Dit is waarom Elementor de beste websitebuilder is

Dit is waarom Elementor de beste websitebuilder is

Inhoudsopgave

In mijn ogen is er maar een tool dat de titel beste websitebuilder mag claimen en dat is Elementor, dat komt door deze 11 redenen die je inspireren om te beginnen.

1: iedereen kan met Elementor een website bouwen

Ik krijg vaak de vraag: met welke sitebuilder kan ik het beste beginnen? Ik zeg dan altijd Elementor, terwijl er ook andere goede alternatieven zijn.

Ik wist zelf immers helemaal niets van een website bouwen en ging aan de slag met Elementor, omdat deze pagebuilder me toegankelijk leek. We zijn nu een paar jaar later en ik heb een volwaardige website gebouwd, joepie. En als ik het kan, kan jij het ook. In deze blog geef ik ook tips om sneller Elementor onder de knie te krijgen, dus blijf lezen. 😊

via GIPHY

2: leren via YouTube video’s

Eigenlijk zijn de meeste YouTube video’s cursussen die ook nog eens gratis zijn. Hiermee is het dus helemaal niet zo moeilijk om een website te maken: je bekijkt een video waarin een expert iedere stap voordoet en vervolgens doe je de handelingen zelf na. En dan hebben je hersenen het opgeslagen.

Ik raad je aan om deze video van Ferdy Kopershoek te bekijken. Hij legt uit hoe je stapsgewijs een website maakt. Je kunt dus vandaag al een professionele website creëren die voor jou geldt in het laatje brengt.

 3: je hoeft geen duur bureau in te schakelen

Dit is toch wel het grote voordeel van Elementor: alles op eigen kracht kunnen doen. Hier gaat eerst een bepaalde tijd overheen, maar als je het snapt, kun je zelf alles regelen. En dat bespaart tijd en geld.

Even een vergelijking: een website laten maken kost gemiddeld 395 en een website maken met de gratis of betaalde tools van Elementor kost 59,00 dollar. (als je kiest voor Elementor Pro)

Met het geld wat je overhoudt, kun je boodschappen van kopen, of investeren in tools waarvoor je moet betalen.

4: je website blijft snel

Even een technisch verhaal: iedere code van een plugin voegt iets toe aan de code van je website. De code van je website wordt dan langer waardoor het langer duurt, bijvoorbeeld om een blogpost op te laden.

Dit kun je vergelijken met het optillen van een touw: hoe langer het touw is, hoe meer kracht het kost om het touw op te tillen.

Gelukkig voegt Elementor niet zoveel code toe aan je website, zo blijft alles lekker snel draaien.

Is je website momenteel te traag? Gebruik dan de website GTmetrix om erachter te komen wat er mis is.

5: genoeg hulpbronnen

Misschien vind je het fijn om hulp te krijgen bij het maken van een website.

Zo boek je sneller resultaten, zoals klanten binnenhalen, een portfolio opbouwen en bloggen, en kun je meekijken hoe een professional het doet.

Je hoeft hiervoor alleen in te typen: hulp bij Elementor om vandaag al contact op te nemen met een hulpbron die ervoor zorgt dat jouw business meer geld gaat opleveren.

Let op: vergroot continu je skills over Elementor, hiermee word je dan minder afhankelijk van anderen als het gaat over een website bouwen.

6: geen gedoe met programmeren

Veel mensen denken dat een website neerkomt op elke dag programmeren, een taak die alleen de ict’ers kunnen uitvoeren, maar dat is niet waar. Dit deel hebben de programmeurs van Elementor al gedaan voor jou, zodat je alleen met elementen hoeft te slepen om een website in elkaar te zetten. En natuurlijk kun je zelf ook de details doorvoeren in programmeertaal in Elementor, maar het hoeft niet. En daar ben ik nog elke dag erg blij mee, haha.

7: Elementor maakt zelf uitlegvideo’s

Dit is erg prettig, niemand weet immers beter hoe Elementor werkt dan de medewerkers van Elementor zelf. Dus bekijk alle video’s. Ja, ze allemaal. En pas de kennis die je hebt geleerd toe in de praktijk. Dit is namelijk de manier om alles te weten te komen. En dan wordt het eenvoudig om een succesvolle onlineondernemer te worden. Met andere woorden: je investeert je tijd nuttig doordat je aan het leren en doen bent. Moet je nagaan wat voor geweldige website daaruit voortkomt. 😊

8: een volledige online business bouwen

De beste websitebuilder zou de beste websitebuilder niet zijn als je er geen volledige business meekunt scheppen, zoals een webshop maken of een blog beginnen. Dit kost je dan in totaal 59,00 dollar. Want je kunt niet een volledige business opbouwen met de gratis tools van Elementor. De betaalde versie van Elementor Pro is het hulpmiddel waarmee miljoenen mensen een complete business mee opbouwen.

Je kunt bijvoorbeeld dit doen als je een webshop wilt optuigen. Ik kom later nog terug op Elementor Pro en welke kosten daaraan verbonden zitten, niet om je te overtuigen maar om je te inspireren.

Of je kunt immers je eigen acengy opstarten met Elementor. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

9: Google is helemaal blij met je website

De robots van Google worden steeds slimmer en daardoor wordt het moeilijker om met je website te ranken in zoekresultaten, terwijl dat het doel is.

Elementor is mijn optiek weer de beste websitebuilder omdat je steeds weer voldoet aan de richtlijnen van Google om te gaan scoren.

Enkele voorwaarden zijn:

  • Een overzichtelijke website hebben
  • Opties voor de bezoekers om door te klikken. Dit is de CTR in het vakjargon
  • Snelheid

En als je dit hebt, heb je al de halve race gewonnen om een mooie positie in Google te krijgen.

via GIPHY

10: gewoon met WordPress

Meestal als ik vertel over de werking van Elementor, zeggen mensen: maar ik wil met WordPress blijven werken. Ik moet dan altijd lachen, zowel de gratis als betaalde versie Elementor is een plugin die je downloadt in je WordPress website. Er verandert dus niks.

11: alles is mogelijk met Elementor Pro

Tot slot wil ik zeggen; ga aan de slag met Elementor Pro, omdat je dan makkelijk een website bouwt die jouw dromen kan waarmaken en bovendien kost een licentie maar 59,00 per jaar. En dat bedrag heb je snel weer terugverdiend.

Jochem

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *