Klanten binnenhalen met SEO: klanten aan de lopende band

de banner voor de blog klanten binnenhalen met SEO

Inhoudsopgave

Zonder klanten geen omzet, winsten en groei. Je hebt ze dus nodig om een bedrijf te hebben. Je hebt een tactiek nodig om klanten binnen te halen. Wist je dat dit ook SEO kan zijn? Dit is bovendien een van de beste manieren voor jou om je product of dienst te verkopen.

Waarom je voor SEO zou moeten kiezen om klanten binnen te halen

Anders dan bij advertenties hoef je voor SEO niets te betalen. Je maakt immers content gericht op een keyword dat verschijnt in de zoekmachines en je krijgt bezoekers. Deze bezoekers komen niet zomaar op je website. Ze zoeken een antwoord, of willen een product kopen. Als jij goede informatie voor ze hebt, willen ze van je kopen. Daarom is SEO aantrekkelijk om meer klanten te krijgen.

SEO is toch veel te moeilijk?

Dat denken mensen inderdaad vaak. Dit is echter niet waar. Je moet SEO wel begrijpen, maar het is niet moeilijk. Als je weet wat je moet doen, kun je blijven bouwen en nog meer klanten verwelkomen door je website te optimaliseren. Volg dit stappenplan om jouw eerste klant via SEO binnen te halen.

Stap 1: wees toegewijd

Je moet toegewijd zijn om van SEO een succes te maken. Je kunt namelijk niet hoog in Google ranken door even blogs te schrijven. Je moet continu goede content leveren zodat Google een reden heeft om jouw pagina’s te indexeren. Dit is een stukje mindset dat je nodig hebt. SEO is alleen voor de ondernemers die het graag willen. Ondernemers die het nier graag willen, haken onderweg af, en laten daardoor een grote kans op succes liggen. En dat is zo zonde, want SEO kan zoveel moois brengen. Zoals elke dag duizenden gratis bezoekers op je website. 😏

Stap 2: leer SEO

Om SEO voor je te laten werken moet je het eerst leren. Dit kun je doen door video’s te bekijken, een cursus te volgen of een andere weg te bewandelen. Het is geen lang leerproces, maar het kost even tijd.

Je hoeft alleen de basis te weten om al je eerste blogs te schrijven en dus mogelijk je eerste klanten via SEO binnen te halen.

Het leuke is dat je nooit bent uitgeleerd voor SEO. Eerst leer je de basis en daarna bouw je je kennis steeds verder uit.

Het is belangrijk om eerst de basis te leren voordat je iets anders doet. Hiermee voorkom je onnodige fouten. En doordat je het goede doet, heb je meer motivatie om er een succes van te maken.

Stap 3: denk lange termijn

Een van de lastige kanten van SEO is dat het geen snelle methode is om klanten te krijgen. Je blogs zullen immers niet al morgen verschijnen in Google. Daar gaat een tijd overheen. Houd rekening met een paar maanden als je het goed doet.

Dit kan frustrerend zijn, aangezien je NU resultaten wilt hebben. Ik kan dan alleen zeggen, heb geduld. Als je namelijk geduld hebt, zullen de resultaten komen. Mensen met ongeduld moet alleen maar langer wachten op resultaat. Denk lange termijn. Dit betekent dat je niet kijkt wat vandaag, morgen of volgende week kunt doen, maar over een paar maanden tot een jaar.

Als je denkt aan een jaar heb je tientallen blogs, rankings in Google en je eerste klanten binnen. Dit gebeurt echter niet in de eerste maand. Daar geven mensen te snel op. Als ze waren doorgegaan, hadden wel hun eerste succes te pakken.

Lange termijn denken is in het eerste jaar het fundament bouwen zodat je in jaar 2 en 3 meer resultaten kunt boeken.

Bekijk in de onderstaande video hoe je lange termijn kunt denken

Stap 4: weet voor welke keywords je wilt gaan ranken

Schrijf nooit zomaar blogs. Schrijf blogs met een keyword in je achterhoofd. Google is continu op zoek naar content voor de keywords die mensen gebruiken. Vindt hierom de keywords die je doelgroep gebruikt. Zo doe je dat.

Richt je op meerdere keywords om als een autoriteit te worden gezien en nog sneller te ranken.

Tip: ga voor informatie en commerciële zoekwoorden

Een zoeker wil meer informatie opdoen (denk aan weten hoelang een grasmaaier meegaat) of een product bestellen (denk aan een cursus kopen)

Als je je alleen maar richt op commerciële zoekwoorden ben je te erg een verkoper. Want het is jouw doel om mensen zo goed mogelijk te helpen. En als je alleen maar informatie zoekwoorden gebruikt, loop je de kans om je SEO werk om te zetten in klanten.

Pak de beide kanten van de medaille en schrijf blogs voor beide zoekwoorden.

Stap 5; bouw een website

Waarschijnlijk heb je al een website, maar is deze nog niet zo goed. Maak daarom je website beter om het SEO proces te versnellen, aangezien een goede website je SEO plan stimuleert om te groeien. Je kunt het beste een website bouwen met Elementor Pro. Deze sitebuilder is makkelijk te begrijpen en je kunt er meteen een goede website meebouwen.

Hoe maak ik een goede website?

Een goede website hoeft niet te beschikken over het mooiste design. Een goede website moet alleen overzichtelijk zijn. Dus: een homepagina, over ons pagina en blokpagina waar je bezoekers makkelijk de weg weten te vinden.

Als je dit kunt doen (en dit kun je zeker), kun je voor de rest focussen op bloggen en je belangrijkste doel, namelijk: klanten krijgen.

Stap 6: bloggen

Nu is het tijd om te bouwen door te bloggen. Schrijf de blogs die je doelgroep wilt lezen. Hiervoor google je eerst het keyword waarop je wilt ranken en kijk je wat voor blogs ranken. Je weet dus dat je ook zo’n soort blog moet schrijven, maar dan beter.

Als je deze blogs leest, zie je verbeterpunten. Dit zijn voor jou de kansen om betere blogs te schrijven.

Het gaat hierbij ook om meerdere blogs schrijven in korte tijd, dus hang niet te veel waarde aan perfectionisme.

Als je de verbeterpunten hebt gevonden, en deze hebt gebruikt voor jouw blogs, het keyword een paar keer hebt laten terugkomen in je blog, is het goed.

Je kunt een blog een blog nog altijd aanpassen en verbeteren.

Stap 7: maak van bloggen een gewoonte

SEO werkt nog beter als je doorgaat met bloggen. Blijf daardoor bloggen. Het liefst een keer per week. Als je dit ritme weet vast te houden, maak je je website steeds sterker en kun je verwachten dat het aantal klanten steeds groeit.

Op het begin zal het lastig zijn om continu te bloggen, maar als je doorgaat, ontwikkel je een gewoonte waardoor het bloggen een automatisme wordt.

Doe het zelf

Het beste om veel klanten te halen uit SEO is door zelf te leren hoe het moet. Ik vind het dus geen goed idee om alles uit te besteden aan een chatbot of een tekstschrijver. Dit is ook helemaal niet nodig, een paar uur per week is namelijk voldoende om er een succes van te maken.

Als je 100% bent toegewijd, steeds een nieuwe blog plaatst en geen faalangst hebt. Zul je je doelen gaan halen. Ja, je zult fouten maken. Dat is niet erg. Je weet dan immers hoe het niet moet. Zo ben je weer een stapje dichterbij het succes.

Stap 8: houd je statistieken in de gaten

Meld je aan bij Google Search om te kijken wat voor resultaten je website boekt. De resultaten zullen soms tegenvallen. Maar Google geeft altijd een reden waarom bijvoorbeeld je blog nog niet de gewenste Ranking heeft. Als je hieraan blijft werken, doen ook de mindere blogs het goed.

Stap 9: zorg dat mensen je producten kunnen kopen

Dit is het doel van de tijd die je SEO investeert. Maar als je geen pagina hebt waarop iemand je product kan kopen, wordt het lastig om dit doel te halen.

Dus maak een pagina waarmee een bezoeker je product kan kopen, dit doe je gemakkelijk met de plugin e-commerce.

Houd het simpel en verwijs in je blogs met een CTA naar de pagina’s. De rest gebeurt vanzelf. Je ontvangt immers een mailtje als iemand een product heeft gekocht.

Stap 10: stel doelen en droom groot

Je kunt zoveel bereiken met SEO. Er zijn namelijk mensen die ermee miljoenen verdienen per jaar. Dit zegt genoeg.

Maar om echt iets te bereiken met SEO moet je grote doelen stellen. Doelen waarvan je een beetje bang wordt en gemotiveerd raakt.

Weet dat het kan, als je maar het werk wilt doen. Als je deze mindset hebt, kun je alles bereiken wat je wilt en is niets onmogelijk.

Dus droom groot. SEO is voor jou de kans om je online business keihard te laten groeien. Het is een asset, want je verdient steeds meer zonder dat je daarvoor meer hoeft te werken.

Lees het boek de online marketing tornado. Dit boek gaat namelijk over een online business opzetten door SEO te gebruiken. De perfecte leerstof voor jou, want auteurs laten stap voor stap zien hoe jij kunt groeien. Lees hier mijn review over de online marketing tornado.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *