10 tips Om Een Onmeunige Mooi Website Te Bouwen

de banner voor de blog over tips voor een website bouwen

Inhoudsopgave

Tips om een website te maken? Wij hebben er tien die jou helpen om vandaag al een betere website te maken.

Weet voor wie je de website maakt

Zomaar even een website maken is niet zo slim. Je moet weten voor wie je het doet. Wat is je doelgroep?

Deze vraag hoor je vaker als ondernemer, en daar zit een grote kern van waarheid bij. Als je je richt op een doelgroep word je namelijk sneller gevonden, omdat je alleen over bakfietsen bijvoorbeeld schrijft.

Kortom: al voor dat jouw website in de lucht is, kun je al een hele goede start maken, of een start die wat moeizamer gaat.

Het is niet zo dat je met de keuze voor een niche jezelf beperkingen oplegt. In tegendeel: je kunt de diepte ingaan in plaats van weer een onderwerp algemeen te bespreken.

En als je heel goed weet wat je doelgroep is, kun je makkelijker eigen producten gaan promoten. Deze keuze kent eigenlijk alleen maar voordelen.

Hoe moet ik een doelgroep kiezen?

Kies voor een onderwerp zoals honden – en noteer alles wat je over honden kunt bedenken: riemen, brokken, manden, etc.

Vervolgens ga je aan de slag met het maken van content – de rest is geschiedenis. Je wordt namelijk expert in deze markt – waardoor je rankings stijgen, je meer sales hebt en tot de verbeelding spreekt. Niche is the way.

Content first

Ook in tijden van AI is content nog altijd belangrijk. Je wilt namelijk dat er veel bezoekers op je website komen, en klant worden.

Door content te plaatsen op je website (blogs) krijgt je website een sterkere positie in de zoekmachines waardoor je bezoekersaantallen stijgen.

Hiervoor hoef je alleen te bloggen. Iedereen kan bloggen. Zeker in deze tijd waar AI zo klaar staat om je te helpen.

Bekijk hier hoe AI jou kan helpen om content te maken.

En als je toch gaat bloggen..

Doe dan goed zoekwoordenonderzoek om de beste zoekwoorden te vinden. Als daar ook nog eens de beste content aan toegevoegd wordt, is er geen twijfel dat je website beter gaat ranken.

Schrijven voor het internet is wat anders dan schrijven voor jezelf. Je moet blogs schrijven dat perfect aansluit op de wensen van jouw doelgroep.

Overzichtelijk

Het design is eigenlijk ondergeschikt. Tuurlijk is het mooi als je website er mooi uitziet, maar een vereiste is het niet.

Wat wel een vereiste is, is dat je website overzichtelijk is. Mensen moeten snel nadat ze op je website zijn gekomen weten wat ze kunnen.

Verwijs dus gemakkelijk naar de belangrijkste pagina’s, producten en diensten. Een overzichtelijke website is de beste beslissing die je kunt maken.

Hoe maak ik een overzichtelijke website?

Zorg ervoor dat alles duidelijk is; een bezoeker moet niet met veel twijfels op je website zijn, maar meteen weten welke vervolgstappen hij kan zetten.

Plaats interne links

Als er een ding is dat je makkelijk zelf kunt doen voor een betere positie in Google is het plaatsen van interne links.

Interne links zijn verbindingen tussen pagina’s op je website. Hoe meer verbindingen je legt, hoe meer er een overzicht ontstaat.

Plan iedere week een paar uur in voor om interne links te plaatsen en je website maakt al sprongen vooruit.

Houd in een bestandje bij welke pagina’s een blogs onder dezelfde categorie vallen. Daardoor kun je nog gemakkelijker straks interne links plaatsen.

Hoe kan ik interne links plaatsen?

Dit doe je gemakkelijk door op een woord of zin te klikken in WordPress, als je dan de link invult, krijg je de mogelijkheid om een interne link in te vullen.

Lever waarde

Alles wat je doet moet ontzettend waardevol zijn. Een bezoeker gebruikt namelijk niet zomaar het internet en komt niet zomaar op je website.

Deze bezoeker wil een antwoord hebben.

Je kunt het antwoord zo geven. Bijvoorbeeld het product aanbieden wat de bezoeker zoekt. Het is echter beter om maximale waarde te bieden.

Dit betekent dat je de bezoeker meeneemt in de vragen die er spelen, zoals:

  • Wat is het beste product dat er is?
  • Welke ervaringen zijn er?
  • Wat zijn de prijzen?

Een bezoeker wilt eerst goed geïnformeerd worden voordat hij een aankoop doet. Dit geldt ook voor jou. Lever dus een schatkist aan waarde – en je merkt meer sales op.

Hoe kan ik het beste waarde leveren?

Hiervoor kun je de concurrentie goed gebruiken: kijk naar de blogs die hun plaatsen en vraag jezelf af wat je kunt verbeteren aan de content. Blijf vervolgens niet stil staan, maar ga aan het werk om daadwerkelijk betere content te maken. Zo win je in Google.

Snelheid

Je website moet heel snel zijn. Zorg er daarom voor dat je website altijd snel is. Daarvoor kun je verschillende strategieën toepassen. Bij snelheid hoort ook goede hosting.

Hoe maak ik mijn website sneller?

Bekijk daarvoor deze video.

Goede hosting

Hosting is echt een dikke eis als je een website gaat bouwen. Alles begint ook bij hosting. Met hosting bepaal je wat je kunt doen met een website, wat voor hulp je krijgt en hoe snel je website is. Het is dus een snelle win als je een hosting kiest waarmee je website ook nog eens snel is. Dit zijn helaas niet de goedkopere hostingbedrijven..

Hoe kies ik goede hosting?

Kijk als je hostingpartijen met elkaar vergelijkt naar welke de duurste is. Zo bepaal je welke het beste voor jou werkt.

Blijf leren

Het maken van een website is bovenal een groot leerproces. Het is ook een proces dat nooit, maar dan ook nooit stopt.

Blijf daarom nieuwsgierig – werk hard en zorg ervoor dat je iedere dag weer wat nieuws leert over het maken van een website. Dat is de formule voor succes.

Hoe kan ik blijven leren?

Twee manieren:

Volg een cursus. In deze cursus leer je alles over het maken van een website en wat je moet kunnen om er een succes van te maken.

Of

Test alles wat je doet, bouw een pagina en laat deze een tijd staan. Wat gebeurt er vervolgens?
Komen er meer kliks, blijven bezoekers langer op je pagina of gaan ze juist sneller weg?

Al deze informatie kun je gebruiken om meer te leren en je website beter te maken.

SEO

Ook voor jou: je ontkomt niet aan SEO. Dit betekent niet dat je allemaal trucjes moet gaan toepassen om meer winst te boeken.

Het betekent dat je je website moet gaan optimaliseren zodat je een sterkere positie krijgt in de zoekmachines.

Dat is wat SEO is: het beter maken van je website zodat klanten vinden waarnaar ze zoeken.

Hoe kan ik SEO leren?

Kijk heel veel YouTube video’s. Dit zijn voor je de beste leermeesters.

Volharding

Het online landschap is vol, er zijn veel websites. Je komt er niet makkelijk mee tussen. De race is nog niet gelopen. Als je immers blijft doorzetten, kun je ook hele mooie resultaten behalen.

Daarvoor heb je wel volharding nodig.

Geef nooit op. Dat zou erg zonde zijn.

Hoe krijg ik de motivatie om te volharden?

Lees eens dit verhaal. Daar krijg je toch motivatie van? 🙂

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *