Wie is Jeline Brands? Deze ondernemer verdient 200.000

We vroegen ons af gisteren: wie is Jeline Brands? En aangezien je ook met deze vraag zit, helpen we je graag door te vertellen hoe ze op een bijzondere manier online geld verdient en bovendien jou daarmee graag helpt.

Inhoudsopgave

We vroegen ons af gisteren: wie is Jeline Brands? En aangezien je ook met deze vraag zit, helpen we je graag door te vertellen hoe ze op een bijzondere manier online geld verdient en bovendien jou daarmee graag helpt.

Wat doet Jeline Brands?

Jeline Brands gebruikt Cash Cow Channels als verdienmodel. Dit houdt in het kort in dat ze YouTube kanalen heeft waar ze zelf niet haar gezicht op laat zien. Sterker nog, ze besteed het maken van content veelal uit aan Pakistanen, dus ze is zelf voornamelijk bezig met het aansturen van mensen dan een video opzetten. Klinkt goed toch? 😉

Hoe werkt het verdienmodel van YouTube?

Een YouTube kanaal verdient gemiddeld 10 dollar per duizend views. Dat lijkt een enorme opgave, maar wat als er 274.000 mensen naar een video van je kijken? Ja dan kan de teller ineens hard oplopen. Enzo Knol is hiervan een treffend voorbeeld. Daarentegen moet hij wel iedere dag een vlog maken en zijn abonnees meenemen in zijn dagelijks leven. Een Cash Cow Channel is hiervan het tegenovergestelde, omdat er nooit een gezicht valt te bespeuren.

Jeline Brands zet bovendien in op Engelstalige video’s waarmee het bereik veel hoger ligt dan alleen Nederland/België.

Mensen zijn leer en nieuwsgierig en kijken dus graag naar video’s die hun voorziet in een behoefte om bijvoorbeeld een top 10 te bekijken over de mooiste auto’s of een eigen business te starten, Alux plaatst hier content over.

Wat verdient Jeline Brands?

Ongeveer 200.000 per maand. Mooi bedrag he? Het grappige is dat Jeline Brands geen supermens is, maar een doodnormale Urkse die gewoon een slimme strategie hanteert om een miljoenen business te laten draaien.

Met andere woorden: dit kun je ook doen, we bespreken daarom de 6 belangrijkste aspecten die het succes van Jelines onderneming bepalen.

Zorg voor een interessante titel

Mensen scrollen voortdurend op YouTube, waarmee het ingewikkeld wordt om hun aandacht te trekken met een titel: een trainingsdag van Cristiano Ronaldo bijvoorbeeld. Daarentegen zou Cristiano Ronaldo scoort een schitterende goal tijdens de laatste trainingsdag voor de belangrijke wedstrijd veel kliks genereren.

Mensen raken zo geïnteresseerd, want ze zien graag wat de Portugese ster doet op een training om de concurrent binnen de lijnen te verslaan.

Conclusie: wie te standaard of saaie titels schrijft, zal oplossen in de massa. Er komt dagelijks voor talloze kijkuren bij op het platform.

Steek aandacht in de thumbnail

De meeste gebruikers houden meer van beeldmateriaal dan van lezen, dus met een aansprekende thumbnail nodig je mensen onmiddellijk uit om te beginnen met kijken.

En ook hiermee geldt, hoe meer mensen een voorbijkomend plaatje boeiend vinden, hoe meer erop wordt geklikt en met een stijging aan inkomsten als gevolg.

Daarbij hoef je geen geniale creatieveling te zijn om een krachtige tumbnail te creëren, omdat er meerdere websites zijn waarop je gratis aan de hand van templates een onderwerp in elkaar zet. De templates bestaan bovendien uit diverse categorieën, je ontwerp vindt hierdoor eenvoudig een uitkomst. We raden je aan om te surfen naar Canva.

Wat voor thumbnail maak je?
Wat voor thumbnail maak je?

Niche

Een voorwaarde is om geld te kunnen verdienen met YouTube is het hebben van duizend abonnees.

Dit aantal tik je aan door je specifiek te richten op een gebied, oftewel: kies een niche waarin je een autoriteit wordt.

Mensen denken dan: dit kanaal maakt video’s over precies de onderwerpen waarvan ik houd, ik ga me abonneren om op de hoogte te blijven.

En als 1000 mensen ditzelfde standpunt innemen, is deze criteria snel afgevinkt

Zoek een niche uit waar je alles over wilt weten, zo houd je het immers vol.

Betrek het nieuws erbij

Waarom lezen mensen de krant, zitten ze klaar voor RTL Boulevard en bespreken ze opmerkelijke gebeurtenissen met elkaar?

Omdat ze op de hoogte willen blijven. Dit is ook de reden waarom de talkshows zoveel kijkers trekken. Dit is voor jou een grote kans, je bent immers al winstgevend als een grootheid erin besproken wordt.

Jeline Brands legt in een gesprek met Martijn van Tongeren uit hoe ze met een quote van Elon Musk een concept uitwerkt waarmee de geldmachine voor haar begint te draaien.

Denk groot

Oké, je hebt nu een helder antwoord op het aspect: wie is Jeline Brands? Maar het verschil tussen haar en andere mensen die vaak zonder succes een Cash Cow Channel beginnen is groot denken. Zo zette ze al meerdere kanalen op die gezamenlijk een topsalaris binnenbrengen.

Waarschijnlijk heb je je nog nooit je tijd geïnvesteerd in een Cash Cow Channel, waarmee je nog hoopt om spoedig de eerste verdienste bij te mogen schrijven. Een logische gedachte, toch dagen we je uit om groter te denken zoals aan 10 kanalen en begin vandaag klein door je eerste project vast te leggen.

Investeer in een cursus

Terug naar het gesprek de IMU voorman, Jeline verteld dat ze aan het begin van haar carrière als internetondernemer een cursus had aangeschaft van ruim 1000 dollar om het vak te leren. En ook al bestond de lesstof slechts uit 4 pagina’s in een word document, het gaf haar een duwtje om te stoppen met twijfelen en actie te ondernemen.

Ze is tegenwoordig een ruime tijd bezig en maakte bovendien zelf een cursus waarin ze voordoet hoe ze een Cash Cow Channel goed inricht om er daarna grote bedragen mee binnen te slepen. De cursus is aan de prijzige kant, maar het helemaal waard, je slaat immers de beginnersfase vol fouten over.

Verder lezen?

Over ons

Over ons

We dromen van een online business uitbreiden. Daarnaast willen we met onze artikelen je inspireren om actie te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *