Affiliate marketing ideeën: zo ga je direct van start en boek je resultaten

Affiliate marketing ideeën: zo ga je direct van start en boek je resultaten

Table of Contents

Affiliate marketing ideeën, ze zijn er genoeg. Toch moet je gaan zoeken voor het beste concept. Daarom vertellen we hoe je vandaag een plan uitrolt.

Leren van andere affiliate marketing ideeën

In de Affiliate Marketing Revolutie zie je hoe expert Jacko Meijaard een ingeving vertaald naar commissies. Hierdoor begrijp je dat je ook eenvoudig een succesvolle affiliate website opzet met zijn stappenplan.

Gebruik verder deze punten om bezig te zijn met je hersenspinsels.

Verlaat de wachtstand

Iedereen die zich verdiept in online geld verdienen heeft weleens geweldige affiliate marketing ideeën, maar de uitvoering pakt vervolgens niet de hoofdrol, doordat ze bijvoorbeeld de eerste stap te veel overwegen. Haal inspiratie uit het volgende citaat van Chauncey Depew als je onder andere producten op Bol.com wilt promoten.

The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are.

Chauncey Depew

Bovendien betekenen goede affiliate marketing ideeën niet direct succes, blijkt uit dit blog

Check je niche

Wandel eerst rustig, aangezien we verschillende personen een verkeerde niche hebben in zien sprinten om er volgens achter te komen dat het deel van de markt weinig doorgroeimogelijkheden kent. Onderzoek dus of je gekozen niche voldoende ruimte bezit om een onderwerpenstroom te creëren voor de toekomst. Bekijk daarvoor de onderstaande video als gids.

Volg je interesses

In een artikel over voorbeelden beschreven we waarom het belangrijk is om je eigen stijl te vinden. En daarbij willen we aan toevoegen dat een goede niche jouw interesse telt. Want stel je start een project in de verzekeringsmarkt terwijl je 0,0 connectie voelt met het onderwerp. Hierdoor is de kans 99% dat je na enkele maanden vaarwel tegen je content zegt, omdat je geen motivatie meer vindt om een nieuw stuk te tikken. Dus leg een lijst van interesses naast de niches.   

Welke niche heeft jouw interesse?
Welke niche heeft jouw interesse?

Zet je productie aan

Nadat je een weg bent ingeslagen is het tijd om je productie op te schroeven, zoals een kunstenaar meer schilderijen maakt.

Aangezien affiliate marketing ideeën pas echt goed draaien wanneer je project autoriteit geniet in de zoekmachines. En daarvoor is een stroom aan content een vereiste. Pas daarvoor de afsprakenmethode toe, omdat:

 • Afspraken je dwingen om je bed uit te komen
 • Structuur brengen
 • En je iedere dag doelen geven om aan te werken

Bovendien zijn prestaties een gevolg van constant de afspraken met jezelf nakomen. Anders gezegd: een ijzeren discipline.

Kweek een ritme

Uit het boek dagelijkse rituelen van Mason Currey blijkt dat bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers een ritme hadden waar ze aan vasthielden om het maximale uit hun scheppingsdrang te halen. Zo stond Harry Mulisch rond 11 uur op en werkte Pablo Picasso tot in de nachtelijke uren door.

Wat leren deze rituelen ons?

Dat je een gewoonte moet vormen rondom de uren waarop je het best presteert.

Stel daarvoor deze vragen aan jezelf:

 • Ben ik het fitst in de ochtend of avond?
 • In wat voor setting werk ik het effectiefst?
 • Welke hulpmiddelen ondersteunen me hierbij?

Zo beitel je een ritme vanuit het dagelijks leven.

Kies voor de moeilijke weg

De winnende affiliate marketing ideeën kwamen voort uit een wandeling langs de moeilijke weg, omdat je daar de beste resultaten plukt.

Denk bij moeilijkheden aan:

 • Langere content schrijven
 • Een verdieping maken in je teksten
 • Video’s toevoegen
 • Vaker publiceren
 • Stukken aanpassen
 • Artikelen sturen naar bekende sites om meer bekendheid te krijgen

We spraken al over autoriteit, maar dit is de manier om een bepalende speler te worden in een niche, omdat bezoekers verschillend je content lezen, beluisteren of vinden.

Voeg het allerbeste product toe

Vaak zijn marketeers gemakzuchtig met hun keuze voor een product. Dat komt doordat je in een paar klikken een lijst met opties krijgt van een netwerk en daardoor snel in de luiheidstand raakt. Maar wat als een product onvoldoende converteert of er een vele malen hoger percentage valt te behalen? Dan snijd je jezelf mooi in de vingers met een gemakkelijke keuze. 😉

De ideale methode hiervoor is de reviews van een product lezen, aangezien een groot aantal recensenten verteld: dit product draagt ook bij aan de vraag van andere personen uit deze doelgroep.

 Authentiek

In een review over de Affiliate Marketing Revolutie schreven we over het belang van anders zijn. En de eerste uitvoering van een idee is hiervoor het belangrijkst. Je slaat namelijk tijdens het tikken van de beginzinnen een weg in die iedereen bewandelt of niemand.  En daarmee bepaal je ook de houding voor je verdere loopbaan als marketeer, want je denkpatronen leiden je constant weer naar dezelfde handelingen. We zijn eenmaal gewoontedieren 😉

Om anders te denken, moet je andere vragen stellen aan de maker in jezelf.

Zoals:

 • Welke invalshoek belicht nog niemand?
 • Wat voor onbekende stijl ga ik toepassen

En de authenticiteit springt daarna in je gedachtegang.

Hoe blijf je authentiek?
Hoe blijf je authentiek?

Bouw verder

Dit proces bij een thema om zich vervolgens als een obsessie in elk aspect van je leven.

En door zo’n denkwijze te versterken, bouw je continu verder.

Denk bij versterkingen aan:

 • Notities maken op je telefoon
 • Je ideeën vertellen aan je vrienden-familie.
 • Biografieën lezen over inspirerende personen

Zo blijf je schrijven en behoren jouw websites tot de grote spelers

Leer hoe een expert concepten toepast

Tijdens de Affiliate Marketing Revolutie word je stap voor stap meegenomen in het proces om een concept uit te rollen in een blog met een affiliate link op de juiste plek om daarmee geld te verdienen. Kortom: je passieve inkomen is geboren.

Over ons

Over ons

We dromen van een online business uitbreiden. Daarnaast willen we met onze artikelen je inspireren om actie te ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.