Hoe ziet een goede SEO tekst eruit?

hoe ziet een goede seo tekst eruit

Inhoudsopgave

Een goede SEO tekst ziet er zo uit:

  • Heeft een hoofdafbeelding met een tag, zo vinden mensen je blog ook via de afbeeldingenpagina van Google. (deze tag moet wel relevant zijn)
  • Is goed geschreven, leest lekker weg en bevat weinig taalfouten
  • Is verdiepend. Hiermee heb ik het niet over het aantal woorden

Maar het belangrijkste ingrediënt voor een goede SEO tekst is dat het waardevol is. Het moet de bezoeker helpen om een antwoord te vinden op zijn of haar vraag. Houd dus waarde en deze zaken in je achterhoofd:

Zoekintentie

De eerste regel als je ook maar iets doet in SEO-land. Het is immers jouw taak om te begrijpen wat jouw lezer wilt. Als je denkt het wel te weten zonder zelf onderzoek te doen, ga je gegarandeerd de mist in.

Het is beter om erachter te komen wat de zoekintentie is van je doelgroep. Dit doe je door het zoekwoord wat jouw hoofdonderwerp gaat worden te googelen en de content te observeren, dat rankt.

Zo weet je wat voor pagina of blog je ook moet schrijven. Wees geen copycat, maar dat bespreken we zo.

Door de zoekintentie in je achterhoofd te houden, maak je beste blog voor je doelgroep, die dan ook beter wordt gelezen en meer oplevert.

Scannend

Nee, aan een hele bulk tekst heeft je lezer helemaal niets. Hij rent er in een paar seconde van weg. Daarentegen kun je beter iets maken dat jouw lezer makkelijk kan scannen. Denk hierbij aan:

  • Korte zinnen
  • Tussenkopjes
  • Afbeeldingen
  • Videos
  • links
  • Knoppen

Zo doorloopt je lezer makkelijker je tekst – en zal ook sneller doen wat hij moet doen in jouw ogen.

Call to action

We hadden het al over dat je lezer iets moet doen op je website. Zonder actie is er weinig potentie om je business te laten groeien.

Plaats daarom in je tekst verschillende call to actions (CTA’S). Met een call to action verwijs je naar een andere pagina of een product van je.

Je bezoeker weet niet wat hij moet doen op je website. Jij wel. Help je bezoeker en verwijs hem door.

Interne en externe links

Je bezoekers heeft een vraag en wil daarbij geholpen worden. Hij wilt meer informatie hebben om een compleet antwoord te hebben. Jij hebt deze informatie staan op andere pagina’s, maar anderen ook. Verwijs daarnaar met externe links. Je bezoeker verlaat dan wel je website, maar jij hebt hem het beste geholpen. Daar gaat het om.

Graphics

Een pagina moet rijk aan afbeeldingen zijn. Anders wordt het maar een dooie boel. Kijk voor rechtenvrij afbeeldingen op Unsplash of maak ze zelf met canva.

Onderscheidend

Iedere tekst die je schrijft moet onderscheidend zijn. Er is al zoveel geschreven op het internet. Als jouw tekst de zoveelste in het dozijn is valt het niet op – en wordt het ook niet gelezen.

Zoek naar kansen om anders te zijn. Dat is de beste marketingstrategie. In de geest van wijlen Steve Jobs: be different.

Vergeet de bolletjes van Yoast, je beoogde zoekterm of het schrijven van zoveel woorden. Het gaat alleen om waardevol zijn. Albert Einstein zei het goed:

Try not to become a man of success, but rather a man of value

Het grappige is hoe waardevoller je bent, hoe succesvoller je zal zijn. Check de onderstaande video om te leren hoe je een waardevolle blog schrijft.

Wil je meer leren over SEO? Check dan de beste SEO-cursus

Samenvatting

Een goede SEO tekst rankt sneller en beter. Het schrijven van een goede SEO tekst is echter geen abctje. Laat je niet ontmoedigen en start met het schrijven van SEO blogs, want hoe meer je er schrijft, hoe beter ze worden.

Is het moeilijk om een goede SEO tekst te schrijven?

Ja, doordat schrijven een moeilijke skill is. Je moet goed kunnen schrijven om een goede SEO tekst te maken. Anders wordt de tekst door niemand gelezen en is hoog scoren in Google onbereikbaar. De les is: schrijf voor mensen met het keyword in je achterhoofd.

Hoelang duurt het om een goede SEO tekst te schrijven?

Een paar uur is voldoende.

Hoelang blijft een SEO tekst in Google staan?

Als het een goede tekst is, staat het gemakkelijk een paar jaar in Google.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *