Dit is waarom Elementor de beste websitebuilder is

de banner voor de blog waarom moet je elementor gebruiken

Inhoudsopgave

In mijn ogen is er maar een tool dat de titel beste websitebuilder mag claimen en dat is Elementor. Waarom? Door deze 12 redenen die je inspireren om te beginnen.

Laatste update: 29-11-23

1: iedereen kan met Elementor een website bouwen

Ik krijg vaak de vraag: met welke sitebuilder kan ik het beste beginnen? Ik zeg dan altijd Elementor, terwijl er ook andere goede alternatieven zijn.

Ik wist zelf immers helemaal niets van een website bouwen en ging aan de slag met Elementor, omdat deze sitebuilder me toegankelijk leek. We zijn nu een paar jaar later en ik heb een volwaardige website gebouwd, joepie. En als ik het kan, kan jij het ook. In deze blog geef ik ook tips om sneller Elementor onder de knie te krijgen, dus blijf lezen. 😊

Het is een kwestie van doen

Twijfel niet, maar doe gewoon. Het spreekwoord luidt niets voor niets: al doende leert men. Wees bereid om te leren, en je leert gaandeweg hoe je ook met Elementor een website bouwt.

via GIPHY

2: leren via YouTube video’s

Eigenlijk zijn de meeste YouTube video’s cursussen die ook nog eens gratis zijn. Hiermee is het dus helemaal niet zo moeilijk om een website te maken: je bekijkt een video waarin een expert iedere stap voordoet en vervolgens doe je de handelingen zelf na. En dan hebben je hersenen het opgeslagen.

Ik raad je aan om deze video van Ferdy Kopershoek te bekijken. Hij legt uit hoe je stapsgewijs een website maakt. Je kunt dus vandaag al een professionele website creëren die voor jou geldt in het laatje brengt.

Hierbij is het ook doen. Doe het volgende: als je een video hebt gekeken en bijvoorbeeld tips hebt gekregen, start je je website op en doe je wat je net hebt geleerd. Het zit nu in je brein. Kijk dus niet alleen, maar voer de handelingen zelf ook uit om het te onthouden. Slimme leerling ben je dan.

 3: je hoeft geen duur bureau in te schakelen

Dit is toch wel het grote voordeel van Elementor: alles op eigen kracht kunnen doen. Hier gaat eerst een bepaalde tijd overheen, maar als je het snapt, kun je zelf alles regelen. En dat bespaart tijd en geld.

Even een vergelijking: een website laten maken kost gemiddeld 395 en een website maken met de gratis of betaalde tools van Elementor kost 59,00 dollar. (als je kiest voor Elementor Pro)

Met het geld wat je overhoudt, kun je boodschappen van kopen, of investeren in tools waarvoor je moet betalen.

Start en de wereld ligt aan je voeten. Dat is echt zo. Daarvoor heb je geen bureau nodig. Het enige wat je moet doen, is de bereidheid hebben om hard te werken en Elementor onder de knie te krijgen. Het hoeft er ook niet mooi uit te zien.

Een overzichtelijke website is voldoende.

Dat kun je zeker maken.

4: je website blijft snel

Even een technisch verhaal: iedere code van een plugin voegt iets toe aan de code van je website. De code van je website wordt dan langer waardoor het langer duurt, bijvoorbeeld om een blogpost op te laden.

Dit kun je vergelijken met het optillen van een touw: hoe langer het touw is, hoe meer kracht het kost om het touw op te tillen.

Gelukkig voegt Elementor niet zoveel code toe aan je website, zo blijft alles lekker snel draaien.

Ga er niet altijd vanuit dat je website snel blijft doordat je Elementor gebruikt. Het kan veranderen. Check regelmatig de snelheid van je website om te kijken of je toch niet de code onnodig zwaar hebt gemaakt.

Dit maakt je SEO beter.

Is je website momenteel te traag? Gebruik dan de website GTmetrix om erachter te komen wat er mis is.

5: genoeg hulpbronnen

Misschien vind je het fijn om hulp te krijgen bij het maken van een website.

Zo boek je sneller resultaten, zoals klanten binnenhalen, een portfolio opbouwen en bloggen, en kun je meekijken hoe een professional het doet.

Je hoeft hiervoor alleen in te typen: hulp bij Elementor om vandaag al contact op te nemen met een hulpbron die ervoor zorgt dat jouw business meer geld gaat opleveren.

Als je Elementor Pro hebt gekocht, kun je altijd de helpdesk van Elementor bereiken. Daar zitten de experts klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit is eigenlijk nog een reden, omdat je nooit een probleem hoeft te verhelpen. De expert heeft er bovendien meteen een passend antwoord voor.

Let op: vergroot continu je skills over Elementor, hiermee word je dan minder afhankelijk van anderen als het gaat over een website bouwen.

6: geen gedoe met programmeren

Veel mensen denken dat een website neerkomt op elke dag programmeren, een taak die alleen de ict’ers kunnen uitvoeren, maar dat is niet waar. Dit deel hebben de programmeurs van Elementor al gedaan voor jou, zodat je alleen met elementen hoeft te slepen om een website in elkaar te zetten. (Vandaar de naam) En natuurlijk kun je zelf ook de details doorvoeren in programmeertaal in Elementor, maar het hoeft niet. En daar ben ik nog elke dag erg blij mee, haha.

via GIPHY

7: Elementor maakt zelf uitlegvideo’s

Dit is erg prettig, niemand weet immers beter hoe Elementor werkt dan de medewerkers van Elementor zelf. Dus bekijk alle video’s. Ja, ze allemaal. En pas de kennis die je hebt geleerd toe in de praktijk. Dit is namelijk de manier om alles te weten te komen. En dan wordt het eenvoudig om een succesvolle onlineondernemer te worden. Met andere woorden: je investeert je tijd nuttig doordat je aan het leren en doen bent. Moet je nagaan wat voor geweldige website daaruit voortkomt. 😊

Kijk de videos van Elementor om altijd op de hoogte te blijven van een nieuwe ontwikkeling. Nu hebben we de opkomst van AI. Elementor is daar ook mee bezig geweest.

Over hun tool maken ze video’s waardoor je weet hoe je met AI makkelijk een tekst kan schrijven. Als je de video’s niet kijkt, weet je niet hoe je het moet aanpakken. Wees daarop voorbereidt en bekijk de video’s.

8: een volledige online business bouwen

De beste websitebuilder zou de beste websitebuilder niet zijn als je er geen volledige business meekunt scheppen, zoals een webshop maken of een blog beginnen. Dit kost je dan in totaal 59,00 dollar. Want je kunt niet een volledige business opbouwen met de gratis tools van Elementor. De betaalde versie van Elementor Pro is het hulpmiddel waarmee miljoenen mensen een complete business mee opbouwen.

Je kunt bijvoorbeeld dit doen als je een webshop wilt optuigen. Ik kom later nog terug op Elementor Pro en welke kosten daaraan verbonden zitten, niet om je te overtuigen maar om je te inspireren.

Of je kunt immers je eigen acengy opstarten met Elementor. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Een nieuw businessplan ligt voor het oprapen dankzij Elementor

9: Google is helemaal blij met je website

De robots van Google worden steeds slimmer en daardoor wordt het moeilijker om met je website te ranken in zoekresultaten, terwijl dat het doel is.

Elementor is mijn optiek weer de beste websitebuilder omdat je steeds weer voldoet aan de richtlijnen van Google om te gaan scoren.

Enkele voorwaarden zijn:

  • Een overzichtelijke website hebben
  • Opties voor de bezoekers om door te klikken. Dit is de CTR in het vakjargon
  • Snelheid

En als je dit hebt, heb je al de halve race gewonnen om een mooie positie in Google te krijgen.

In dit geval zeg ik: wees slim en kies Elementor. Het is belangrijk om vanaf dag 1 een site te hebben die Google begrijpt. Zo kun je makkelijker vooruit bouwen.

Eigenlijk zou je nu overtuigd moeten zijn en meteen willen starten met Elementor. 😜

via GIPHY

10: gewoon met WordPress

Meestal als ik vertel over de werking van Elementor, zeggen mensen: maar ik wil met WordPress blijven werken. Ik moet dan altijd lachen, zowel de gratis als betaalde versie Elementor is een plugin die je downloadt in je WordPress website. Er verandert dus niks.

11: alles is mogelijk met Elementor Pro

Tot slot wil ik zeggen; ga aan de slag met Elementor Pro, omdat je dan makkelijk een website bouwt die jouw dromen kan waarmaken en bovendien kost een licentie maar 59,00 per jaar. En dat bedrag heb je snel weer terugverdiend.

Hiervoor is het belangrijk om groot te dromen. Voor alles wat je wilt bereiken met je website is het slim om te starten met Elementor, aangezien alles overzichtelijk en mooi is.

Ik zou bijna zeggen stop met aankloten met een andere sitebuiler en start met Elementor. Deze sitebuilder is namelijk een tool om dat te maken wat je wilt.

12: je kunt ook een cursus volgen 

Tegenwoordig zijn er verschillende mensen die aan je uitleggen hoe je een professionele website maakt Elementor. Volg een cursus als je stap voor stap wilt leren hoe je het maximale haalt uit een cursus.

YouTube video’s of een cursus volgen?

Dan zeg ik toch een cursus, omdat je tijdens een cursus echt de diepte ingaat en er klaar voor bent om je eigen website vorm te geven.

Een cursus over Elementor Pro kost 149,00

Conclusie waarom je ook moet starten met Elementor

Iedereen kan een website maken dankzij de tools van Elementor. Je moet alleen even leren hoe het moet, maar dan kun je ook direct aan de slag.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *