Affiliate marketing voorbeelden: waarom je er niet naar moet kijken

Affiliate marketing voorbeelden: waarom je er niet naar moet kijken

Table of Contents

We zouden in deze blog tientallen affiliate marketing voorbeelden kunnen bespreken. Daarentegen leggen we graag aan je uit waarom het belangrijk is om je eigen illustratie te zijn.

Wil je eigen affiliate marketing voorbeelden creëren?

In de The Affiliate Roadmap leer je hoe je een affiliate website opzet en daarmee een eigen manier vindt om dit verdienmodel toe te passen. Aangezien je zelf aan knoppen gaat draaien.

Uniek

De mens is een wandelend wonder, enig, uniek en onvervangbaar.

Phil Bosmans

Bosmans heeft in het bovenstaande citaat gelijk. Toch maak je snel een rijtje van dezelfde affiliate marketing voorbeelden als je ergens op zoekt. We denken dat dit principe gelijkenissen kent met kuddegedrag (dat principe legt Victor Mids uit in dit fragment)

We begrijpen als je nu denkt: hoe maak ik unieke content? Bekijk daarvoor de onderstaande video waarin Ahrefs tips deelt.

Het is een krachtig wapen

Tegenwoordig zoekt iedereen naar nieuwe content. Denk maar eens aan de consument die geboeid wil worden door een Netflix serie en bedrijven om hun contentstrategie uit te rollen. Uniekheid zorgt daarbij voor een extra middel om de kijker in het beeldscherm te trekken of de strategie vleugels te geven.

Inspiratiebron

Om zelf een inspiratiebron te ontwikkelen moet je eerst aan de slag, zoals ook een waterput met schepkracht ontstaat om vervolgens er tot in de eeuwigheid ervan te drinken. Je hoeft hiervoor het alleen omhoog te hijsen met een emmertje. Isabel Allende verteld in een quote hoe je werkt om inspiratie te stuwen in de bovenste richting:

 Je hebt me uitgelegd dat inspiratie voortkomt uit stilte en creativiteit uit beweging

Isabel Allende

Lees in deze blog van Globonaut waar de inspiratie zich bevindt in het dagelijks leven.

Het effect van een inspiratiebron zie je verder in dit blog. Gebruik een tips uit Globonauts koker om meteen ingevingen toe te passen.

Je valt op

Stel je bent op reis met een groep vrienden en jullie zijn op weg naar het huisje. Op een tweesplitsing vormen meerdere meningen de discussie of links of rechts de beste optie is om de bestemming te bereiken. Een meerderheid kiest voor links, terwijl je in je tenen voelt dat rechts de juiste afslag is. Daarom stap je uit, immers wil je geen tijd verspillen met omrijden. Dit gebeurt in contentland ook als een Nederlandse sporter een prijs wint of de finale van een tv-programma verschijnt. Door een andere weg te bewandelen val je op in de tijdlijn van onder andere Instagram. Durf je op te vallen?

Hoe val je op?
Hoe val je op?

Onafhankelijk

Kies je aan het begin de lijn van de gevestigde orde? Daardoor volg je daarna de trends in je markt. Dat komt doordat je je hebt geconfirmeerd aan de ongeschreven contentregels. Datzelfde voor degene die op een authentieke wijze handelt. Dus, bewandel je het pad waarop je concurrentie ook al loopt of wijk je af van hun invalshoeken? Gritte Agatha toont aan in een Tedtalk wat de manieren zijn om te behoren tot het afwijkende gezelschap.

Je doelgroep vind je beter

Iedere doelgroep is altijd op zoek naar iets nieuws om verzadiging te vermijden. En als jouw blogs door hen worden geliket, stijgt je affiliate website rap in een community. Want de mensen raken enthousiast en vinden een originele oplossing voor hun vraagstukken.

Vervolgens ontstaat de kracht van mond tot reclame in facebookgroepen, verjaardagen, gesprekken in de kroeg en op feestjes. Daarom bestaan de vriendenkringen uit personen met dezelfde interesses en als iemand vol passie spreekt over een oplossing zoekt de rest snel de websitenaam op.

Met andere woorden: originaliteit levert een sneeuwbaleffect op tijdens dit internettijdperk.

Stimuleert creativiteit  

 Creativiteit is: de zin van het leven als uitgangspunt stellen.

Willem Brakman

Uit het werk van Fokke Obbema blijkt dat we zelf vormgeven aan de zin van het leven. Met als gevolg dat we iedere dag een reden voelen om op te staan. Dat betekent voor jou als affiliate marketeer dat je creatieve motor continu ideeën produceert waaraan je blijft werken, aangezien creativiteit grenzeloos is. Het enige wat je er op je to-dolijstje staat, is een manier opsporen om de verbeeldingskracht te laten draaien. Lees hierom dit artikel over 13 technieken met stimulerend effect op je belevingswereld.

Wat is volgens jou de beste manier om creativiteit te stimuleren?
Wat is volgens jou de beste manier om creativiteit te stimuleren?

Noodzaak

Noodzaak is de moeder van vindingrijkheid.

Plato

Alleen het aantal onlineprojecten dat de producten op Bol.com promoot, groeit met de dag. Dus daarom is een originele maker stijl belangrijk, omdat je daardoor:

 • Sneller posities bekleed in google
 • Effectiever affiliate links plaats
 • Een sterkere mindset ontwikkelt

Het betekent overigens niet dat je door de drukte weinig geld meer kunt verdienen. Je inkomsten stijgen alleen maar bij een onderscheidende aanpak. Denk hierbij aan kunstenaars die een hogere prijs vragen voor hun werken dan gemiddeld, ze zijn namelijk een unieke soort. Zo voedt noodzaak met verbeelding en je voert de bedoeling van een citaat van Albert Einstein uit:

 Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. 

Albert Einstein

  Uitdaging

Uitdagingen zijn coaches die je continu aansporen om stapje extra te zetten. Bovendien tellen uitdagingen een grote rol in je ontwikkeling, omdat je dankzij het doorstaan van een moeilijkheidsgraad meer progressie boekt als marketeer.

Zoals:

 • Betere stukken schrijven
 • Data makkelijker vertalen naar blogs
 • Meer geduld hebben met je doelen
 • Een rotsvast doorzettingsvermogen kweken

Kortom: tijdens het aangaan van een moeilijkheid lijkt niets mogelijk tot het moment dat alles in jouw richting rijdt zonder meer werk te verrichten.

Een gouden kans

Er stroomt niets voor niets ondernemersbloed door je aderen. Zo weet je dat er vele kansen zijn in verschillende niches.

Laten we een voorzet geven op de toekomstige niche van je met de volgende video

En vraag jezelf daarbij af:

 • Hoe kan ik een andere weg inslaan in deze markt?
 • Waaruit haal ik inspiratie?
 • Hoe behoud ik een onafhankelijke positie?
 • Welke uitdagingen liggen er voor me?
 • Hoe ga ik opvallen in deze markt?
 • Hoe erg voel ik een noodzaak om hierin te starten?

Formuleer heldere antwoorden, ga van start en succes ontstaat als een plant die groeit.

Waardevoller content

Als we dan toch iets over affiliate marketing voorbeelden moeten vermelden, benoemen we het gemeenschappelijke aspect van succesvolle websites, namelijk waarde leveren:

 • In blogs
 • Op de homepage
 • In posts op social media
 • In mails
 • En klantcontact

Hierdoor keren bezoekers terug op deze platforms en deelt Google hogere rankings toe. In jouw aanstaande contentstrategie zit er ruimte om een stortvloed aan waarde op te dienen aan je bezoekers alsof ze plaatsnemen in een viersterrenrestaurant. Daaruit vloeit vanzelf een golf aan commissies volgens Warren Buffet:

Prijs is wat je betaalt. Waarde is wat je krijgt.

Warren Buffet

De beste site wint

Het is een natuurwet op internet. En daarvoor is kiezen voor nieuwigheden een vereiste. Anders beland je in het patroon van anderen en daarin zijn ze beter. Maar wat is de definitie van de beste? De onlineafdeling van de van Dale gaf geen antwoord op deze vraag. Dus bepaal jezelf de betekenis van deze titel.

Daarbij is hiervoor een karaktertrek nodig, namelijk consistentie, omdat je daardoor een online bouwwerk creëert waarmee je op de lange termijn de hoogste treden van de ladder betreedt. Lees meer over het langetermijneffect in dit stuk.

Het versterkt je scheppingsdrang

 Al wat scheppend werk is, is eenzaamheid werk.

A. S. C. Wallis

We noteren de quote van de Nederlandse schrijfster, omdat het hoort bij je leven als creatieveling, aangezien stilte in een ruimte zonder afleidingen je leidt tot nieuwe inspiratie. En dat proces moet je dagelijks omarmen als je toetreedt tot deze club personen. En ja, het blijft een online business. Dat betekent dat je na enkele jaren blogs kan laten schrijven bijvoorbeeld. Echter, zul je eerst zelf de fundatie leggen om de beste makers te vinden om taken uit te besteden. En herinner daarom de woorden van de schrijfster met een straatnaam.

 Je leert steeds meer

Helaas telt dit proces ook een nadeel, namelijk fouten maken. Dat komt doordat je constant achterhaalt welke routes doodlopen en waar de hoogste conversie te behalen valt. Wellicht krijg je nu het idee om een traditioneel pad op te stappen. Daarop zeggen we: uiteindelijk tref je een formule aan waarmee je groeit, opschaalt en X100 gaat. Daarvoor test je eerst veel om tot de beste opbrengsten te reiken. Herhaal na iedere poging de woorden van Thomas Alva Edison en bouw richting het benoemde aantal 😉

Ik heb niet gefaald. Ik heb enkel 10.000 manieren gevonden die niet werkten.

Thomas Alva Edison

Na-apen met affiliate marketing voorbeelden

If you want to be original, be ready to be copied.

Coco Chanel

De uitspraak uit de mond van een trendsetter ervaar je straks ook. Dat komt door de eigengereide stijl die de andere contentmakers verrast, een groeiende doelgroep aantrekt en lof ontvangt. Hierdoor wordt je werk interessant voor de concurrentie, aangezien je als een magneet verkopen binnenhaalt een plek veroverd in de zoekmachines en dat is fantastisch, want het vertelt je dat het moment is aangebroken om te vernieuwingen en daarom delen we een aantal tips om de wil om te verversen constant te voelen.

Makkelijk vernieuwen   

Als het zover is dat je kan praten met Willy Wonka over copycats wordt het tijd om vernieuwingen aan te brengen in je fabriek.

En hierom gebruiken we allemaal andere hulpmiddelen. We beschrijven onze methodes om een vers startpunt uit te graven:

 • Luisteren naar muziek van Bach tot de Rolling Stones
 • De gedachten noteren om een weg te ontdekken
 • Biografieën lezen
 • Eerder gemaakt werk erbij pakken

Zo ontstaan ideeën om onbekende wegen te betreden. Luister ook hoe Investis Digital ongebruikte zienswijze tilt in de gedachtegang.

Meer resultaten

Onderaan de streep toont de kracht aan van je uitvoering en daarbij maakt het eerst niet uit of de euro’s in grote getallen binnenrollen, omdat je zoekt naar een authentieke plek in plaats van een rendement. Winst begroet je namelijk als je een gloednieuwe formule met succes hebt uitgerold in een niche. Daarna kloppen de bezoekers continu bij je aan om met je teksten verder te reiken.

Kortom: anders zijn, levert op het einde een groter taartstuk op dan je aansluiten in de bestaande rij.

Welke resultaten wil je boeken?
Welke resultaten wil je boeken?

Ontwerp je affiliate website op een originele manier

Hiervoor is de The Affiliate Roadmap perfect, want een expert laat zien hoe je zelf een website opzet aan de hand van blogs. Kortom: de ideale mogelijkheid om geld te verdienen, waarmee je de wereld verder helpt met eigen affiliate marketing voorbeelden

Over ons

Over ons

We dromen van een online business uitbreiden. Daarnaast willen we met onze artikelen je inspireren om actie te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.