Hoe lang duurt SEO?

de banner voor de blog hoelang duurt SEO?

Inhoudsopgave

Schrik niet: het duurt gemiddeld een jaar voordat je echte resultaten boekt van je SEO activiteiten. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, want als je geduld hebt, continu je website en content blijft optimaliseren wordt je steeds beter gevonden in Google en is al het werk en geduld het waard geweest.

Snel succes zit er niet in als je gaat beginnen met SEO. Richt daarom je aandacht op het schrijven van content zodat Google steeds beter begrijpt waar je website overgaat. Vervolgens is succes dan slechts een kwestie van tijd. 

Denk aan deze quote van Neil Patel als je wilt opgeven met SEO:

Create content that teaches. You can’t give up. You need to be consistently awesome

Keep going dus.

Waarom duurt het zolang?

We begrijpen deze vraag. We vragen je om uit te zoomen. Kijk niet naar wat er kan gebeuren voor de komende maanden, maar kijk wat er kan gebeuren voor de komende jaren.

Als je jaar in jaar uit blijft komen opdagen en goed werk aflevert, ga je resultaten boeken. En niet zomaar resultaten. Nee, goede resultaten, die steeds groeien. Het is daarvoor wel belangrijk dat je continu aan het werk gaat, en niet opgeeft. Je zult namelijk genoeg momenten hebben dat je wilt opgeven.

Doe dit niet omdat het lang duurt. De beste business zijn de beste omdat de eigenaren bleven gaan en keken naar de lange termijn in plaats van de korte termijn.

Je kunt dus gaan balen over de tijd, of je kunt dit in de tussentijd doen om sneller te ranken in Google:

Zoek naar longtail zoekwoorden

Als je sneller wilt ranken is het beter om te kiezen voor longtail zoekwoorden. Deze langere zoekwoorden bestaan uit minimaal 3 woorden, en hebben minder concurrentie.

Doordat ze minder concurrentie hebben, kun je er sneller mee ranken. Dit is dus de beste manier voor mensen die te veel ongeduld hebben.

Bekijk in de onderstaande video hoe je goed longtail zoekwoorden vindt.

toch zul je altijd moeten blijven werken, en geduld moeten hebben, aangezien je niet zomaar gaat scoren met je blogs.

Het vraagt tijd. In de tussentijd moet je hard werken om je dromen te realiseren.

Als je een zoekwoord hebt gevonden is het tijd om te kijken naar de blogs die al ranken. Kijk naar punten om nog betere content te maken, want als je betere content maakt, ga je nog sneller ranken.

Google is namelijk altijd op zoek naar de beste blogs voor een zoekwoord. Als je dan een blog maakt die beter is dan wat er al is, gaat Google je hiervoor belonen.

Het is dus geen kwestie van content maken, en het ranken gaat vanzelf. Nee, je moet hard werken en content publiceren die aantoonbaar beter is dan wat er al is.

Bezoekers moeten namelijk een reden hebben waarom ze jouw blog moeten bezoeken. Als jij die kan geven door vreselijk goede content te maken, zullen je bezoekersaantallen stijgen.

Maak de website die jezelf wilt bezoeken

Het beste advies dat we je kunnen geven, aangezien je een bedrijf of een website hebt omdat je het leuk vind om bezig te zijn met een onderwerp.

Maak hierom de website die jezelf als bezoeker wilt bezoeken. Want als je dat wilt, willen anderen dat ook. Hierdoor krijg je bezoekers en haal je meer uit SEO. Aangezien je SEO beter wordt als Google ziet dat mensen je website waarderen.

Starten met SEO doe je dus niet voor jezelf, maar voor je doelgroep. Je doelgroep heeft namelijk vragen, behoeftes en wensen.

Als je daar volledig op reageert, en maakt wat jezelf wilt lezen, willen anderen dat ook.

Zie de vraag wil ik dit zelf lezen? Als een vraag om te kijken of je op de goede weg bent.

een macbook staat op tafel open geklapt, er is een website op te zien.

Score Takes Care Of Itself

Dit is een hele mooie quote (er is ook een boek geschreven) dat aangeeft dat het niet relevant is om steeds te kijken naar het scorebord. In jouw geval zijn dat de statistieken, het aantal verkopen, de bezoekersaantallen en de kliks.

Allemaal niet belangrijk. Als je je focust op het maken van de ALLERBESTE content en je website optimaliseert voor je bezoekers dan groeien de statistieken, verkopen, bezoekersaantallen en kliks vanzelf.

Dit gebeurt terwijl je keihard aan het werk bent. Focus je op het werk en niet op de zaken daaromheen.

Google pikt je website toch wel op, en stimuleert daarnaast de groei. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

De tijd gaat vanzelf voorbij

Vind je 6 maanden tot een jaar lang wachten?

Kijk eens naar een studie of opleiding die achter je ligt. Eerst hadden jij en je klasgenoten iets van dit gaat nog lang duren, en nu heb je het gewoon afgerond.

Het is helemaal niet lang.

Het is zo voorbij. Het gaat niet om de tijd.

Het gaat om wat je doet in de tussentijd. Ben je aan het kijken hoelang het nog duurt, of werk je maximaal om het meeste uit je tijd te halen?

Samenvatting

Op het eerste gezicht lijkt het wel of je gek moet zijn om aan SEO te beginnen – het duurt immers lang voordat de resultaten komen. Toch zal je geduld worden beloond als je blijft doorgaan.

Waarom moet ik blijven doorgaan met SEO?

Simpel: door bezig te blijven met SEO krijg je meer bezoekers die je producten kopen. Deze bezoekers komen bovendien vanzelf op je website, zonder te investeren in advertenties. Daarom is het zo’n powerful middel.

Maar ik vind het moeilijk om door te zetten

Dat snap ik, het kan ook lastig zijn. Dit is echter geen reden om te stoppen, omdat SEO ongelofelijk kracht is – iedere dag meerdere mensen die je website weten te vinden, terwijl je de hond aan het uitlaten bent.

Hoe kan ik het beste doorgaan met SEO?

Volg dit advies op:

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *