Wat is Elementor? Maak kennis met deze makkelijke sitebuilder

de banner voor de blog wat is elementor

Inhoudsopgave

Elementor is de tool die door miljoenen mensen wordt gebruikt. Ik leg je er alles over uit zodat jij meteen weet wat de mogelijkheden voor jouw toekomstige website zijn.

Laatste update: 24-11-2023

Een korte uitleg

Elementor is een sitebuilder die jij kunt gebruiken om een professionele website te bouwen. Hiervoor download je een plugin die je toegang geeft tot gratis of betaalde tools.

Het downloaden gaat erg gemakkelijk:

  • Je klikt in je WordPress omgeving op een nieuwe plugin en typt in Elementor.
  • Vervolgens druk je op downloaden en heb je toegang tot de gratis tools.
  • Je ziet daarbij een slotje staan bij de tools waarvoor je een Elementor Pro licentie moet hebben.

Met Elementor Pro kun je heel veel doen: van een hele website maken, tot pagina’s vormgeven tot pop-ups tonen alles kan.

Waarom zou ik Elementor gebruiken om een website te bouwen?

Omdat in mijn ogen Elementor de beste sitebuilder die er is. Ik schreef al een blog over hoe jij makkelijk kunt beginnen.

Daarnaast is het een aanrader omdat:

Je als consument zoekt voor een nieuw product dat deze drie voorwaarden heeft:

  1. Het moet snel leverbaar zijn
  2. Makkelijk te gebruiken
  3. En betaalbaar is

Elementor voldoet hieraan, het is zelfs grotendeels gratis. Dat betekent dat je een volwaardige website kunt bouwen door alleen gratis middelen te gebruiken, waarmee je dit kunt doen.

Je ziet hier wat er allemaal mogelijk is.

Mijn eerste website heb ik gebouwd met de gratis versie van Elementor. Ik had nog geen flauw benul wat ik deed en hoe het eigenlijk moest. Maar toch lukte het me om een volwaardige website op te tuigen.

Er is ook een gratis versie die je kunt gebruiken. De gratis versie heeft wel minder functies dan de betaalde. Toch kun je er veel mee.

Trots dat ik was. Ik heb de website gelijk aan m’n vrienden laten zien.

Maar ik heb voor m’n gevoel al te veel getypt, haha. Ik wil dat jij begint met Elementor, want je zult er ook een website mee bouwen waarmee je jouw doelen behaald (het maakt niet uit of dat klanten binnen halen zijn of online geld verdienen)

via GIPHY

Hoe kan ik dan beginnen?

Door Elementor te downloaden. Hierbij moet je je afvragen of je de gratis of betaalde versie wilt gebruiken.

Ik ben zelf een groot voorstander van de betaalde versie (bekijk hier de kosten van Elementor Pro), omdat je dan niet tegen bepaalde grenzen aanloopt, zoals het niet kunnen aanbieden van een gratis e-book. En dat is toch wel handig als je een ondernemer bent.

De pro versie van Elementor past het beste bij als je ambitieus bent. 

Verder kun je je kennis over Elementor vergroten door uitlegvideo’s te bekijken of een cursus te volgen. In mijn optiek is de laatste optie het beste. Je leert dan namelijk terwijl je de video’s bekijkt, de docent zet je daarnaast meteen aan het werk.

Hoe snel kan ik een website maken met Elementor?

Snel. Binnen een uur kun je een standaard website opzetten. Daarna kost het wel even tijd om de website verder uit te bouwen. Maar het kan snel worden geregeld.

Je hoeft dus niet eindeloos te coderen om een website te maken. Dit maakt het toch aantrekkelijker om een website te bouwen met Elementor?

Waar moet ik opletten als ik begin met Elementor?

Probeer het bij de basis te houden. Maak dus eerst een homepagina, contactpagina en de eerste blog. Het maakt voor nu niet uit hoe de website eruit ziet. Het gaat erom dat de website staat en scoort in Google.

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *