Affiliate marketing stappenplan: doe dit eerst

Affiliate marketing stappenplan: doe dit eerst

Inhoudsopgave

Affiliate marketing stappenplan is het startpunt naar een succesvolle website, doordat je een handeling goed uitvoert. We leggen in deze blog hoe je daarmee begint.

Kies een product uit

Veel bedrijven hebben een affiliate programma, waarmee je meteen je ideeën tot leven brengt. Bovendien hoef je niet vanaf dag 1 een expert te zijn, want je creëert blogs op een autodidactische manier, waaruit je een eigen kennisbron opbouwt om te eindigen als de plek om naartoe te verwijzen in de ogen van Google. Met andere woorden: meesterschap treedt vanzelf in.

Lees ook: affiliate marketing kansen

Long tail

Stel je schrijft blogs over crypto: een niche met potentie, maar ook met veel concurrentie, daardoor duurt het een tijdje voordat je schrijfwerk de hoogste plekken bereikt voor de aantrekkelijkste zoekwoorden. Echter is dat de short tail weg waarop de bezoekersintentie nog niet concreet is. Dat betekent dat iemand zich wil informeren in plaats van kopen. Je ogen beogen het laatste natuurlijk. Dus gebruik je een langere zoekterm, zoals Crypto kopen met iDEAL, aangezien iemand heel gericht deze betaalmethode gebruikt. Beschrijf daarom over een gerichte mogelijkheid en de lezer doet het verdere werk, samen met de andere liefhebbers. 😉

Bekijk in de onderstaande video de kracht van long tail

Bouw een blog op

Vergelijk een blog een goed geïnformeerde advocaat: hoe meer de raadsman weet over een onderwerp, hoe meer klanten hem weten te vinden, met meer inkomsten als gevolg. Dat komt doordat hij rechtszaken wint, zichzelf uitstekend presenteert achter het spreekgestoelte en een alternatief aanreikt. Kortom: iemand waar je bij wilt horen als de nood op de deur klopt. Jouw doelgroep weet je straks ook makkelijker te vinden nadat je consistent blogt. Voorbeelden hiervan zijn: Internet Succes Gids en Doyoucopy. David Brin geeft een advies:

The best time to act on this was decades ago. The second best time is now.

Los problemen op

Nee het gaat niet om jou. Weerleg je aandacht naar je lezers en creëer content voor hen, omdat we tegenwoordig scannend lezen, of gewoon heel hard een website doorlichten. Ze zijn dus op zoek naar de oplossing voor hun probleem en daarin zit de essentie van een affiliate marketing stappenplan. Wie namelijk de beste uitkomst aanbiedt, wint de rakingrace. We bespreken straks de punten om je teksten te vertalen naar conversies zonder te veel moeilijkheden. Iedereen met een geduldige houding kan dit oppakken.

Lees ook: Affiliate marketing producten: dit zijn de beste keuzes

Belicht de voordelen

Heb je al ooit eens een verkoper gezien die alleen de nadelen van een product besprak? Nee, en anders is het een geweldige pionier.

Een verkoper praat richting het positieve en gebruikt daarbij:

  • De ervaringen
  • Inspiratiebronnen

En vertelt de verhalen over de eerste tijd van een artikel, daarna raakt de klant ermee vertrouwd en is het doel afgevinkt. Tot slot de beste manier om een affiliate marketing stappenplan toe te passen:

De Affiliate Marketing toepassen

Nergens vind je een betere scholing om dit verdienmodel te transformeren in een geldmachine, aangezien de beste marketeer zijn strategie uitlegt in meerdere video’s die je snel en eenvoudig overneemt.

Het succes ligt vervolgens op je weg.

Verder lezen?

Over ons

Over ons

We dromen van een online business uitbreiden. Daarnaast willen we met onze artikelen je inspireren om actie te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *