Voordelen Bloggen: De 11 Beste

de banner voor de blog voordelen van SEO

Inhoudsopgave

Je moet gaan bloggen. Dat vertellen deze voordelen van bloggen die je de prachtige kant van dit vak laten zien.

1: het is een waardevolle skill om te ontwikkelen

Wie kan schrijven, kan een product verkopen. Je bent als blogger niet de hele tijd aan het verkopen, maar het hoort wel tot je kerntaken. En als je kunt verkopen door te bloggen, ontwikkel je een skill waarmee je de verkoopcijfers flink laat stijgen.

We kopen tegenwoordig allemaal via het internet. Als jij dit ook kan, ben je instaat om in een keer je omzet te vergroten.

2: bijna iedereen leest blogs

Ondanks de opkomst van video en YouTube blijven mensen blogs lezen. Je kunt niets anders dan hierop inspelen. Er liggen immers zoveel kansen dat je makkelijk kunt bloggen en resultaten boeken. Je moet alleen in de blogmodus komen en minimaal wekelijks gaan schrijven. Als je eenmaal onderweg bent, gaat het schrijven van blogs automatisch en krijg je nog meer motivatie door de resultaten die door bloggen komen.

Ook jouw doelgroep wilt blogs lezen. Geef ze het en er ligt een hele nieuwe wereld voor het grijpen. Geen social media, maar bloggen is het devies.

3: het kost niets om te beginnen

De enige kosten die je hebt zijn voor een domeinnaam en de hosting. Verder is alles rondom bloggen gratis.

De tekst zorg je immers zelf, de foto’s kun je gratis krijgen bij een website als Pexels en er is automatisch ruimte op je website om de blogs te plaatsen en tonen op je website.

De winsten die daar tegenover staan, zijn riant: je kunt immers linken naar je producten. Als mensen jouw product kopen, heb je een winstmarge van 100%. Daar kan geen advertentie tegenop.

Leer in deze video de kosten van een blog kennen

4: iedereen kan het

Misschien hoorde je wel op school dat je niet goed kon schrijven. Ja, schrijven is ook bloggen. Aan de andere kant is het ook praten. Je hoeft immers geen goede schrijver te zijn om goed te bloggen.

Met bloggen gaat het erom dat je schrijft zoals je praat. Het liefst met korte zinnen en alinea’s.

Het gaat dus niet over het schrijven van de mooiste zinnen of grammatica. (het laatste is wel belangrijk)

Het gaat over de boodschap overbrengen en zorgen dat een lezer goed geholpen wordt. Dit moet je eerst leren maar als je dat onder de knie hebt, bestaat er geen enkele reden meer waarom je niet zou kunnen bloggen.

handen die omhoog gaan

5: je kunt over alles bloggen

Het maakt niet uit hoe groot je doelgroep is of het onderwerp waarover je wilt schrijven. Er is een doelgroep voor. Ik hoop dat dit voor jou een motivatie is om vandaag nog je eerste blog te schrijven.

Je werk zal namelijk gelezen worden. Met andere woorden: je bent een beslissing verwijderd van een leven als blogger.

Tip: schrijf alleen over een onderwerp. Zo maak je een herkenbare blog voor je doelgroep.

6: het kost maar een paar uur per week

Je kunt gewoon bezig blijven met je baan of bedrijf en ook bloggen. Het schrijven van blogs hoeft namelijk niet veel tijd te kosten.

Op het begin denk je na over ieder woord en zin, maar als je daar een handigheid in krijgt, merk je dat het niet zoveel tijd kost.

Het is echter wel slim om echt tijd vrij te maken voor het bloggen. Met de instelling we bloggen deze week wel een keer kom je niet zover. De kans is klein dat je ook daadwerkelijk gaat bloggen.

Zeg daarentegen: ik schrijf vrijdag om 8 uur een blog.

7: er is weinig concurrentie

Misschien heb je weleens gedacht dat het niet zoveel zin heeft om te bloggen, omdat er zoveel concurrentie is.

Dit is niet waar. De meeste bloggers geven het al snel op. Vaak omdat ze nog geen resultaten zien. Ik vind dit erg jammer, want als je doorgaat, boek je vroeg of laat resultaten.

Je moet alleen eerst een fase doorkomen waarbij je weinig bezoekers hebt en weinig verdiend. Dit maken we allemaal mee. Het zijn de succesvolle bloggers die doorzetten.

via GIPHY

8: het is een asset

De blog die je vandaag plaatst, gaat voor je aan het werk. Deze werkzaamheden stoppen nooit, als je immers blijft schrijven, stijgen het aantal bezoekers en je inkomsten. Tegelijk haal je ook betere rankings in Google waardoor het slechts een kwestie van tijd is totdat je blog echt flinke stappen gaat zetten.

Zelf hoef je alleen te schrijven, interne links te plaatsen en blogs te verbeteren, waar nodig.

Ik ken geen ander verdienmodel waarbij jezelf zo weinig hoeft te doen.

Nog een reden om te bloggen.

Zie een blog als een plant: hoe meer water je het geeft, hoe groter de plant wordt.

9: je kunt verschillende verdienmodellen koppelen aan een blog

Affiliate marketing, advertenties en gesponsorde blogs. Dit zijn een aantal voorbeelden van verdienmodellen met een blog.

Kortom: je kunt meteen een verdienmodel koppelen aan je blog en daarmee geld verdienen. Dit is daarmee een passief inkomen. Geld verdienen als je slaapt. Wie wil dat nou niet?

10: ai kan je goed helpen

Met de komst van ai heb je extra hersens erbij om blogs te creëren. Vraag aan ai hulp om een blog te schrijven, en je krijgt veel ideeën voor je blog.

Zie ai als een hulpmiddel en niet als een partner waaraan je alles kunt uitbesteden.

11: je kunt het doen op jouw manier

Wanneer je je verdiept in bloggen, valt het je snel op dat de blogs op elkaar lijken. Ze hebben dezelfde toon, lengte en onderwerpen.

Je hoeft hier niet aan mee te doen. Je hebt de vrijheid om je eigen pad te volgen en te schrijven op een manier die bij jouw past.

Dus schrijf, bedenk en geef invulling aan de ideeën waarvan jij vindt dat ze het beste zijn.

Maar het grootste voordeel van bloggen is dat je met een druk op de publiceerknop bent begonnen.

Publiceer en blijf publiceren. Na een tijdje weet je waarom.

Leer meer

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *