Welke Plugins heb je nodig voor WordPress?

de banner voor de blog over welke plugins je nodig hebt voor wordpress

Inhoudsopgave

Je hebt alleen deze plugins voor een WordPress website nodig:

Yoast: deze plugin geeft je blogs en pagina’s een SEO score. Tip: hang niet te veel waarde aan de gegeven SEO-score, het gaat er immers om dat je voor mensen schrijft en niet voor robots.

Je gebruikt Yoast daarnaast ook om de titel, slug en META-beschrijving in te vullen.

Contact Form 7: je bezoekers moeten natuurlijk wel contact met je kunnen opnemen. Daarvoor is de plugin de Contact Form 7 de oplossing. je maakt je favoriete contactpagina en plaats deze vervolgens.

Elementor: je moet natuurlijk ook een tool hebben om je website te bouwen. Kies hiervoor Elementor, want Elementor is een van de beste sitebuilders. Elementor beschikt over een gratis en betaalde versie.

Goed. Dit zijn de plugins die je nodig hebt om te gaan scoren met je website. Installeren maar en aan de slag.  😊

Bekijk hier andere plugins die je kunt gebruiken:

Samenvatting

Plugins zorgen ervoor dat je wesbsite draait en de juiste dingen doet. Daarnaast zijn er ook nadelen – te veel of slechte plugins maken een website trager, dat heeft een negatief effect. Kortom: kies alleen voor de plugins die je website verder brengen zoals ik hierboven beschrijf.

kortom: je moet ervoor zorgen dat je website over deze plugins beschikt

Voor een sitebuilder

Je website moet gemaakt worden. Daarvoor heb je een sitebuilder nodig. Gelukkig heb je keuze uit verschillende sitebuilders. Dus ga onderzoek uit, test de gratis versies en koop er een die je het meeste aanspreekt.

Het is niet lastig om met een sitebuilder aan de slag te gaan. Want nadat je de plugin voor een sitebuilder hebt gedownload volg je een stappenplan waarmee je je website bouwt. Natuurlijk vraagt dit proces motivatie van jou om de skills te leren, maar als je aan het testen bent, komt er vanzelf een sitebuilder als beste uit de bus waarmee je een schitterende website maakt.

Voor snelheid

Je website moet snel zijn. De laadsnelheid is namelijk een rakingsfactor. Het zou daarom jammer zijn als je lagere rankings krijgt doordat je website traag is.

Ook voor deze plugin heb je genoeg opties. Kijk naar welke plugin het meest is gedownload om een goede keuze te maken.

Hoe vaker een plugin is gedownload, hoe beter deze plugin is. Neem het aantal downloads mee in je keuze.

Voor contact

Bezoekers willen contact met je opnemen, omdat ze vragen hebben, een product willen afnemen of samen willen werken.

Hiervoor moet je een plugin hebben die lekker snel werkt. Zowel voor jou als voor de bezoeker. Voor jou betekent dit dat je zonder moeite een code of widget kan slepen naar de gewenste plek op de website en dat dit vervolgens wordt opgepakt.

Voor de bezoeker betekent dat het formulier snel is ingevuld en verstuurd. Zonder gedoe. Het moet namelijk niet te veel moeite kosten.

Download hiervoor meerdere plugins, test de methode en behoud de plugin die als de beste en makkelijkste een contactformulier kan afleveren.

Kijk voor een contactformulier ook naar de inhoud, die moet ook goed zijn. Je kunt natuurlijk geen formulier plaatsen met veel onduidelijkheden.

Antispam

Helaas zijn er systemen die een website onder spammen met waardeloze informatie. Zo noemen wij het. Je krijgt ze in je e-mail, maar je hebt er niets aan. Daarom is het verstandig om een plugin te hebben die ervoor zorgt dat je deze onzin niet hoeft te zien.

Het belangrijkste is dat je website het goed doet

Zoals je leest, heb je niet veel plugins nodig om een website te maken en goed te onderhouden. Het gaat er ook niet om hoeveel of welke plugins je hebt. Het gaat erom dat je website het goed doet.

Hiervoor is het belangrijk om veel te testen en kijken welke plugins het beste zijn voor jouw website, en welke plugins je niet zo goed vind.

Kies ook voor betaalde plugins

Het kan natuurlijk zijn dat je een plugin ziet waarvoor je moet betalen. Probeer deze plugin ook uit en betaal ervoor. Het is immers een hele goede plugin die je website verder helpt.

Het doel is om plugins te downloaden die je websites verder brengen. Een betaalde plugin is vaak nog beter. Dus doen.

Zijn plugins gratis?

De meeste plugins zijn in beginsel gratis, dit is dan een gratis variant. Om de plugin volledig te gebruiken, moet je betalen voor een pro versie.

Waar kan ik plugins downloaden?

In WordPress kan dit onder het kopje: nieuwe plugin.

het kopje plugins in wordpress

Hoeveel plugins mag ik hebben?

Je mag zoveel plugins hebben als je wilt, je moet alleen letten op de snelheid en functionaliteit van je website. Dit doe je gemakkelijk met een tool.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *