Wat Zijn De Voorwaarden Voor Een Website?

een banner met de tekst waar een moet een website aan voldoen

Inhoudsopgave

Een website moet aan deze 5 dingen voldoen. 

Goede content hebben 

Zonder goede content heb je niet zoveel aan een website. Je maakt dan immers geen gebruik van de mogelijkheden van SEO. Hiermee laat je een grote kans liggen om je website te laten groeien op een organische manier. Dit gaat eerst traag, maar het groeiproces is meteen ingezet. Je creëert goede content door te bloggen over de problemen van je doelgroep (en hier een oplossing voor aan te bieden), de aankomende trends en je eigen ervaringen. Het is belangrijk om vanaf dag 1 te werken aan goede content.

via GIPHY

Snelheid 

Kun je nog langer dan 4 seconden wachten voordat een webpagina is opgestart? Waarschijnlijk niet. Hetzelfde geldt voor jouw doelgroep. Zorg er dus voor dat je website heel snel is. Je kunt 2 dingen doen om de snelheid van je website te verbeteren: je website niet te zwaar maken met veel plugins en continu de snelheid checken. Door de snelheid in de gaten te houden, lukt het je om hoger te scoren in Google en om geen ergernis op te wekken bij je bezoekers. Dit laatste is een grapje 😉

Interne links 

Maak van je website een spinnenweb door pagina’s met elkaar te linken. Je helpt daarmee je bezoekers en Google om je website beter te begrijpen, want ze kunnen doorklikken naar een andere pagina die relevant is. Zoals dat een pagina over een Tesla kopen relevant is voor de pagina die de opkomst van de Tesla’s beschrijft.

Als je geen interne links gebruikt, is je website allemaal losse eilandjes bij elkaar. Bezoekers kunnen dan niet makkelijk naar een ander eiland gaan. Daarom moeten ze met een veerdienst aan elkaar worden verbonden. De interne links zijn de veerdiensten van je website. Plan een hoop diensten voor ze in. Geen pagina moet alleen dobberen. 

via GIPHY

Contactpagina 

Een simpele contactpagina waar iemand een bericht naar je kunt sturen is voldoende, je weet immers nooit wat uit een bericht kan komen: een nieuwe samenwerking, de volgende deal of fans maken. Het begint allemaal bij de contactpagina. Die moet je wel hebben. Anders weet iemand niet hoe hij of zij in contact met je kan komen. Moedig mensen aan in je blogs om je te contacteren. Dit is alleen maar leuk en werkt goed voor je business. 

Design voor mobiele telefoons 

Voor Google is de gebruiker van de mobiele telefoon het allerbelangrijkste geworden. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon en kan daarmee in een paar klikken de zoekmachine gebruiken. De website moet vervolgens wel goed naar voren komen. De websites worden tot dusver in design gemaakt voor de beeldschermen van de computer. Dit ziet er anders uit. Maak het design van je wedsite ook goed voor de mobiele telefoon. Dit regel je door de modus waarin je werkt te zetten op mobiel en wat niet goed staat op het mobiele apparaat recht te zetten. 

Dit zijn de 5 dingen waar een website aan moet voldoen. Ga ermee aan de slag en de fundatie van je website staat meteen goed. 

Andere kennisbank artikelen

Jochem

Ik wil jou graag helpen om een website te maken en deze succesvol te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *