Hoe word je een goede blogger? Waarom het niet moeilijk is

Hoe word je een goede blogger? Waarom het niet moeilijk is

Inhoudsopgave

Een goede blogger worden is een vak apart. Maar iedereen kan er een master in worden. Je hoeft alleen consistent bezig te blijven om aan deze titel te voldoen en bepaalde taken wekelijks door te nemen.

Waarom een goede blogger worden te maken heeft met je motivatie

Je kent de verhalen wel over een mensen die super gemotiveerd waren om een bepaald doel te bereiken en op het doel op basis van hun instelling ook bereikten.

En waarschijnlijk ben je ook super gemotiveerd om alles uit je blog te halen. En dat is ook een goed teken, begrijp ons niet verkeerd, alleen is de kans groot dat je afhaakt als het niet volgens plan verloopt, omdat bijvoorbeeld:

 • De bezoekers uitblijven
 • Je amper iets verdiend
 • Of gewoon geen zin meer hebt

Dit gebeurt namelijk bij de meeste mensen die erover nadenken om een blog te beginnen. En dat is geen aanval op je ideeĆ«n. šŸ˜‰

We willen je juist motiveren om een bekende naam in blogland te worden.

Goed word je door, door te gaan. En we kennen nu het recept om doorzettingsvermogen te tonen met bloggen. We zeggen ook alvast: dit recept is alleen voor mensen die er echt een succes van willen maken en vastberaden te zijn.

Anders kun je inspiratie halen uit de Locus regel

Goed, laten we beginnen bij het begin.

Actie ondernemen

Heb je al een blog?

Als je antwoord ja is, zeggen we: goed gedaan, je kunt verder naar de volgende stap.

Zeg je daarentegen nee volg je dit:

 • Registreer een domeinnaam. Een leuke naam dat overeenkomt met de onderwerpen waarover je wilt schrijven. Zoals hondenliefde.nl als je helemaal gek bent van je hond
 • Kies voor een hostingpakket
 • Start WordPress op
 • En bloggen maar

Dit kost je gemiddeld 50 euro per jaar.

Zo makkelijk is het. Goed he?

Neem geen gratis blog bij bijvoorbeeld Wix. Een goede blogger begint altijd ambitieus met een manier die de ruimte geeft om door te groeien.

Waarom moet ik een domeinnaam afsluiten?

Stel je hebt een goedlopende blog, die je bij Wix hebt. Dan is de naam jouwnaam.wix.com. De officiƫle domeinnaam is daarnaast nog beschikbaar. En een oplettende slimmerik zal dan toeslaan en snel de domeinnaam vastleggen.

Zo kun jij nooit meer onder die naam een officiele blog maken.

Dat wil je toch niet?

Wees dus slim en begin goed.

Denk alleen aan schrijven

Je hebt nu nog geen schrijfritme ontwikkelt en dat is wel belangrijk, want door een schrijfritme groeit je blog, word je een betere blogger, stijgt het aantal artikelen en leer je steeds meer bij. Je redt het dus niet door eens in de twee maanden je laptop te pakken en een stukje te tikken.

Want je blog wordt bekend door Google. Je moet Google dus te vriend en houden en dat je door met regelmaat te bloggen. Google weet dan dat jij hard aan je website werkt en zal je daarvoor belonen met mooie posities binnen hun zoekresultaten.

Heel veel moeilijker is het niet.

Bovendien kun je dit gemakkelijk toepassen: schrijf op een vast moment in de week. Het duurt ongeveer 3 maanden voordat dit een automatisme is. Dus tot die tijd: doorschrijven.

Vergeet over seo

Seo betekent je blog zo inrichten dat het lekker scoort in de zoekmachines. Vergeet dit alsjeblieft direct. Je schrijft namelijk voor je bezoekers en niet voor het algoritme. Daarnaast kan seo wel een leuke inspiratiebron zijn om uit te putten. Voor deze blog lieten we ons inspireren door de vraag: hoe word je een goede blogger? Maar ik pomp deze vraag niet overal neer. We houden ons vast aan de regel: hoe leuker het is voor iemand om een blog te lezen, hoe beter de blog is.

Focus je alleen op het schrijven

Het is ook niet makkelijk om tegenwoordig een blog te beginnen, aangezien:

 • Je je moet verdiepen in seo
 • Social media belangrijk is
 • YouTube erbij hoort

Nee.

Focus alleen op datgene waarom je een blog bent begonnen en de rest komt vanzelf. Hiermee bedoelen we: bezoekers

Geld verdienen komt later

Geld verdienen is natuurlijk leuk. Alleen is geld verdienen in de eerste fase van je blog nog niet zo belangrijk. Geld verdienen is een gevolg van:

 • Iemand die heel enthousiast kan schrijven over een onderwerp
 • Die een praktische oplossing aanbiedt
 • Veel waarde levert
 • Goede stukken tikt
 • En het vertrouwen heeft gewonnen van Google

En dit is nog best een waslijstje. Maar aan de andere kant kun je met bloggen een goede boterham verdienen.

Lees regelmatig je eerder geschreven blogs terug

Je wordt hoe dan ook beter in bloggen. Daardoor weet je beter hoe je bepaalde woorden moet gebruiken, wat een goed begin is, hoe je een band opbouwt met je publiek. Zo ontwikkel je een schrijfstijl die uniek en mensen aanspreekt.

Door het teruglezen van blogs zie je wat voor progressie je hebt geboekt en hoe je een geschreven nu anders zou formuleren en daarin zit de grootste winst!

Geef nooit op

Je hebt niet morgen ineens een blog die duizenden bezoekers trekt, veel reacties krijgt en mensen inspireert.

Helaas helaas is het tegendeel waard: het is hartstikke hard werken en de resultaten blijven de eerste tijd uit. Toch komt er een moment dat je geduld wordt beloond en al het harde werken het dik waard was.

Onthoud daarom het hockeystickeffect.

Dat is naam voor een bedrijven die nauwelijks groeien tijdens hun eerste jaren en dan ineens als een raket uit de grond schieten.

Dit gold ook voor populaire bloggers als:

 • Sochicken
 • Schrijfvis

Laat je dus niet ontmoedigen als het even anders loopt. Onthoud je bent continu op weg om een grote prestatie neer te zetten doordat je weer plaats neemt achter je laptop om een nog betere blogger te worden.

Een goede blogger weet dat hij geduld moet hebben om het hoogste level te behalen.

Wil je meer weten over bloggen? Check dan onze kennisbank.

Over ons

Over ons

We dromen van een online business uitbreiden. Daarnaast willen we met onze artikelen je inspireren om actie te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *