Bloggen voor beginners: dit gebeurt er als je gewoon begint

Bloggen voor beginners: dit gebeurt er als je gewoon begint

Als iemand vraagt wat is bloggen voor beginners? Zeggen we: de ideale kans op het internet, maar je moet wel beginnen. En daarom beschrijven we wat er ontstaat na het van start gaan.

Start before you’re ready. Don’t prepare, begin.

Mel Robbins

Je website staat live

Na het registreren van een domeinnaam en selecteren van een hostingpakket, vind je je website terug op internet en daarmee komt een wens van je uit. Daarom feliciteren we je nu alvast, aangezien je straks hoogstwaarschijnlijk de naam van een hostbedrijf intypt. 😉

Je zoekt naar meer informatie

De eerste stappen behoren tot je sporenboekje. Toch weet je nog niet zo goed hoe je verder kunt bouwen aan een blog. Gelukkig helpen meerdere experts je op weg met hun cursussen. Hierdoor ontstaat er een groot aanbod, waardoor de keuzestress om de hoek komt. Hierom zochten we de beste cursus om een blog te laten groeien, namelijk de Affiliate Marketing Revolutie. Omdat je stapsgewijs in de gaten krijgt hoe eenvoudig je verdiensten uit een blog haalt. En daarin voel je ook nog de vrijheid om je creativiteit vrij te laten tijdens het schrijven van blogs.

Je schrijft

I can shake off everything as I write; my sorrows disappear, my courage is reborn.

Anne Frank

Als je zocht op bloggen voor beginners speelt de gedachte om je ideeën te vertalen richting het toetsenbord al langer in je hoofd. Daarmee verlaat je de wachtstand en stapt in je eigen arena om de eerste artikelen te publiceren. Met andere woorden: schrijven brengt je de kans om je verhalen te vertellen op het internet. En dat is een mogelijkheid die een groot deel van de wereldbevolking ook niet ontvangt. Bekijk de onderstaande video voor vier redenen om een blog te starten.

Passie

If passion drives you, let reason hold the reins.

Benjamin Franklin

Waar kunstschilders geluk voelen in het schilderen, hardlopers genieten van de laatste kilometers, wandelaars stralen bij een nieuwe route en groundhoppers glunderen bij de blik van een onbekend stadion, knalt de passie bij je naar boven als de eerste zinnen geslaagd zijn. Bovendien zorgt deze gemoedstoestand ervoor dat je doorgaat met schrijven en daardoor behoor je tot de winnaars in de blogwereld. Aangezien de meeste bloggers na een paar maanden stoppen met hun project. Zolang passie je beste vriend is, verdwijnt de mogelijkheid om te stoppen in je perceptie. Wat moet je anders?

Nieuw leven

Voor ons is bloggen geen hobby maar een manier van leven. Dat komt doordat we telkens denken aan onderwerpen om te betrekken in een artikel, inspiratie zoeken in onder andere de boeken van Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans en onvoorwaardelijk plaatsnemen achter het toetsenbord.

Heeft bloggen dezelfde waarde in jouw leven? Dan wordt het een vastigheid, waardoor je een doel hebt gevonden waarmee je snel opstaat, geen dag het schrijfproces links laat liggen en nieuwe woorden een deel van je zijn geworden, zoals muziek dat is voor een zanger. Charles Bukowski beschreef deze obsessie als volgt.

Wat betekent bloggen voor je?
Wat betekent bloggen voor je?

Eerste inkomsten

Je eerste inkomsten zijn een gevolg van een praktisch besluit over bloggen voor beginners. En daardoor verandert je leven voorgoed, omdat je geld verdiend via het internet. Hierdoor:

  • Droom je verder over een bestaan als full time blogger
  • Nog gemotiveerder bent om er een succes van te maken
  • Groter denkt

Waarschijnlijk zit je nu te lezen met een houding: ik moet nog maar eens zien of dit kan. En daarom voegen we deze video in dit artikel waarin Mike Vestil verklaard welke stappen leiden tot een inkomen waarmee je schrijft voor altijd.

Meerdere verdienmodellen

We hadden het al over affiliate marketing dat in onze ogen de ideale manier om geld te verdienen met een blog. Daarbij vormen meerdere wegen de kans om verdiensten te verschaffen uit je schrijfwerk. Wees hierom nieuwsgierig en onderzoek en stel daarbij deze vragen aan jezelf:

  • Wil ik advertenties tonen op m’n blog? AdSense past perfect hierbij
  • Maak ik graag producten? Start een webshop
  • Werk ik graag samen? Zoek contact met andere bedrijven
  • Doceer ik het liefst? Stel online cursussen samen

 Schrijfvis stelde een overzicht samen van de diverse opties om een geldverdienende blogger te worden.

Autoriteit

Zoek niet iemand in wie je kunt geloven. Geloof in jezelf. De enige authentieke autoriteit is je eigen oorspronkelijke natuur.

Vernon Howard

Om autoriteit te vergaren, hoef je maar een taak uit voeren: trouw blijven aan jezelf.

Dat betekent dat niets aantrekken van de bloggers die schrijven over dezelfde onderwerpen, negatieve meningen over je schrijfstijl of de manier waarop je brood op de plank legt. Onthoudt dit: haast iedere grootheid uit de moderne geschiedenis overkwam uiteenlopende tegenslagen voordat succes de overhand nam: J.K. Rowling met haar debuutboek, Michael Jordan op het basketbalveld en Vincent van Gogh in de schilderkunst.

Waarin bouw je autoriteit op?
Waarin bouw je autoriteit op?

Je eigen bedrijf

Wat je ook graag doet, maak er een hobby van en wat de wereld ook graag doet, maak er een bedrijf van.

Warren Buffett

We sluiten het punt bloggen voor beginners af met de oproep om groot te denken. De interesse die jou laat speuren naar meer informatie over een onderwerp zit ook in anderen. En deze groep bedien je makkelijk door de producten te creëren of promoten waardoor ze groeien richting een hoger niveau bijvoorbeeld. Je hoeft alleen de juiste punten aan elkaar te koppelen en daarbij helpt de Affiliate Marketing Revolutie. Omdat een expert aantoont welke strategieën je ondersteunen richting een succesvolle blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.