Moet je alleen kiezen voor longtail zoekwoorden?

de banner voor de blog moer je alleen kiezen voor longtail zoekwoorden?

Inhoudsopgave

Nee, omdat je dan de kans voor jezelf verkleint om hoger te ranken in Google. Longtail zoekwoorden helpen je om sneller bezoekers op je website krijgen. Maar door alleen blogs te schrijven met longtail zoekwoorden in je achterhoofd blijft je website in de onderste regionen. Start met longtail en rank vervolgens ook op shorttail.

Focus je op het maken van de allerbeste content

Google pakt altijd de beste content op. Maak jezelf dus niet te klein door je alleen te richten op longtail zoekwoorden, want als jouw content beter is dan die van andere blogs zul je gaan ranken op de eerste pagina. Dit kan even duren, maar als je vanaf dag 1 betere content plaats, merkt Google dit op. De zoekmachine is immers altijd op zoek naar betere content om te tonen in de zoekresultaten.

Mik op een shorttail zoekwoord als je meerdere blogs hebt geschreven die zijn gericht op longtail zoekwoorden.

via GIPHY

Samenvatting 

Longtail zoekwoorden zijn de ideale kans om je strategie in de praktijk te brengen. Het is echter geen plan om aan te blijven vasthouden, er liggen immers grotere kansen op je te wachten.

Wanneer moet ik me ook bezig houden met shorttail zoekwoorden?

Na enkele maanden. Wanneer je begint te ranken voor enkele longtail zoekwoorden. Dit proces kun je op verschillende manieren meten.

Moet ik me vervolgens alleen richten op shorttail zoekwoorden?

Ook niet. Maak van je blogs een mooie mix tussen short en longtail zoekwoorden. Google ziet je vervolgens steeds meer als autoriteit.

Hoe kan ik het maximale halen uit longtail zoekwoorden?

Heb de discipline om ermee blijvend aan de slag te gaan, ook als andere zoekwoorden aantrekkelijker lijken. Op gegeven moment betaalt deze keuze zich uit. 

Andere kennisbank artikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *