search Console

Als je je website aanmeldt bij Google Search Console krijg je inzichten in hoe je artikelen het doen in de rankings. Deze informatie is waardevol, omdat je ziet welke artikelen wel en niet worden geïndexeerd. Er wordt ook altijd een reden gegeven waarom een bepaald artikel niet is opgenomen door Google. Hier kun je meteen aanwerken, en aangeven dat het is veranderd. Binnen de kortste keren zie je vervolgens of de blog nu wel is opgenomen. Aanmelden bij Google Search Console is helemaal gratis. Het is ook vrij gemakkelijk om te doen. Zie in de onderstaande video hoe het moet.

Je website sneller maken

Je website wordt door het gebruiken van plugins en thema’s zwaarder. (de websitecode in ieder geval)

Het is niet zo dat je website daardoor altijd trager zal zijn. Je kunt immers door een tool gebruiken zien welke plugins bijvoorbeeld zorgen dat je website trager wordt. Daarvoor kun je een vervanger zoeken die lichter is. Zo verbeter je ook de SEO. De S staat dus ook voor een beetje speed.

Interne links plaatsen

Door interne links te plaatsen, begrijpt de zoekmachine beter hoe je website in elkaar zit. Een logisch vervolg is over het algemeen een betere SEO, aangezien een bezoeker eenvoudig op een andere pagina klikt die ook relevant is.

Relevantie is ook het sleutelwoord als het gaat om interne links plaatsen. Optimaliseer hier niet over door te strooien met interne links. Plaats alleen een interne link als deze relevant is voor de bezoeker. Bijvoorbeeld als je linkt op de pagina over de nieuwste telefoons naar wat een telefoon kost.

Voer deze strategieën met toewijding uit en je merkt dat je website meer bezoekers aantrekt.

Vergroot je kennis over een website

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *